MLSZ A hajrában döntöttek az amerikaiak

fotó: mlsz.hu

U18-as válogatottunk lejátszotta második mérkőzését a csehországi Vaclav Jezek-emléktornán. Az Egyesült Államok korosztályos együttese 3-1-re győzte le csapatunkat.

Az első játéknapon győzelmi, de legalábbis pontszerzési esélyt szalasztottunk el az oroszok ellen, az 1-0-ás vereséggel záródó összecsapás másnapján a szlovákokat 3-1-re legyőző Egyesült Államok volt a mieink ellenfele. Németh Antal szövetségi edző ezúttal azoknak a labdarúgóknak adott lehetőséget a kezdőcsapatban, akik nem léptek pályára a keddi találkozón, többen közülük első meccsüket játszották a válogatottban.

A mérkőzést az amerikaiak kezdték jobban, egyértelmű volt a mezőnyfölényük, és már a 8. percben megszerezték a vezetést. A mieink félóra játék után kiegyenlítetté tették a mérkőzést, és egy kontratámadás végén, Bolla Bendegúz révén az egyenlítést is megszerezték.

A második félidőben már nem tudták érvényesíteni akaratukat az amerikaiak, enyhe labdabirtoklási fölényben futballoztak ugyan, de a nagyobb helyzetek a magyar válogatott előtt adódtak: kapufát lőttünk, és ziccert is hibáztunk. A 75. percben egy szigorúan befújt tizenegyesből visszavették az előnyt az amerikaiak, majd Kun Bertalan megkapta második sárga lapját, így a hajrára tíz emberre fogyatkoztunk. A végén egy kontrából megszerezte harmadik gólját is ellenfelünk, így 3-1-es vereséggel zártuk a találkozót.

- Jóval erősebb ellenféllel találkoztunk, mint kedden, az első félórában az történt a pályán, amit az amerikaiak szerettek volna. A félidő utolsó negyedórájára rendeztük a sorokat, és a szünet után tovább javult a játékunk, sajnos a hajrában egy büntető és egy kiállítás megpecsételte a sorsunkat. El kell ismerni, hogy ellenfelünk ma jobb volt nálunk, ennek ellenére nem álltunk messze a pontszerzéstől. Pénteken a szlovákokkal játszunk, bizakodva várjuk a meccset, amelyen még elérhetjük a csoport második helyét - értékelt a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző.

Egyesült Államok-Magyarország 3-1 (1-1)

Magyarország: Varga Ádám - Erdélyi Botond, Gajda Márkó, Virág Ákos, Géringer Tamás (Berdó Máté, 75.) - Németh Gergő, Rabatin Richárd - Schafer András (Lustyik Levente, 46.), Bolla Bendegúz, Nyéki Márk (Kun Bertalan, 46.) - Gergye Dániel (Szabó Levente, 60.)

forrás: mlsz.hu

2016.08.19. 09:56

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu