VKLA A felkészülés második hétvégéjét újabb sikeres szombattal zártuk

Általában legidősebb korosztályunkkal kezdjük a hétvégi események beszámolóját, ám ezúttal fordított sorrendben, a legfiatalabbak eredményeivel nyitjuk a sort. Az ok egészen egyszerű: az első felkészülési hét lezárultával gólzáporos és fölényes győzelmet arattak U13-as fiataljaink, ráadásul nem is akármilyen ellenféllel szemben.
Néhány napos ismerkedésen és közös tréningen van túl vezetőedző és ifjú legénysége, a hét lezárultával pedig nem kellett messzire utazni a sikerért, az UTE otthonában 11-0 lett az első felkészülési mérkőzés végeredménye. Az U13-as csapat trénere, Horváth Gábor foglalta össze az összecsapást:

- Csapatom a találkozó kezdetétől támadólag lépett fel. Nagy lelkesedéssel, megfelelő hozzáállással és helyenként látványos játékkal futballoztunk, ez pedig gólokban is megmutatkozott. A második játékrészben sem vettünk vissza a tempóból, sok helyzetet dolgoztunk ki, aminek nagyarányú győzelem lett a vége. A felkészülés elejét figyelembe véve játékosaim nagy akarással és küzdőszellemmel álltak a mérkőzéshez. Még a fölényes vezetés ellenére is végig nyomás alatt tartották az ellenfelet, amit pozitívumként értékelek.

Hasonló kimenetelű lett a Fáy utcában megrendezett U15-ös VKLA - Várda LA felkészülési találkozó is. Pál Zoltán vezetőedző legénysége 8-0 arányban múlta felül a kisvárdáról érkezett ellenfelet.

- A mérkőzést végig irányítva, jó felfogásban játszottuk. Az elsődleges szempont az volt, hogy az előző hetekben gyakorolt labdakihozatalt és labdabirtoklást át tudjuk ültetni a hétvégi mérkőzésbe. A vártnál is jobban teljesítettek a srácok, így szép támadásokat vezetve - jó helyzetkihasználással - nagyarányú győzelmet arattunk.

Szintén a kisvárdaiak ellen léptek pályára U14-es korosztályú labdarúgóink, a fiatalok számára ugyancsak ez a találkozó volt az idei nyári felkészülés első edzőmérkőzése. Nagy Gábor vezetőedző a tavalyi munkát folytatta játékosaival, aminek első eredménye 4-1-es győzelem volt szombaton.

- A hatalmas hőségben felforgatott összeállításban léptünk pályára. A tizedik percben - egy gyors kontra után - vezetéshez jutott az ellenfél, de a csapatot nem fogta meg a bekapott gól. Magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és még az első félidőben fordítani tudtunk, sőt a szünet előtt - egy szemre is látványos akció végén - kétgólos előnyre tettünk szert. A fiúk végig remek hozzáállással és mentalitással hajtották végig a mérkőzést, annak ellenére, hogy csak egy cserénk volt. Bár még csak a felkészülés elején járunk, voltak kifejezetten biztató periódusai az összecsapásnak.

Az extrém időjárás az egész szombati napra jellemző volt: tikkasztó hőségben, többször szakadó esőben, magas páratartalomban játszottak a játékosok. Komódi László vezetőedző U17-es labdarúgói is bőven kivették a részüket a küzdelmekből, a srácokhoz ezúttal a Mercedes-Kecskeméti LA gárdája érkezett, a végeredmény 3-0 lett.

- Nagy dicséret illeti mindkét csapatot, mert ebben az extra hőségben a műfűvőn futballozni nem volt egyszerű feladat! Amit láttam a játékosaimtól, azzal elégedett voltam: a játék felépítéséből és szervezéséből már mutattak jó megoldásokat. Ezúttal egyéni képességek párosultak kombinatív játékkal és szép gólokkal.

Szekeres Zoltán U16-os akadémistái is a kecskemétiek ellen játszották idei második felkészülési mérkőzésüket. A múlt heti döntetlen után most gólokban is megmutatkozott a közös munka, játékosaink 5-0 arányban kerekedtek felül ellenfelükön.

- A kecskemét elleni találkozó elsődleges célja a játékstílusunk pilléreinek - mérkőzésen való - gyakorlása mellett a próbajátékosok képességeinek felmérése volt. A meccs mindkét célt elérte, sőt játékban még egy picivel talán többet is kaptam a vártnál és abszolút elégedett voltam a csapat hozzáállásával is. Ettől függetlenül a teljesítményünket nem lenne okos dolog túlértékelni, hiszen még nagyon az út elején vagyunk.

U19-es korosztályunk is egy hasonlóan hosszú folyamatot kezdett meg. Tóth László vezetőedző csapatához szép számmal érkeztek a tavalyi U17-es korosztályból játékosok, ezért a múlt héten keretszűkítésen esett át a legidősebb gárda. Hétfőtől már a végleges létszámmal dolgozott a tréner, az ellenfelek viszont továbbra is felnőtt csapatok közül kerülnek ki. Ezúttal az NB3-as THSE-Szabadkikötő együttesével csaptak össze a fiúk, s bár a győzelem most elmaradt, a 3-2-es végeredmény után újabb tapasztalattal lett gazdagabb a csapat.

- Két ellentétes félidőn vagyunk túl. Míg az elsőben túlnyomórészt mi birtokolták a labdát és helyzetek sokaságát alakítottuk ki, addig a második részben a védekezés volt a jellemző. Ahhoz képest, hogy a második héten vagyunk túl, nem lehetek elégedetlen, viszont még dolgoznunk kell, hogy kijavítsuk a hibákat.
 

2018.07.30. 18:19

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu