A MIP beszámolók

 

Pallos Ágoston év végi beszámolója:

A VKLA Integrációs Programjának évzárásaként a Takarékbank éttermében vehettem részt egy ebéden, a Takarékbank alkalmazottaival, a program két vezetőjével, a Mátrix két dolgozójával, valamint Andrissal, akivel együtt vagyunk a programban. Az ebéd alatt több témát érintettünk, illetve interjút készítettek velünk arról, hogy mit gondolunk a programról. Nagyon örülök, hogy kiválasztottak, és így én is részese lehettem a sok élménynek, és közelebbről megismerhettem a focistákat. Remélem, hogy jövőre is folytatódik, és már előre várom a tavaszt, hogy találkozhassak megint a játékosokkal!

A MIP tagjai a Vasas Kubala Akadémia U12-es korosztályának teremtornáján vettek részt

Az U12-es csapattal tavaly találkoztam először a Pető Intézet karácsonyi látogatása révén, melyet nagyon sikeresnek tartottam. Sérültek és az egészségesek sikeresen elvegyültek egymással

A teremtornán már ismerősökként köszöntöttük egymást, a fiúk megismerkedtek az Integrációs programban nagyon lelkesen részt vevő Andrissal és Ágostonnal, akik már alig várták, hogy újra szoríthassanak velem együtt a Vasas Kubala Akadémia csapatainak.

Lehet, hogy elfogult vagyok az Akadémia csapataival, de nagyon érződik a Vasas Kubala Akadémia jó pedagógiája minden egyes sportolón.

Szép játék, sportszerű magatartás, empátia, tolerancia és elfogadás jellemzi a fiúkat.

Más csapat fiataljaival is megismerkedtünk és együtt szurkoltunk csapatainkért nagyon jó hangulatban.

A sportrendezvények nagyon jó alkalmak arra, hogy más csapatok fiataljai is találkozzanak sérült emberekkel, megismerkedjenek egymással.

Az Integrációs programban résztvevő fiúk együtt szurkoltak az U14-es csapat játékosaival és a végén együtt tudtunk örülni a fiatalabb korosztály győzelmének.

Láttam, hogy a programban részt vevő fiúkat megnézték más csapat játékosai, de hiszem, hogy minél több az ehhez hasonló találkozás a természetességet fogja eredményezni mindkét oldalon és a sérült fiataljaink hozzá fognak szokni az egészséges emberek tekinteteihez és az egészséges emberek a sérült fiataljainkhoz.

A helyosztókon a négy legjobb csapat találkozott egymással. Elsőként az MTK jutott a döntőbe, a győztes fiatalok mögöttünk helyezkedtek el a tribünön.

Mi a Fradival találkoztunk. Megismerkedtünk két fiatallal: Domival a Fradi kapusával és Mátéval az MTK legjobb játékosával. A Fradit 2 és fél éve nem sikerült legyőzni az U12-es csapatunknak, mint megtudtuk a fiataloktól, de most ezt is kiszurkoltuk és mi találkoztunk a döntőben az MTK-val.

Két nagyon erős csapat feszült egymásnak, de rendes játékidőben nem sikerült eldönteni, hogy ki a jobb csapat, emiatt büntetőkre került sor.

Nagyon fegyelmezetten, koncentráltan állt oda büntetők elvégzéséhez mindkét csapat, de a Vasas Kubala Akadémia játékosai jobban bírták idegekkel és megnyerték nagy örömünkre a tornát.

Nagyon nagy élmény volt számomra, hogy az eredményhirdetésen olimpiai bajnokok és a Vasas Kubala Akadémia vezetőivel együtt egy társaságban adhattam át a különdíjakat, érmeket a fiatal és nagyon szimpatikus sportolóknak.

Pallos Ágoston beszámolója az MKB-Euroleasing Teremtornáról:

Újra elindult a Vasas-Kubala Integrációs Program. Az első alkalommal egy teremfoci tornán vettünk részt, ahol több csapat mérte össze tudását. Köztük volt a Vasas két csapata is. Több mérkőzést is láttunk. Mikor megérkeztünk már a nyolcaddöntőt játszották. A meccsek irama gyorsabb volt, mint a szabadtéri mérkőzéseken. Egy-két esést , sok szép védést és támadást, valamint sok gólt is láthattunk.

A meccsek alatt más csapat játékosival is összeismerkedtünk, akinek elmeséltük, hogy hogyan kerültünk a foci közelébe.

Nagyon jól éreztem magam. Végül a trófeát, immár harmadik alkalommal a Vasas Kubala Akadémia csapata nyerte el, melyet nagy örömmel fogadtunk.

Pallos Ágoston beszámolója az FTC elleni mérkőzésről:

Az integrációs programban megkezdtük a tavaszi szezont. Elsőként a fradi elleni meccset láttuk, amely kissé érdekesen alakult. A meccs alatt a csapatunknak több helyzete is volt, melyeket sajnos nem tudtunk kihasználni. A játék hosszú ideig egy térfélen folyt, a támadásba nehezen lendültünk bele, ezért játékosaink a kapusnak adták vissza a labdát. A szünetre 1:0-ra vezetett a vendégcsapat.

A második félidőben kaptunk még egy vitatott gólt, mely eldöntötte a meccset. A mieink nem tudtak gólt lőni a maradék időben, így a meccs végeredménye 2:0 lett a vendégcsapat számára. Reméljük a következő meccsen energikusabban tudunk majd játszani.

Nóra, és kisérője, Dávid beszámolója a Magyar Kupa elődöntőjéről

Kubala Akadémia vendégeiként

Alaphelyzet: 2012 januárjában még a télen jelentkezett kedves ismerősöm Nóri azzal az ötlettel, hogy szívesen tekintene meg élőben labdarugó mérkőzéseket, amelyen korábban soha nem járt. Ennek kapcsán keresett fel engem, hogy ebben tanácsot adjak, hogy milyen mérkőzést érdemes megtekintenie barátnőivel, illetve arról kérdezett, hogy tudnék csatlakozni hozzá a mérkőzés megtekintésében.

Számomra Nóri kérdése presztízskérdés volt. Ez annál is inkább így volt, hogy habár nem is tartom magam komoly mérkőzésre járónak, mégis az elmúlt években 20 fölé került az általam élőben megtekintett mérkőzések száma a különböző stadionokban. Úgy éreztem, hogyha valakinek, akkor nekem illik ebben tudni segíteni, nem csak az ötlet szintjén, hanem személyes jelenlétemmel is.

Mégis félsz is jelentkezett bennem az esetleges mérkőzés-szervezés kapcsán. Ugyanis Nóri egy betegség miatt nehezebben tud közlekedni. Ennek kapcsán úgy éreztem, hogy az optimális az volna, ha minimális lenne a gyaloglás leterheltsége Nórinak egy mérkőzés megtekintésekor. Ellenben nekem nincs jogosítványom, így autóm sem, tehát saját magam egyedül nem tudtam ebben segítségére lenni Nórinak. Ellenben eszembe jutott itt egy esetleges lehetőség egy másik kedves ismerősömön keresztül.

Egy szerencsés ismeretség: Szentendrei Tibor barátomat pár éve ismerhettem meg egy baráti közösségen keresztül. Tőle hallottam a Vasas Kubala László Akadémiáról, és benne az Akadémia által indított „Mozgássérültek Integrációjának Programja” programról. Mint a programért felelős vezető, barátomnál érdeklődtem, hogy lenne-e lehetőség arra, hogy Nóri e program keretében élő meccsélményhez jusson. Örömmel hallottam előzetes válaszát: mindenképpen!

A mérkőzés kiválasztása: A kérdés felvetésénél egy konkrét mérkőzést is megneveztem, amelynél nagy öröm lenne, ha Nórinak biztosítható volna a meccsélmény ez pedig a Vasas SC–DVSC Magyar Kupa labdarúgó elődöntő mérkőzés volt. A Vasas számára – az előzetes meglátásom szerint – a legkomolyabb téttel bíró párharca hazai mérkőzését neveztem itt meg, amit a 2012–13-as szezonban játszik. Ugyanis a Vasas Sport Club nagyon komoly bravúrral egyedül a másodosztály csapatai közül bekerült a Magyar Kupa első négy csapata közé. Miért fontos ez? Ugyanis ez a párharc utolsó lépcsőfoka is lehet a nemzetközi szereplés kivívásának. Ehhez annyi szükséges, hogy a Győr bajnoki előnye kitartson a bajnokság végéig, illetve legyőzze párharcában a Videotont Magyar Kupa elődöntőjének másik ágán. Mindez ma 2013-04-18 nem is tűnik esélytelennek a Videoton-Győri ETO 0:2 eredménye alapján. Ha a másik párharcban a továbbjutás állása nem változik meg, az azt jelenti, hogy Vasas SC-DVSC párharc győztese automatikusan hazánk 4 a nemzetközi porondra kilépő együttese lehet. Persze amíg a bajnokság matematikailag nincs lefutva, addig minden borulhat.

Ezt a mérkőzést abban a hiszemben neveztem meg tehát, hogy ahol komoly tét van, ott komoly izgalmakra van kilátás. Vagyis szerettem volna, ha Nóri egy izgalmakban teli mérkőzést tekinthet meg.

Mindamellett elsődlegesen fontos az volt, hogy egy mérkőzésre megpróbáljam Nóra eljutását segíteni. Így amikor hallottam, hogy a mérkőzés napjának délelöltjén Nórának nehéz programja van, megajánlottam, hogy keressünk egy másik mérkőzést, de Nóra ezen napon szeretett volna eljutni az általam megjelölt mérkőzésre.

Mi az, amit szerettem volna, amiben vendégem segítséget kap? Elsődlegesen, és kizárólag azzal a szándékkal fordultam Tibor barátomhoz, hogy miben lehetne Budapesten megkönnyíteni buszpályaudvarról, vagy vasútállomásról Nóri az Illovszky Rudolf Stadionba való eljutását, és a stadionba való bejutását a Mozgássérültek Integrációjának Programja keretében. Ugyanis Nóra a főváros agglomerációjában lakik. Ehhez képest, amit kaptunk segítséget az Akadémiától az minden képzeletemet felülmúlta.

Mi az, amit kaptunk a Vasas családtól a Kubala Akadémia Mozgássérültek Integrációjának Programja keretében? Fontos jeleznem, hogy én ezen a napom legalább annyira megajándékozottnak éreztem magam, mint kedves ismerősöm Nóri, akinek próbáltam közben járni egy mérkőzés megtekintésében. A legnagyobb öröm nekem az Akadémia által Nórinak biztosított „háztól- stadionig- házig” utazás ajándéka volt. Rendkívüli megtiszteltetésünk volt másrészt, hogy a Vasas VIP páholyából – ajándék belépővel – nézhettük a mérkőzést olyan helyről, ami Nórinak leginkább megfelelt a mérkőzés megtekintéséhez. Végül nem gondoltam, hogy eljutunk a Vasas SC telephely egyik sportcsarnokába, ahol a Vasas SC történetének aranyérmes olimpikonjainak fényképei tekintettek ránk mindenhonnan. Az itt kapott frissítő, és a Nórihoz érkezésünkkor átvett ajándék Kubala akadémiás pólók gesztusa az Akadémia vezetőitől a mérkőzés előtt – minden képzeletem felülmúlta. E segítségek, élmények közül magam egyiket sem tudtam volna megadni Nórinak. Ráadásul mindez nekem legalább akkora ajándék volt, mint Nórinak.

Milyen élményeket kaptam azon az estén: Nekem a több mint 20 élőben látott mérkőzéssel a hátam mögött Nóri másnapi hozzám írt levelében olvasottak estek legjobban:  „Hát, én nagyon jól éreztem magam!!!! Dávid, igazi kis mosoly esemény volt ez az életemben!!!!” Ám még egy sor más szép élmény is ért azon az estén: Először is nem csak egy komfortos utazásban volt részünk az Akadémia szervezésében, hanem az út során kölcsönösen megismerhettük egymást benne az Akadémia Mozgássérültek Integrációjának Programját. Másodszor bár az esti mérkőzésen a két csapatot megfogta az egy-egy rossz belépő után befújt két 11-es a Vasas kárára, mégis örömmel láttam, hogy a több akadémistával felálló Vasas, milyen jól helytállt a mezőnyben a tavalyi magyar bajnok DVSC csapatával szemben. Az külön öröm volt, hogy a Vasas szurkolótábor egy magja a folytonos buzdításukkal igazi mérkőzés hangulatot varázsoltak a Fáy utcába. Ez azért volt is fontos, mert szerettem volna, ha Nóri ebből a szurkolói légkörből lát valamit. Végül a tőlünk független körülmények is nagyon kedvezőek voltak egy mérkőzés megtekintéséhez a szélmentes tavaszi meleg estében. Remélem a Vasas SC sikerrel jut vissza majd a bajnokság végén az első osztályba. Ugyanis a Vasasnak már csak a dicsőséges múlt, a szurkolóinak nagy száma, és kemény magjának a buzdítása miatt is az első osztályban lenne a helye.

A nap legfontosabb üzenetei számomra: Az Akadémia egyik vezetőjének mondata tartalma maradt meg legjobban bennem: Nekünk fontos, hogy a hétköznapokon is megnyilvánuljon a szeretet a tevékenységünkben egymás iránt, és ne csak karácsony napján. Ám fontos leírnom ide, hogy Nóritól is, és a programfelelős Tibor barátomtól is többet kaptam már, mint amit viszonozni tudnék. Ők megtanítottak arra, hogy mi magunk, így én magam nagyban hozzájárulok, hogy hogyan határozom meg, élem meg az élethelyzetemet. Van egy mondás a félig teli, és a félig üres pohárról. Ők konkrétan azok az emberek az életemben, akiktől példát láttam arra, hogy mindig lehetséges a pohár teli része felől is megközelíteni élethelyzetünket. Milyen jó lenne, ha ezt sokkal többen tudnánk, és cselekednénk.

Köszönöm az Akadémia minden vezetőjének, aki hozzájárult a Nórival való közös mérkőzés megtekintés élményében. Nagyon hálás vagyok érte.

Horváth Dávid

A focival a 2010 nyarán kerültem kapcsolatban, mikor betegség miatt sokáig csak feküdni tudtam s ment a tv-ben a 2010-es Foci VB. Azelőtt nem igazán érdekelt, s nem is néztem a futballt, s gyakorlatilag először 2010 nyarán is csak „kényszerből” kerültem a foci meccsek elé.

De mégis elé kerültem, s elültetett bennem valamit az a foci vb., mert utána rendszeresen néztem a magyar és külföldi mérkőzéseket is, egy ideje pedig az is megfogalmazódott bennem, hogy „Mi lenne, ha egyszer én is elmennék egy mérkőzésre?”

Hát nekem ez a mérkőzés az április 16-ai Vasas-Dvsc Teva meccs volt Budapesten a Fáy utcai Illovszky- stadionban, amit a Vasas Kubala Akadémia Mozgássérültek Integrációs programja tett a számomra lehetővé.

Természetesen izgatott voltam az előtte való napokban. Végül is tényleg nem tudtam mire számíthatok, eddig csak tv-ben láttam focit. A tapasztalataim viszont igen pozitívak voltak, sőt, szerintem sokszor még viccesek is… J El tudom képzelni milyen látványt mutathattam azzal, hogy míg a focisták lent küzdöttek a pályán, a mellettem ülők, mivel tudták, hogy „amatőr fociismerő” vagyok, a mérkőzés közben végig mindig mindent kommentáltak nekem. J Volt, hogy egyszerre 2 ember beszélt hozzám. (Egyébként én magam is sok kérdést tettem fel.)

A mérkőzés közben az egyik segítőmtől tudtam meg egy érdekes dolgot, hogy Barcelona-ban, a Camp Nou Stadion előtt Kubala Lászlóról - akiről a Vasas Kubala Akadémia a nevét kapta - egy 2 méteres szobor van megformálva. Tehát aki Barcelona-ba megy nyaralni vagy pont focimeccset nézni, az jól megcsodálhatja ezt a szobrot is. (A szobrot Monserrat Garcia Rius készítette.)

Ami nekem a legjobban tetszett a mérkőzés alatt, az a Vasas szurkolói voltak. Több okból is:

 1. Egész végig a meccsnézés közben azon gondolkoztam és azt éreztem, hogy „Bárcsak itt lenne az egyik legjobb barátnőm 4,5 éves kisfia is, mert biztos nagyon élvezné ezt az egészet.”. Ugyanis a meccs közben még a hangosabb szurkolóktól sem történt semmi rendbontás, semmi agresszió, s úgy ítéltem meg, ide kisgyerekkel is lehet jönni. Mindenki „normálisan” viselkedett.
 1. Lehet, csak mert nem vagyok hozzászokva a szurkolói szövegekhez, beszólásokhoz, de most hogy az előttem ülő egyes emberek szövegeit is hallottam, komolyan van néhány beszólás, amit megjegyeztem, s „szűkös időkben” használni fogok.
 1. A Vasas ugye 3-0-ra kikapott a DVSC TEVA-tól, de a Vasas szurkolótábora egyszer sem hagyta abba a szurkolást. Végig nagy hanggal és lendületesen bíztatta csapatát. Végig szakadatlan, rendületlenül. (Amit a játékosok nagyon aranyosan és becsületesen meg is köszöntek, megtapsoltak a játék végén.)

És ez az egész nekem nagyon színpatikus volt!

A focipályáról pedig az olyan jelenetek tetszettek a legjobban, amikor a 2 csapat focistái egy- egy összefutás, esés után segítettek egymásnak felállni, vagy barátságosan megveregették egymás vállát.

Bár ez nem függ össze a focival, de azért leírom, hogy a mérkőzés szép időben zajlott, igazi tavasziban. Nem volt sem hideg, sem meleg. Így fantasztikus délutáni program volt ez a meccs.

Amit viszont nem értek, s ami egy kicsit furcsa a számomra az az, hogy a végén mikor már el szerettük volna hagyni a stadiont, nem is egy „Köszönöm!”-öt kaptam a különböző vezetőktől, tulajdonosoktól. Nem értem miért, hiszen itt aki köszönetet mondhat az ÉN vagyok. KÖSZÖNÖM!

Nóra

2013. április 20.

Végre  napsütés,   végre   focimeccs

Nagyon örülök, hogy jó idő lett és újra mehettem focimeccsre. Vártam hogy Tibivel és Ágostonnal szurkolhassak a fiúknak. Ágoston sajnos beteg  volt, és nem tudott jönni.

A meccs nagyon tetszett. Sok jó gól született. Szépen passzoltak a fiúk. Három gólt is rúgtak.

Azután az ellenfél egyik játékosa megsérült. Megijedtünk mindannyian, nagyon sajnáltam őt. Mentőt kellett hívni. És a meccsnek itt vége lett.

Vizer Andris

 

Riport az "Esély" című műsorban Szentendrei Tiborral:

http://videotar.mtv.hu/Videok/2013/05/17/13/Esely_2013_majus_17 .aspx

Kubala Kupa

Egy napsütéses vasárnap délelőtt ismét meccsre indultunk a Vasa Fáy utcai sportpályájára.

Itt találkoztunk Tibivel és az egyik barátjával, aki szintén ott volt a meccsen, valamint Józsival és Enikővel.  Alkalmam volt megismerkedni Carlos Kubalával, Kubala László fiával és családjával, akik a kupa alkalmából érkeztek Magyarországra.  A meccsen, melyet megnéztünk játékosként részt vett Kubala László két unokája Jan és Ferenc. Ez egy nemzetközi torna volt. A magyarokat a Puskás Ferenc Akadémia és a Vasas Kubala Akadémia képviselte, rajtuk kívül szlovák és román csapat vett részt a versenyen.

A meccset sajnos az U16-os csapat elvesztette a szlovákok ellen 3:2-re, de így is izgalmas játékot láthattunk a pályán.  Ezzel az eredménnyel a tornát a Vasas a második helyen zárta.

A torna végén a díjátadón részt vett a Kubala család, ahol megkoszorúzták Kubala László szobrát a résztvevő csapatok és a család. Itt Carlos Kubala beszédet mondott, melyben megköszönte a szervezők munkáját, és a Kubala Akadémiának, hogy otthont adott ennek a nemzetközi versenynek.

A Vasas Kubala Akadémia ezt a szezont jó eredménnyel zárta, remélem, hogy jövőre is ilyen jók lesznek az Akadémia csapatainak eredményei.

Bízom benne, hogy jövőre is folytatódik az integrációs program.

Pallos Ágoston

Puskás Akadémia Felcsút - Vasas Kubala Akadémia 0:5

U15-ös Bajnoki Labdarúgó Mérkőzés. 2013.10.12.

Ma is jó időben rendezték meg a mérkőzést. A csapat fegyelmezetten végezte a bemelegítést, már aközben is látszott rajtuk az elszántság. A csapat miután feltérképezte az ellenfelet, kb. 5-10 perc után már mezőny fölényben volt. Egy két veszélyes helyzetünk volt de sajnos kimaradtak. Aztán volt egy helyzete a Felcsútnak is, de szerencsére kimaradt. Aztán a 28.-ik percben végre sikerült megszereznünk a vezető gólt 0:1 a 11-es játékos lőtte. Ezután egyre erőteljesebb támadásokat vezettünk és egy szögletet követően a 30.-ik percben a 2-es játékos gólt szerzett 0:2. Ezután sem álltunk vissza védekezni, továbbra is dolgoztuk ki a támadásokat a széleken. A 38.-ik percben kb. 10m-ről a 6-os játékos nagyon szép gólt lőtt 0:3. Ekkor már mi nézők azt hittük, hogy a csapat így vonul a szünetre,de ránk cáfoltak mert egy szélről beadott gyönyörű labdát, a 17-es játékos fejjel a kapuba juttatott 0:4. Ezzel a játékvezető le is fújta az első félidőt.
 

A második félidőt is jól kezdtük, de sajnos a 43.-ik percben megsérült az egyik játékos. A 48.-ik percben kettős cserét hajtott végre a csapat. Ekkor nekünk nézőknek érthetetlen módon a csapat kicsit megzavarodott, nem találta a helyét és az első kapura lövés a Felcsútnak volt, de szerencsére nem lett gól belőle. Megtörtént a harmadik cserénk is. Aztán az 52.-ik percben megint egy Vasas támadás és egy nagyon okos gól 0:5 az 5-ös számú játékos lőtte. Ezután sajnos jöttek a Felcsúti helyzetek, de szerencsére a kapusunk nagyon jól védett így nem született belőlük gól. Aztán volt egy Vasas szabadrúgás, de sajnos kissé gyengére sikerült. Aztán még mindkét oldalon egy helyzet, de nem sikerült gólt szerezni belőlük egyik csapatnak sem. Ezzel a bíró lefújta a mérkőzést. Úgy gondolom a második félidőben mutatott játék alapján is megérdemelte a csapat a győzelmet. Gratulálunk a csapatnak! Szép volt fiuk! Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!

Szarka Sándor MIP tag

 

Vasas Kubala Akadémia - Ferencvárosi TC 0:1

U15-ös Bajnoki Labdarúgó Mérkőzés

2013.11.23. Fáy utca.

Enyhe őszi időben rendezték meg a mérkőzést. A csapat jól kezdte a mérkőzést, már a 4.-5. percben volt két helyzetünk, de sajnos kimaradtak. Ezt követően magára talált az ellenfél, nagyon szervezetten és masszívan védekeztek, így sajnos nem igazán tudtunk gólhelyzetet kialakítani.

Ezután az ellenfél támadott, tulajdonképpen az első támadása volt és sajnos gólt is szerzett belőle a 24. percben 0:1. Ezután a 28. percben egy nagyon szép Vasas szabadrúgás, de sajnos a kapus bravúrral hárított.

Ezt követően középen próbáltuk meg kidolgozni a helyzeteket, amit rendre megállítottak a Ferencvárosi védők. Hiányoztak a széleken kidolgozott helyzetek amit általában megszokhattunk a csapattól.

Igaz sok sérült is van a csapatban, így ez ennek is betudható. Ezzel a bíró lefújta az első félidőt 0:1.
A második félidőben sajnos már a 44. percben egy kényszerű cserét kellett végrehajtani. Ezt követően leginkább mezőnyben folyt a játék, mindkét csapat sokat dolgozott.

Ezután az 50. percben eladtuk a labdát és a kapusunk a 16-oson kívül ragyogóan mentett.

Hősiesen próbáltuk megszerezni az egyenlítő gólt, de az ellenfél a második félidőben is szervezetten és agresszíven védekezett. Rangadóhoz méltó kemény összecsapások tarkították a mérkőzést.

Ezután a 68. percben szöglethez jutottunk, de sajnos a kapus bravúrosan hárított.

A 70. percben szabadrúgáshoz jutottunk, bődületesen nagy kapufa volt, a lepattant labdát a védők pedig elrúgták.

A mérkőzés hajrájában mindkét oldalon voltak helyzetek, de gólt egyik csapat sem tudott belőlük szerezni.

Ezzel a bíró le is fújta a mérkőzést 0:1.

Szeretném megköszönni a magam és a MIP nevében a színvonalas és szórakoztató mérkőzéseket, kellemes időtöltés volt.

Gratulálunk az őszi első helyezéshez, a tavaszi fordulóhoz jó felkészülést, sok sikert kívánunk.

A sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánunk.

Hűséges szurkolótáborunk továbbra is nagy odaadással fogja buzdítani a csapatot.

Jóleső érzés töltött el bennünket, amikor a mérkőzés után a csapat tagjai félkört alkotva köszönték meg a mérkőzésen való részvételeinket és buzdításainkat.

A csapat nem csak sportszerű de figyelmes is, ugyan is Andrást, a MIP tagját közös születésnapi énekkel köszöntötték, születésnapja alkalmából. Köszönjük!

Hajrá fiuk! Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!

 

Évzáró ünnepség Vasas Kubala Akadémia MIP tagjainak 2013.12.17. Bp. Pasaréti út.

Nagy örömmel láttam, hogy nagyon szép kulturált a Vasas Kubala Akadémia étterme! De még nagyobb öröm töltött el, hogy minden MIP tag el tudott jönni az évzáróra. Az étterembe érkezésünkkor Rabatin József fogadott bennünket és az asztalhoz kísért. Öröm volt látni minden MIP tag arcán a felszabadultságot. Üdítő fogyasztása után felszabadult beszélgetésbe kezdtünk, majd Józsi megtartotta értékelő beszédét, amelyben megköszönte aktív részvételünket a MIP programmal, a mérkőzéseken. Számomra jóleső érzés volt. Elmondta, hogy az U15-ös korosztályt szeretnék végig vinni és a vezetőségnek tervei és elképzelései vannak velünk MIP tagokkal. Felemelő érzés volt számomra és szerintem a társaim számára is. Ezután Józsi felkért bennünket, hogy mondjuk el számunkra mi volt a legnagyobb élmény. Szentendrei Tibor barátom a MIP elnöke is tartott egy kis beszédet, melyben elmondta milyen nagy dolog az, hogy egyértelműen látszik és érződik, hogy elfogadtak bennünket mozgássérülteket. A finom vacsora elfogyasztása után, számomra most jött a nap legnagyobb meglepetése. Megajándékoztak bennünket, Józsitól személyre szabott ajándékot kaptunk, amit itt is szeretnék megköszönni a magam és a társaim nevében is. Ami a legmeghatóbb volt számomra, hogy a MIP tagoktól is kaptam ajándékot nekik is köszönöm. Nagyon jól éreztem magam, köszönjük Józsinak a kellemes délutánt! Ezúton kívánok szeretetteljes, békés karácsonyt, sikerekben gazdag, boldog Új Esztendőt!

Szarka Sándor

MIP tag

 

Mindez Ágoston szemszögéből:

Ismét vége egy évnek a Vasas Kubala programban. Idén a Vasas Pasaréti Étteremben zártuk le az évet, ahol mindenki megjelent. Először Józsi, majd Tibi beszéltek, utána kötetlen beszélgetés következett. Örülök, hogy részt vehetek a programban, hálás vagyok, hogy csatlakozhattam, hiszen ez mindannyiunk számára nagy lehetősség.

Szarka Sándor a MIP tagja 

 

Üzenet Rabatin Ricsinek:

Szombaton este Tibi felhívott, hogy sajnos Ricsi (Rabatin Richárd) az U15-ös csapat csapatkapitánya a Tabán elleni meccsen lábtörést szenvedett. Ezért ezúton szeretnék Tibi, a magam és a MIP tagok nevében mielőbbi felépülést és visszatérést kívánni! Viszont aminek nagyon örültünk az az, hogy 9:0-ás győzelmet arattak a fiuk a Tabán felett! Gratulálunk fiuk! Szép volt fiuk! Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!

Szarka Sándor MIP tag

 

VASAS Kubala Akadémia  - Videoton

Ismét kinti meccsen vettünk részt a Vasas Kubala integrációs program keretében. Ezúttal a Fehérvár csapata volt az ellenfél. A játék többnyire az ellenfél térfelén játszódott, mivel játékosaik nem nagyon tudták áthozni a labdát a Vasas térfelére.

Az első gólt a 10. percben szereztük, így 1:0 lett a Vasas javára. Az első félidőben még egy gólt sikerült  belőni, ezzel a félidőt 2:0-s  eredménnyel zártuk.

A második félidőben kicsit nehézkesebben ment a játék, de még egy gólt sikerült belőnünk, melyet a közönség nagy örömmel fogadott.

A második félidő további perceiben érdemleges dolog nem történt, így a meccset 3:0-ás győzelemnél fújta le a bíró.

A következő meccsre 2 hét múlva kerül sor, melyen az integrációs program tagjai is részt vesznek.

Pallos Ágoston

 

Vasas Kubala Akadémia - Videoton 3:0

U15-ös bajnoki labdarúgó mérkőzés 2014.03.08. Fáy utca.

Jó időben rendezték meg a mérkőzést. Bár Ricsi nélkül, de úgy láttam jó hangulatban végezték a fiuk a bemelegítést. A mérkőzés első perceiben nekem úgy tűnt, picit tartanak a fiuk az ellenféltől, vagy hogy gólt kapnak. A 9.-ik percben egy szép támadás után sikerült gólt szerezni. 1:0. A gól láthatóan megfogta az ellenfelet, így egyre több helyzetet tudtunk kialakítani.Próbáltunk nagyon szép beadásokból gólt szerezni. A 19.ik percben gólt is szereztünk. 2:0. Ezt követően egy picit úgy tűnt elégedettek a fiuk az eredménnyel. Az ellenfélen látszott, hogy feladta a mérkőzést. Nem nagyon jutottak el a 16-osunkig sem. A mérkőzés ezen szakaszában hosszú indításokkal próbálkoztunk, de az ellenfél kapusa nagyon jól együtt élt a játékkal, így a gól elmaradt. A bíró lefújta az első félidőt. 2:0  

A második félidőt is hosszú indításokkal kezdtük, de rendre a kapusé lett a labda. Voltak helyzeteink, egy szép beadásból sikerült is megszereznünk a harmadik gólunkat. 55.ik percben. 3:0 Ezt követően sajnos egy kényszerű cserét kellett végrehajtanunk. Az utána lévő percekben valamiért középen próbáltuk vezetni a támadásokat, de gólt nem tudtunk szerezni. Ezekben a percekben hiányzott a csapatból az átütő erő, hiányzott a kapu előtti pontos befejezés. Az ellenfél a második félidőben sem nagyon jutott el a 16-osunkig, így a kapusunknak továbbra sem volt dolga. Bár a mérkőzés utolsó perceiben, egy hosszú indításból sikerült megszerezniük a szépítő gólt, de les miatt nem adta meg a bíró. Maradt a 3:0 Utána volt még egy nagyon szép elfutásunk bal szélen, a szélső bevitte a labdát a 16-os sarkáig és onnan kapura lőtt, de mellé durrantott. A bíró lefújta a mérkőzést. 3:0  

Nagyon örülök, hogy elkezdődött a tavaszi idény! Jó volt látni újra a srácokat! Jó volt nekik újra szurkolni, buzdítani őket! De azt hiszem ezt a többiek nevében is mondhatom! Gratulálunk fiuk! Szép volt fiuk! Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!

Szarka Sándor MIP tag

 

A MIP is ott volt a Vasas 103.-ik születésnapján!

Igaz kissé hűvös tavaszi időben rendezték meg 16.-án vasárnap az Illovszky Stadionban a 103.-ik évfordulót, de nagyon családias környezetben, jó hangulatban. Számomra nagy élmény volt látni, találkozni olyan emberekkel, akik régen a Vasasban rúgták a bőrt. Nagy legendákkal, hírességekkel! Sokan voltak! Az ünnepség után bajnoki mérkőzést játszott a felnőtt csapat a Nyíregyháza ellen, melyet mi is megnézhettünk és szurkolhattunk a csapatnak. Elég jól kezdtük a mérkőzést, szerintem egy picit jobbak is voltunk az ellenfélnél. Az első félidő közepe táján, sajnos egy szerencsés, jól eltalált lövéssel mégis a Nyíregyháza szerzett vezetést. 0:1 Abszolút nem volt benne a játékban a gól! A gól után eléggé leült a mérkőzés nem nagyon támadtunk. Az ellenfél pedig elégedett volt az eredménnyel. A bíró lefújta az első félidőt. 0:1-gyel fordultunk.A szünetben folytatódott az ünneplés. Egy szelet születésnapi tortával leptek meg bennünket!

A második félidőt is jól kezdtük, végig partiban voltunk az ellenféllel. Elég hamar sikerült is egyenlítenünk, egy nagyon szép akció góllal. 1:1. A mérkőzés ezen szakaszában elég jól ment a játék, benei is volt a meccsben, hogy megszerezzük a 2.-ik gólunkat. De sajnos nem sikerült. A második félidő közepe táján, sajnos kezdtünk elfáradni, így az ellenfél magára talált és meg is szerezte a vezetést. 1:2. Ezt követően 2 sárga lappal kiállítottak tőlünk egy játékost. A kiállítást követően már nagyon látszott a csapaton a fáradság, de a mérkőzés utolsó perceiben még volt egy szép lövésünk, de sajnos kapufa lett, így maradt az 1:2. A bíró lefújta a mérkőzést. Szerintem a döntetlen lett volna az igazságos eredmény. Méltó ellenfele voltunk az első helyezett Nyíregyháza csapatának!  Nagyon jó, hajtós, küzdős meccs volt! Fergeteges volt a hangulat is! Nagyon jól éreztük magunkat! Nagyon örültünk, hogy a felnőtt csapatnak is szurkolhattunk. Szeretnénk megköszönni a Vasas vezetőségének, hogy ott lehettünk, részt vehettünk az évfordulón és megnézhettük a Nyíregyháza elleni bajnoki mérkőzést! Köszönjük! Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!

Szarka Sándor MIP Tag

 

Vasas Kubala Akadémia - Goldball

Ismét meccsen vettünk részt, melyen ezúttal a Vasas Kubala Akadémia a Goldball csapatával találkozott.

Az első félidő 23. percében csapatunk gólt lőtt. A 28. percben ismét bekerült a labda az ellenfél kapujának hálójába, ezután sajnos a 36. percben az ellenfél gólt lőtt, így a szünetre 2:1-es vezetéssel mentek játékosaink pihenni.

A második félidő elején a Goldball csapata kihagyott egy 11-est, ezt követően az 53. percben a Vasas egyik mezőnyjátékosa piros lapot kapott, így csapatunk emberhátrányban volt, 9 mezőnyjátékossal fejezte be a játékot.

Az 56. percben az ellenféltől egyenlítő gól jött, majd a 71 percben pedig megszerezték a vezetést, így a Vasas Kubala Akadémia kikapott 3:2-re.

Pallos Ágoston

 

Vasas Kubala Akadémia - Goldball '94 FC SE 2:3

U15-ös bajnoki labdarúgó mérkőzés

2014.03.22. Fáy utca

Jó időben rendezték meg szombaton a mérkőzést. Kicsit álmosan kezdtük a meccset, a pálya közepén folyt leginkább a játék, nem nagyon támadtunk. Nem nagyon volt benne a meccsben a gól, de a 24. percben egy váratlan góllal mégis vezetést szereztünk 1:0. A gól ellenére, még mindig úgy tűnt álmosak vagyunk, mintha bent maradtunk volna az öltözőben. Középen erőltettük a támadásokat. Nem nagyon értettük mi van a fiukkal. A vezető gólunk után egy szabálytalanságot követően 11-eshez juttattuk az ellenfelet, de szerencsére fölé lőtték! Így maradt az 1:0. Hiányzott belőlük az akarat, az elszántság, a tűz és a frissesség. De azért a 28. percben, egy támadás után megszereztük a 2. gólt 2:0. A mérkőzésnek ebben a szakaszában, végre kicsit magára talált a csapat és próbálta azt a játékot játszani amit tud. Ekkor már azért volt egy-két szép beadásunk, csak gól nem lett belőlük. Sajnos a 36. percben hátul eladtuk a labdát, az ellenfél játékosa észrevette, hogy kint áll a kapusunk, ráívelte és megszerezte a szépítő góljukat. 2:1 A bíró  lefújta az első félidőt.

Sajnos a második félidőt sem kezdtük jobban, úgy láttam, tartunk az ellenféltől, vagy legalábbis attól, hogy tőlük is kikapunk. Nem hittük el, hogy jobbak vagyunk náluk. Ez sajnos az 53. percben meg is mutatkozott amikor kiállítottak tőlünk egy játékost. A kiállítást követően az 57. percben  2-t cseréltünk, próbáltuk frissíteni a csapatot. A cseréléseket követően sajnos az 58. percben kiegyenlített az ellenfél. 2:2 Az egyenlítő gól után próbáltuk buzdítani, hajtani a fiukat, hátha meg tudjuk szerezni a 3. gólunkat. Igaz az ellenfélen sokkal jobban látszott a győzni akarás. Olyannyira, hogy a 71. percben meg is szerezték a 3. gólt. 2:3 A mérkőzés utolsó perceiben cseréket hajtottunk végre. Ekkor már lélekben feladtuk a mérkőzést. A bíró lefújta a mérkőzést.

Sajnos most nem gratulálhatunk a csapatnak, de bízunk benne, hogy a következő meccset már megnyerjük!

Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!

Szarka Sándor MIP tag

 

Vasas Kubala Akadémia - SC Sopron  6:1

U15-ös bajnoki labdarúgó mérkőzés 2014.05.17. Bp.Fáy utca

Kicsit borús, de egész jó időben rendezték meg a mérkőzést. A mérkőzés elején feltérképeztük az ellenfelet. Látszott, hogy nagyon nyugodt, fegyelmezett a csapatunk. A 10. perc tájékán, már mezőnyfölényben voltunk. Ekkor már csak idő kérdése volt mikor szerezzük meg az első gólt.

A 23. percben, 20 méterről leadott lövés a kapu bal alsó sarkában landolt. A 10 számú játékos szerezte a gólt, 1 : 0. A 28-30. percet pici pontatlanság jellemezte. A 32.-ik percben egy Vasas kapufa. Ezekben a percekben nagyon szép támadásokat vezettünk, szép beadásokból próbáltunk gólt szerezni.Jó volt látni, hogy az utóbbi meccseken nyújtott gyenge játék után, most ismét jól játszott a csapat, azt a játékot játszotta amit tud! A 38. percben nagyon szép szöglet után a 18-as számú játékos fejjel a kapuba csúsztatta a labdát. 2 : 0   A 39. percben a Sopron eladta a labdát a 7 számú játékos összerúgott a kapussal, a labda a Vasas játékos elé pattant Ő pedig könnyedén a kapuba pofozta a labdát. 3 : 0.   Ezzel a bíró lefújta az első félidőt.

A második félidőben is mezőnyfölényben kezdtük a mérkőzést. 48. percben cseréltünk.

A cserét követően egy kapu előtti kavarodásból ismét gólt szereztünk. Ezzel már 4 : 0 javunkra!

Továbbra is nagyon szép helyzeteket alakítottunk ki. Az 52. percben 3-as cserét hajtottunk végre.

A cserék után a Sopron nagyon küzdött a szépítő gól megszerzésén, de a Vasas erőteljesen ellenállt! Olyannyira, hogy a 62. percben ismét egy nagyon szép támadás után a 10-es számú játékos higgadtan a kapuba helyezte a labdát. 5 : 0 A Vasas magabiztosan és helyenként tetszetősen játszott! Az időjárásra nem lehetett panasz.

A Vasas a középpálya minden részén felülmúlta az ellenfelet. A 75. perben bal szélen egy látványos egyéni betörés és önzetlen passz, amely góllal végződött, 6 : 0.

77. percben sajnos a Sopron megszerezte szépítő gólját, 6 : 1.  Ekkor a Sopron feltámadt és a 78. percben majdnem megszerezték második góljukat is.Ezt követően a bíró lefújta a mérkőzést. 6 : 1

A Vasas Kubala megérdemelte a nagyarányú győzelmet!

Gratulálunk Fiúk! Szép volt Fiúk! Hajrá Vasas, Hajrá Kubala!

Nagyon örültünk , hogy hosszú idő után újra szurkolhattunk a csapatnak! Reméljük jövőhéten is szurkolhatunk Nektek!

Szarka Sándor MIP Tag

 

Vasas Kubala Akadémia – Sopron

Ismét meccsen vettünk részt, ezúttal a Vasas Kubala Akadémia mérkőzését tekintettük meg, melyet a Sopron csapatával játszott.

Jó alkalom volt, hogy az integrációs program tagjai ismét együtt legyenek. Az első félidőben a játék kicsit egyhangú volt, egymás játékát próbálták kiismerni. Az első gól a 24. percben landolt az ellenfél kapujában. A félidő vége előtt néhány perccel ismét két gólt írhattunk a számlánkra.

Az első félidőt 3:0-s vezetéssel zárhattuk.

A második félidőben csapatunk két újabb góllal növelte előnyét. Ekkor az ellenfél csapata felébredt és egy gólt helyezett el kapunkban. Szerencsére nem volt minden veszve, hiszen csapatunk újabb góllal lepte meg a Sopron csapatát.

Így a meccs végeredménye 6:1 lett a Vasas Kubala Akadémia  javára.

Örülök, hogy ismét részt vehettem a mérkőzésen, remélem továbbra is ilyen jó eredmények fognak születni.

Pallos Ágoston

 

III. Kubala Kupa

Szikrázó napsütéses igazi nyári időben rendezték meg a tornát, 6 csapat részvételével. Szombaton a csoportmeccseket játszották le a csapatok. A Vasas Kubala Akadémia kezdte a tornát, az FC Unirea Alba lulia csapata ellen. A meccs kezdete előtt elhangzott a 2 csapat himnusza. Sajnos a mérkőzés első perceiben nem találtuk magunkat. Az 5. percben egy váratlan helyzet a kapus kiejtette a labdát és az ellenfél csatára bepasszolta a kapuba. 0:1 Abszolút nem volt benne a gól a játékban. A gól után kiegyenlítettebb lett a játék. Az első félidőben a román csapat jobban alkalmazkodott a nagy meleghez. Félidő 0:1

 

A második félidő cserével kezdődött. A 33. percben egy kecsegtető Vasas támadás, de sajnos kapufa lett belőle. 37. perc Vasas támadás, a 13-as játékos megszerezte az egyenlítő gólunkat. 1:1 45. perc bal oldali román támadás, a szélső végigvezette a labdát és kb. 10 m-ről a jobb felső sarokba lőtt. 1:2 A 47. percben Vasas cserék. A hazai csapat enyhe fölényben küzdött az egyenlítésért, de sajnos nem sikerült, így az eredmény maradt az 1:2 A bíró lefújta a mérkőzést.
 

2. meccs DVSC - Eastern Slovakia 3:2
 

3. meccs Vasas Kubala Akadémia - Central Slovakia
 

A himnuszok meghallgatása után, a második mérkőzése következett a Vasas Kubalának. A szlovákok kezdték az első félidőt. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, mindkét oldalon voltak helyzetek, de gólt egyik csapat sem tudott szerezni. Így a félidő 0:0-ra végződött. A nagy melegben jól esett a fiuknak a frissítő folyadék, mosakodás.
 

A félidőben mindkét csapat cseréket hajtott végre, láthatóan a győzelemre játszottak. 31. perc Szlovák helyzet. 33. perc vendég helyzet, beadás a 10-es játékos bepasszolta a labdát a kapuba. 0:1 A 37. percben a Vasasnak 2 lehetősége is volt az egyenlítésre, de sajnos kimaradt. A 40. percben megszületett az egyenlítő gól. A 16-os játékos higgadtan
gurított a bal kapufa mellé. 1:1 42. perc egy bal oldali Vasas támadás a 15-ös játékos a bal felső sarokba vágta a labdát. 2:1 Egy nem várt szlovák vaktában beadott labda a Vasas kapujában landolt, így  a Szlovákok egyenlítettek. 2:2 49. perc. A végjátékban sajnos a szlovákok jobbnak bizonyultak. Ez gólban is megmutatkozott, az 55. percben a vendégek csatára megszerezte 3. góljukat mellyel beállította a 2:3-as végeredményt. Egyéni hibák miatt a Vasas Kubala sajnos elszenvedte második vereségét is, így csak az 5-6. helyért játszhatott.
 

Vasárnap következtek a helyosztók. Ugyanolyan szikrázó napsütéses nyári időben folytatódott a torna, mint szombaton. A Vasas Kubala Akadémia kezdte a helyosztókat, az 5-6. helyért játszhatott, a Kelet-szlovák csapat ellen. A Vasas Kubala kezdte a mérkőzést. Az első 5 perc tapogatózással telt. Sajnos a szlovák csapat az első támadásból gólt szerzett. 0:1 Az ezt követő negyedórában a Kubala erőltette a támadásokat, de a végjátékban becsúszott egy-egy hiba. a 21. percig kellett várni az első Vasas kapura lövésére. A hazai csapat jobb oldala nagyon aktív lett ezekben a percekben. 35. percben a vendégek nagy helyzetet hagytak ki. Ezután már érdemleges esemény nem történt. A bíró lefújta az első félidőt. 0:1
 

A második félidőben a Vasas nagyon jól kezdett, egy erősen belőtt labdát a Szlovák védő a saját kapujukba vágott. 1:1 A hazai csapat egy kicsit aktívabb ezekben a percekben. A 9-es számú játékos egyedül tört a kapura és kecsegtető helyzetben a kapu mellé gurított. Továbbra is a Vasas veszélyeztetett, a bal szélen beadott labdát, a 9-es számú játékos fejjel a kapuba juttatta. 2:1 Ezt követően sajnos egy középen eladott labdát az ellenfél jobban reagált le és gól lett belőle. 2:2 A gól után a Vasas kettős cserét hajtott végre, az edző próbálta frissíteni a csapatot az utolsó 10 percre. Úgy tűnt, hogy a vendégek átvették az irányítást, de a hazaiak összeszedték magukat és egy gyönyörű egyéni támadásból, a 3-as számú játékos a léc alá vágta a labdát. 3:2  A bíró lefújta a mérkőzést. Megérdemelt győzelem. Így 5. lett a Vasas Kubala Akadémia.
 

A 3-4. helyért a DVSC és az FC Unirea Alba lulia csapata játszhatott. Végeredmény 2:0 Magabiztos győzelem.
 

Az 1-2. helyért az FC Vojvodina és a Central Slovakia játszhatott. Végeredmény 2:0 megérdemelt tornagyőzelem.
 

Ezután az eredményhirdetés következett, melyen a MIP is aktívan részt vett. 3 díjat is átadhattunk. Szeretnénk megköszönni a Kubala családnak és a vezetőknek, hogy ismét ott lehettünk a Kubala tornán és részt vehettünk a díjátadáson is. Köszönjük! Reméljük jövőre is ott lehetünk! Nagyon örülök, hogy egy év elteltével megint találkoztam a Kubala családdal! Jó volt látni Őket, találkozni Velük! Gratulálunk a fiuknak az 5. helyezéshez! Szép volt fiuk! Véleményem szerint, a két elveszített meccsen is születhetett volna fordított eredmény! Hajrá fiuk! Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!
 

Szeretném megjegyezni, hogy nagyon sajnáljuk, hogy Ágoston nem tudott Velünk lenni, mert beteg lett. Ezúton kívánjuk neki, hogy gyógyuljon meg minél előbb!
 

Szarka Sándor MIP tag 

 

Vasas Kubala Akadémia - DVSC - DLA 4:4

U17-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

2014.08.23. Fáy u 58.
 

Nagyon örültünk, hogy végre elkezdődött a 2014 - 2015-ös bajnokság és újra járhatunk meccsekre, szurkolhatunk a fiuknak! Így mi MIP tagok is együtt tudunk lenni! De ami számomra kellemes meglepetés volt az az, amikor Szentendrei Tibor barátom felhívott és elmondta, hogy most már az U17-es csapat meccseire járunk. Szeretném elmondani még, hogy amikor megérkeztünk, a meccs előtt Rabatin József az Akadémia tulajdonosa bemutatta nekünk Tóth-Zele Józsefet, aki 40 évig Spanyolországban a Real Madrid utánpótlásáért volt felelős, vezette! Nagyon örülök, hogy megismerhettem Őt! Nagy megtiszteltetés számomra!
 

Kissé borongós, de egész jó időben rendezték meg a mérkőzést. A fiuk jókedvűen, frissen végezték a bemelegítést. Az első 5-10 percet pici DVSC mezőnyfölény jellemezte. Egy-egy helyzet mindkét oldalon. 8.-ik perc Vasas szöglet. 10. perc kimaradt hazai helyzet a kapus bravúrral védett. A 17. percben a Vasas kapusa is bemutatott egy bravúrt! A mieink szabadrúgáshoz jutottak a 26. percben, de sajnos nem lett gól belőle. 31. perc a Debrecen kapuja előtt nagy kavarodás, de sajnos ebből sem lett gól. Ezekben a percekben egyértelműen látszott, hogy jobbak vagyunk az ellenfélnél! Érződött, hogy nagyon akarunk. De sajnos a sok kimaradt helyzet megbosszulta magát. Egy eladott labdát a Debrecen értékesített. 41. perc. Ezzel megszerezte a vezetést. 0:1 43. percben még egy 40m-es hazai löket, de a kapus hárított. Ezzel vége az első félidőnek. 0:1 (A második félidőben a Vasas Kubalának pontosabban kell játszani, jobban kell összpontosítani!)
 

 

A második félidő első perceiben enyhe Vasas fölény. 53. perc hazai helyzet, a vendégek játékosa a gólvonalon mentett. A következő pillanatban gyors DVSC támadás, de szerencsére kimaradt! Ezt követően végre megtört a jég az 58. percben betaláltunk! 1:1 A mieink cseréltek a 63. percben. (Rabatin Szabolcs helyett Pápai Mátyás) A cserét követően a 6-os számú Vasas játékos 30m-ről leadott lövését a kapus bravúrral szögletre ütötte. A szögletből viszont már gólt lőtt a 8-as számú játékos! 64. perc 2:1 Megérdemelt hazai vezetés! A fordítás után mi MIP tagok nagyon belelkesedtünk és örültünk, próbáltuk biztatni a fiukat, hogy próbálják megtartani az eredményt, vagy még gólt, gólokat lőni! Ennek köszönhetően továbbra is a Vasas Kubala támadott, de a kapu előtti játékban mindig hiba csúszott. Sajnos az ellenfél ezt ki is használta a 71. percben egyenlített. 2:2 Számomra érthetetlen módon a következő támadásból is gólt kaptunk. 2:3 Ez a két gól egyáltalán nem volt benne a Debrecen játékában! Valamiért megtorpantunk, megálltunk, megijedtünk. Az ellenfél pedig belelkesedett és ismét betalált a kapunkba. 2:4 De ezután szerencsére azért elég hamar vissza tudtunk jönni a meccsbe, a 76. percben kiharcoltunk egy 11-est, melyet a 10-es számú játékos szépen a bal alsó sarokba bombázott! 3:4 A 11-es után a 84. perc hazai helyzet, de a kapus bravúrral véd. 88. percben Vasas szöglet a 10-es számú játékos gyönyörűen a kapuba fejel! Gól! 4:4 Ezzel a bíró lefújta a mérkőzést! 4:4

Egy nagyon jó iramú, gól gazdag mérkőzést látott a szépszámú közönség! Megérdemelt, igazságos eredmény született! Gratulálunk fiuk! Gratulálunk azért, mert 2:4-es állásnál sem adtátok fel! Szép vot fiuk! Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!

Ágoston reméljük a következő hazai meccsen, már te is Velünk leszel és szurkolsz a csapatnak!

Szarka Sándor MIP tag

 

Vasas Kubala Akadémia - Vác Városi LSE 2:1

 U17-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

 2014.09.06. Elektromos pálya Népfürdő u. 18-20.
 

A Fair Play napján rendezték meg a mérkőzést.
 

Kicsit fülledt, borús idő volt, de a fiuk jó hangulatban és nagy önbizalommal végezték a bemelegítést.
 

Az első 10 percben a csapatok feltérképezték egymást, kissé kapkodó játék mindkét oldalon. 11. perc Vasas szöglet, a kapus hárított. Enyhe hazai labdabirtoklás. A 15. percben a 12-es számú Vasas játékos középen kiugrott és a kapus mellett magabiztosan a kapuba gurított. 1:0 A gól után egyértelműen látszott a hazai fölény, jöttek a helyzetek. 22. perc veszélyesnek tűnő Váci szabadrúgás, szerencsére fölé ment. A 27. percben jobb oldalról veszélyes hazai szabadrúgás, a kapus gyönyörűen hárított. A szabadrúgást követően viszont már nem tudták elkerülni a vendégek a gólt. A 10-es számú játékos középen gyönyörű passzt kapott és 10m-ről higgadtan a kapu jobb sarkába passzolt. 2:0 Ezt követően picit leült a mérkőzés, a fiuk láthatóan megnyugodtak a két gólos előny birtokában. 40-41. perc Váci helyzetek, de szerencsére kimaradtak! Ezzel a bíró lefújta az első félidőt. (Megérdemelt két gólos vezetés)
 

A második félidő első 10 perce is Vasas fölénnyel telt el. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, de sajnos nem sikerült megszerezni a harmadik gólunkat eldönteni a mérkőzést. Dicséret a Vácnak a nagy akarásért. 58. percben tetszetős, gyönyörű hazai támadás, de sajnos ki maradt. A támadást követően kettős cserét hajtottunk végre, frissítettük a csapatot. A 7-es és a 4-es számú játékos állt be. A cseréket követően váratlan 20m-es vendég lövés, a kapusunk bravúrjára volt szükség. A mérkőzésnek ebben a szakaszában a fülledt, párás idő igénybe vette mindkét csapat fizikai állóképességét. Ekkor nagy párharcok folytak, amit szerencsére rendre a Kubalás fiuk nyertek! 65. percben a Váciak kapust cseréltek, majd a Vasas is cserélt. A 2-es számú játékos jött be. A cserék után sajnos kicsit megint leült a meccs, mindkét csapat vissza vett a tempóból! A 71. percben a hazai kapus ijesztett rá a szurkolókra, nem jól találta el a labdát, de utána védeni tudott. Ekkor sajnos picit hullámvölgyben volt a csapat, a vendégek pedig rákapcsoltak és egyre veszélysebben támadtak. 73. percben végre próbálkoztunk egy távoli kapura lövéssel. Végre ki jöttünk a hullámvölgyből. 74. perc 20m-es Vasas szabadrúgás, épp hogy a jobb kapufa mellett ment el. Következő pillanatban nagy Váci helyzet, de szerencsére nem lett szépítés belőle. Ezekben a pecekben kiegyenlített  volt a játék. Helyzetek itt is ott is. A hajrára nagyon elfáradt mindkét csapat. A 89. percben sajnos egy tetszetős vendég támadás, bal oldali beadásból gyönyörű fejes gól. 2:1 De megint nem volt benne az ellenfél játékában a gól! Az utolsó pár perc nagyon nehéz volt a Kubala Akadémia számára, de sikerült a vezetést megtartani és így a győzelmet megszerezni. A bíró lefújta a mérkőzést. 2:1
 

Összességében megérdemelt 2:1-es győzelmet arattak a fiuk! Szép volt fiuk! Gratulálok fiuk! Hajrá Vasas! Hajrá Kubala! Az U21-es csapat pedig 1:0-ás győzelmet aratott! Nekik is gratulálok!
 

Remélem a következő hazai meccsen minden MIP tag ott lesz és együtt szurkolunk a fiuknak!
 

Szarka Sándor MIP tag 

 

Vasas Kubala Akadémia - Szombathelyi Haladás 2:0

U17-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

2014.09.27. Fáy u.

Kissé borús, de focizni pont jó időben rendezték meg a mérkőzést. Az első 5 perc tapogatózással telt, a csapatok feltérképezték egymást. A 6.-7. percben megvolt az első helyzetünk. Ekkor egy picit már fölényben voltunk. Jöttek a helyzetek. Bár azért a vendégeknek is voltak helyzeteik. 17. percben meg volt az első kapura lövésünk is. 26. perc Szombathelyi szabadrúgás igen veszélyes helyről, de szerencsére kimaradt. A szabadrúgást követően sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, de a kapu előtti játékban hiba csúszott, így nem tudtunk gólt szerezni. A 33. perben nagy Vasas helyzet, de sajnos elkapkodták a fiuk. Így maradt a 0:0 Következő pillanatban Haladás helyzet. A vendég helyzet után nagyon szurkoltunk a fiuknak, mert a játék alapján csak idő kérdése volt, hogy  mikor szerezzük meg a vezetést. 36. percben egy baloldali támadásból végre sikerült. Egy gyönyörű higgadt góllal. 1:0 A 12-es számú játékos szerezte. A gólt követően már a szünetet várták a fiuk, hiszen mindkét csapat kihajtotta magát az első félidőben. A bíró lefújta az első félidőt. 1:0 Az első félidő alapján véleményem szerint teljesen megérdemelten vezetünk!

A második félidőt magabiztosan kezdtük. 48. percben kettőt cseréltünk. 52. perc nagy Vasas kapusbravúr. Az 55. percben baloldali hazai támadás. Következő pillanatban vendég helyzet. Ezekben a percekben nagy iramú volt a játék és változatos. Mindkét csapat nagyon akart. 60. perc ismét cseréltünk. Szükség volt a frissítésre. A 62. percben gyönyörű hazai helyzet, de sajnos kapufa lett belőle. Ezt követően Szombathelyi szöglet, amit a csapat gyönyörűen hárított. A szögletet követően megnyugodtak a fiuk és egyre több helyzetünk volt. A cserék is fel tudták venni a játék ritmusát és bizonyították, hogy helyük van a csapatban! Egyértelműen látszott, hogy jobbak vagyunk az ellenfélnél. Ez gólban is megmutatkozott. A 11-es számú játékos egyéni megmozdulása volt eredményes. 2:0 A 81.-ik percben. 82. perc Vasas szöglet, a vendégek hárították. A 86. percben a 13-as számú hazai játékos okosan kapura ívelte a labdát, de a kapus szögletre ütötte. 87. perc Haladás kapusbravúr. A bravúrt követően már nem volt veszélyes helyzet egyik oldalon sem. A bíró lefújta a mérkőzést. 2:0

Azt kell, hogy mondjam megérdemelt 2:0-ás győzelmet értek el a fiuk! Gratulálunk fiuk! Gratulálunk azért mert az első helyezett Haladás csapatát győztétek le! Meg azért is mert gólt sem kaptatok! Szép volt fiuk! Csak így tovább!

Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!

Szarka Sándor MIP tag

 

FTC - Vasas Kubala Akadémia 3:0

U17-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

2014.10.04. Népliget, Kismartoni út

Borús, csöpörgő, esős, kicsit hűvös időben kezdték a csapatok a mérkőzést, így a talaj egy picit nehéz volt. A Vasas kezdte jobban a játékot, már az 5. percben meg volt az első kapura lövésünk. A kapura lövést követően a Fradi szögleteket rúghatott, de szerencsére nem voltak veszélyesek. 11. perc baloldali Vasas támadás, de a vizes pályán elhibáztuk. Ezekben a percekben enyhe fölényt harcoltunk ki magunknak, de sajnos nem tudtunk gólt szerezni. A 17. percben jobboldali hazai szabadrúgás a 16-os alapvonaláról, a kapusunk bravúros védése kellett. 22. perc Vasas szabadrúgás 30m-ről kimaradt. A 24. percben nem várt helyzetből sajnos a Fradi szerezte meg a vezetést, egy fejes góllal. 1:0 A gól után az FTC kezdeményezett egymás után rúgta a szögleteket, de jó védekezéssel el tudtuk kerülni az újabb gólt. A szögletek után Vasas szabadrúgások következtek. 36. perc 25m-ről, de a kapus védett. 43. percben ismét szabadrúgás nekünk, de a Fradi kapusa bravúrral védett. Sajnos ez is kimaradt. Így maradt az 1:0 A bíró lefújta az első félidőt. 1:0

 

A második félidőt nagyon jól kezdtük, a 48. percben hatalmas helyzetet hagytunk ki. A helyzet után kiegyenlített volt a játék, a mezőnyben labdaszerzések és vesztések itt is, ott is. 67. percben ismét nagy Vasas helyzet. Ezekben a percekben megszerezhettük volna az egyenlítő gólunkat. Próbáltuk biztatni a fiukat, hogy lőjenek kapura kintről, mert megcsúszik a labda a vizes talajon. Válaszul a Fradi is veszélyeztetett. A mérkőzésnek ebben a szakaszában változatos volt a játék, az iram és az akarat elfogadható volt. 70. percben cseréltünk. A csere után 20m-es hazai szabadrúgás, a kapusunk bravúrral védett. A szabadrúgást követően láthatóan tartottunk az ellenféltől, vagy féltünk attól, hogy gólt kapunk. A 80. percben baloldali Fradi támadás, beadás, kapu előtti kavarodás, a labda megtalálja az utat a kapuba. Sajnos 2:0 A gól után kicsit szétesett a csapat és az FTC sorra dolgozta ki a helyzeteit. 84. perc a megilletődött csapatunkat sajnos könnyedén kijátszották így már 3:0 az eredmény. Az utolsó percekben is a Fradi veszélyeztetett, de a kapusunk bravúrjainak köszönhetően maradt a 3:0-ás végeredmény. 3:0

Sajnos megérdemelten nyert a Fradi. Gratulálunk nekik! Sajnos most a mi srácainknak nem gratulálhatunk Tibivel és Ágostonnal, de bízunk benne, hogy szombaton az Újpest ellen sikerül javítani.

Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!

Szarka Sándor MIP tag

 

Vasas Kubala Akadémia - UTE 1:3

U17-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

2014.10.11. Fáy u.

Sajnos forgalmi dugó miatt a 20. perctől tudtam figyelemmel kísérni a mérkőzést. Szikrázó napsütéses, tavaszias időben zajlott a mérkőzés. Úgy láttam a 20. perctől mi támadóbb focit játszottunk, az Újpest pedig ragyogó kontratámadásokat mutatott. 21. percben szabadrúgást kaptunk, amit fölé durrantottunk. 26. perc hatalmas helyzet ragyogó indítás, kapussal szemben 100%-os ziccer, de mellé gurítottuk. A 31. perben sajnos egy szép vendég támadás. Szélső bejátszás és a középen kiugró játékos a kapusunk mellett a kapuba gurított. 0:1 39. perc Vasas szöglet, kimaradt. A szöglet után a mieink támadtak többet, de nem igazán volt helyzetünk. Az első félidő utolsó egy-két percét a Vasas Kubala fejezte be jobban, de sajnos az eredmény nem változott maradt a 0:1

Jól kezdtük a második félidőt, de Ricsi mégis sárga lapot kapott. Majd az Újpestiek vezettek támadást a jobb oldalon, amiből ismét gólt szereztek. 0:2 50. percben. A gól utáni percekben sajnos kapkodóvá vált a játékunk. 53. percben egy távoli fejessel veszélyeztettünk. A vendégek magabiztosabbnak tűntek. Összeszedettebbek, megfontoltabbak voltak a középpályán. 60. perc gyönyörű jobboldali beadásból megszereztük a szépítő gólunkat. 1:2 A 15-ös számú Pápai Mátyás szerezte. A következő percekben úgy tűnt végre magunkra találtunk, egy-két veszélyes helyzet is bizonyította. Biztattam is a fiukat próbáljunk egyenlíteni van még idő bőven. 67. percben Újpesti szöglet, szerencsére tudtunk hárítani. 70. perc 20m-es Vasas szabadrúgás, de sajnos a sorfalba lőttük.  71. percben az Újpesti kapu előtti kavarodásnál, a gólvonalról mentett a védő. A 76. perc megint nagy helyzetet hozott, de sajnos nem tudtunk élni vele. Következő perben ismét egy nagy helyet, de ezt sem tudtuk kihasználni. A játéknak ebben a periódusában, egy kis szerencsével akár meg is fordíthattuk volna a meccset. Pontosabban és összeszedettebben játszottunk. Az akarattal sem volt gond. A 79. percben mégis az UTE szerzett gólt. Egy egyéni megoldás. A játékos sorozat cselei után félpályánál kiugratta a középcsatárukat, aki a kapusunkat kicselezve higgadtan a kapuba gurított. 1:3 Ez a gól nem volt benne az ellenfél játékában, de sajnos a farkastörvény beigazolódott. A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát. Ettől függetlenül csapatunk tovább küzdött a második gólunk megszerzéséért. A hajrára már mindkét csapat elfáradt, hiszen azért kihajtották magukat és az évszakhoz képest elég meleg is volt, így várták már a mérkőzés végét. A bírónő egy-két perc hosszabbítás után le is fújta a mérkőzést. 1:3
Véleményem szerint a döntetlen lett volna igazságos eredmény! A fortuna sem volt velünk, így sajnos az Újpesté lett a 3 pont. Sajnos ezt a meccset sem nyertétek meg fiuk, de ne csüggedjetek előbb, utóbb fordítva lesz megint. Ti nyeritek ezeket a rangadókat! Bízzatok magatokban!

Hajrá fiuk! Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!

Szarka Sándor MIP tag

 

Vasas Kubala Akadémia - Puskás Akadémia Felcsút 2:3

U17-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

2014.11.08. Fáy u.

Kicsit hűvös őszi időben rendezték meg a mérkőzést. Jól kezdtük a mérkőzést, már az első percekben nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, de keményen ellenálltak. Egészen a 7.-ik percig, amikor is egy szabadrúgás után a kapusról kipattanó labdát a 13-as játékosunk közelről nagy erővel a kapu jobb oldalába vágott. 1:0 11.-ik perc Felcsúti szabadrúgás, szerencsére a kapusunk magabiztosan fogta. 14.-ik percben baloldali Vasas támadás, de sajnos kimaradt. Ekkorra egyértelműen látszott, hogy mi uraljuk a mérkőzést. A vendégek apró szabálytalanságokkal tördelték a játékot. 28.-ik perc Felcsúti kapura lövési kísérlet. Ezekben a percekben megtorpantunk, a játékunk kicsit pontatlan lett. 33.-ik percben nem várt helyzetből, a 10-es számú játékosunk nagy erővel a kapu jobb felső sarkába vágta a labdát, így megszerezte második gólunkat. 2:0 Az első félidő hajrájában is a Vasas uralta a mérkőzést. 41.-ik perc a Felcsút még egy távoli lövéssel próbálkozott sikertelenül. Ezután már nem volt helyzet egyik oldalon sem. A bíró lefújta az első félidőt. 2:0

A második félidőt is nagyon jól kezdtük. 50.-ik percben 20m-ről Vasas szabadrúgás, a jó helyre ment lövést a kapus bravúrral szögletre ütötte. 55.-ik perc 2-t cseréltünk. 59.-ik percben, egy nem várt helyzetből ide, oda pattogó labdát nem tudtunk elrúgni, az ellenfél játékosa megszerezte, betört a 16-osra a mi játékosunk lerántotta, így 11-eshez jutottak. Amit sajnos értékesítettek. 2:1 A szépítő gól után, az eddig magabiztosan játszó csapatunk sorra követte el a hibákat. A vendégek pedig magukra találtak. 63.-ik perc ismét cseréltünk, szükség volt a frissítésre. A csere utáni időszakban nagyon visszaesett a játékunk. 71.-ik percben újabb cserét hajtottunk végre. Sajnos a cserék után sem talált magára a csapat. Ezekben a pecekben kemény ütközések jellemezték a mérkőzést. A levegőben rendre a Felcsút volt a jobb. 74.-ik perc a vendég kapus szögletre ment. 80.-ik percben Felcsúti szöglet, melyet könyörtelenül kihasználtak. 2:2 Sajnos a fiuk nehézzé tették maguknak a véghajrát, de Tibivel és Andrással biztattuk őket próbálják megszerezni a győztes gólt. A 86.-ik percben meg is volt a lehetőség, de a 18-as számú játékos 100%-os helyzetben közelről a kapusba lőtte a labdát. Ez meg is bosszulta magát, a hosszabbításban egy védelmi hibából az ellenfél szerezte meg a győztes gólt és beállította a 2:3-as végeredményt.

Igaz két ellentétes félidőt láthattunk, de a döntetlen lett volna reális eredmény.

Nagyon örültem, hogy Tibi és Andris is ott tudott lenni a meccsen és újra együtt szurkoltunk a fiuknak! Ágoston igazoltan nem tud velünk lenni már ősszel, de tavasszal reméljük újra Velünk lesz Ő is és szurkol a fiuknak! Mi előbbi felépülést kívánunk neked Ágoston! Várunk vissza!

Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!

Szarka Sándor MIP tag

 

Vasas Kubala Akadémia - Diósgyőr FC 0:1

U17-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

2014.11.22. Fáy u.

Hideg, párás, ködös őszi időben zajlott a mérkőzés. A vendégek kezdték jobban a mérkőzést. Már az első percben szögletből veszélyeztettek fejessel, a 13-as számú játékosunk a gólvonalról rúgta ki a labdát. 5.-ik perc mi is szögletből veszélyeztettünk. 14.-ik percben kiegyenlítődött a játék. 17.-ik perc kecsegtető helyzetünk volt, de sajnos kimaradt. 24.-ik percben meg volt az első kapura lövésünk is. 28.-ik perc Diósgyőri helyzet, de szerencsére kimaradt. Ezekben a percekben pontatlan és kapkodó volt a játékunk. Az ellenfél sajnos gyorsabban, erőszakosabban, keményebben játszott. Parázs jelenetek jellemezték az első félidő hajráját. A bíró lefújta az első félidőt. 0:0 Örültünk, hogy nem kaptunk gólt az első játékrészben.

Sajnos a második félidőt is az ellenfél kezdte jobban, a 48.-ik percben egymás után rúgták a szögleteket, de magabiztosan hárítottuk őket. A szögletek után jó iramú lett a meccs, helyzetek mind két oldalon. A kapusunk magabiztosan védett. 60.-ik percben a mérkőzés eddigi legnagyobb helyzetét hagyta ki a Vasas Kubala. 67.-ik perc cseréltünk kellett a frissítés. 70.-ik percben sajnos megint egy nem várt helyzetből kaptunk gólt. 0:1 A gól utáni percekben a Diósgyőr veszélyeztetett többet, láthatóan megfogott minket a gól. Ekkor újabb két cserével próbált frissíteni a szakvezetés. A mérkőzés utolsó 10 percében a fiuk mindent megtettek az egyenlítésért, de sajnos nem sikerült. A bíró lefújta a mérkőzést. 0:1

Nagyon sajnálom, hogy megint kikaptunk, véleményem szerint most az lett volna igazságos, ha mi rúgunk gólt a semmiből! Nekünk is lehetne már egyszer szerencsénk! Jó lenne ha megint nyernének a fiuk! Kijárna nekik a győzelem!

Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!

Szarka Sándor MIP tag

 

Évzáró ünnepség a Vasas Pasaréti úti éttermében

2014.12.16.

Idén is egy meghitt karácsonyi hangulatú délutáni ebéddel zártuk le az évet. Nagyon örültem, hogy mindannyian ott voltunk. Jó hangulatban érkeztünk, nagyon örültünk egymásnak. Tibi mondott egy kis beszédet melyben elmondta, hogy nagyon örülnek Józsival, hogy ilyen jól összekovácsolódtunk az elmúlt egy évben és ilyen aktívan részt vettünk a meccseken és szurkoltunk a fiuknak. Megbeszéltük, hogy februárban találkozunk. A beszéd után elfogyasztottuk a finom ebédet, melyet szeretnék megköszönni mindannyiunk nevében Józsinak és Enikőnek. Köszönjük! Majd megható pillanatok következtek, amikor is megajándékoztuk egymást. Először Enikőtől kaptunk ajándékot, amit itt is szeretnék megköszönni a magam és a fiuk nevében. Köszönjük Enikő! Aztán mi fiuk is megajándékoztuk egymást. Nekik is köszönöm! A megható pillanatok után még egy picit beszélgettünk, viccelődtünk jókedvűen, felszabadultan, majd elindultunk haza.

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljunk a fiuknak a Dunaújváros ellen elért 13:3-as győzelemhez. Gratulálunk fiuk! Reméljük tavasszal azokat a meccseket is megnyerjük amiket ősszel nem sikerült!

Szeretnék a Vasas vezetőknek, a Kubala Akadémia vezetőknek és az U17-es Kubalás fiuknak áldott békés, boldog karácsonyt és sikerekben, örömökben gazdag békés, boldog új esztendőt kívánni! Jövőre találkozunk. Jó pihenést!

Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!

Russel Nemzetközi Gyermek Labdarúgó Teremtorna
 
U12-es Rozsnyai úti sportcsarnok
 
2015.02.14-15.
 
Eltelt egy év, ismét megrendezték a 2 napos tornát 16 csapat részvételével. A Vasas Kubala Akadémia most is két csapattal nevezett. A MIP a második napon az elődöntőkön és a helyosztókon, valamint a díjátadáson vett részt. A Fáy u-i csapat a döntőbe jutásért játszhatott a DVSC csapatával. A mieink jól kezdtek, már a 3. percben megszerezték a vezetést. 1:0 5. percben nagy Debreceni helyzet szerencsére kimaradt. 8. perc hazai egyéni megoldás és egy gyönyörű gól. 2:0 A Vasas Kubala jól, magabiztosan, helyenként tetszetősen játszott. A DVSC helyzeteit kapusunk bravúrosan védte. Utolsó percben megszereztük 3. gólunkat. 3:0 Az utolsó másodpercben a Debrecen szépített. 3:1 Megérdemelte a csapat a győzelmet és jutott a döntőbe! A másik elődöntőt a KTE és a SZEOL csapata játszhatta, melyet a Kecskemét nyert 1:0-ra, így Velük játszhattuk a döntőt. 
 
Helyosztók: Pasaréti csapatunk a 13. helyért játszhatott az Ikarus csapata ellen. Csapatunk sajnos nem jól kezdett, már a 2. percben az Ikarus szerezte meg a vezetést. 0:1 3. perc Vasas Kubala védelmi hiba. 0:2 A vendégek jól és ötletesen játszottak, de azért a második gól után picit magára talált a csapat, ekkor már voltak helyzeteink. 12. percben Ikarus szabadrúgást kapusunk nagy bravúrral hárította. 14. perc Vasas szépítési lehetőség, de sajnos kimaradt. A vendégek viszont nem hibáztak, harmadik góljukat is megszerezték, beállították a 0:3-as végeredményt. Megérdemelten nyert az Ikarus. 
 
15. helyért: DAC - Dorogi FC 4:0
11. hely: Mészöly Focisuli - OFC Russel 4:1
  9. hely: FTC - UTE 1:0
  7. hely: Puskás Akadémia - MFK Kosice 2:2, büntetőkkel 1:2
  5. hely: Videoton _ Honvéd 1:1, büntetőkkel 2:1
  3. hely: SZEOL - DVSC 3:5
  1. hely: Fáy u-i Vasas Kubala Akadémia - Kecskeméti TE 0:0, büntetőkkel 2:3
 
Ezen a mérkőzésen sajnos a fortuna nem volt velünk.
 
Nagyon jó, hajtós, küzdős, izgalmas, sportszerű, helyenként tetszetős meccseket láthattunk és tehetséges, ügyes gyerekeket. Következett az eredményhirdetés, melyen számos nagynevű sportolóval, hírességgel adhattunk át mi is díjakat Tibivel! Nagyon nagy élmény volt számunkra, nagyon jól éreztük magunkat! Szeretnénk megköszönni a szervezőknek, rendezőknek! Köszönjük! Gratulálunk fiuk! Szép volt! Így tovább! Reméljük találkozunk jövőre!
 
Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!
 
Szarka Sándor MIP tag
 
Dunaújváros Pase - Vasas Kubala Akadémia 0:1

U17-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

2015.02.21. Dunaújvárosi stadion

Kissé hideg, de napsütéses időben rendezték meg a mérkőzést. A fiuk a tőlük megszokott módon végezték a bemelegítést. Sajnos nem jól kezdtük a mérkőzést, már az 5. percben a Dunaújváros előtt adódott helyzet, de a kapu előtt lepattanó labdát kapusunk fölszedte.13-14. percben inkább mezőnyben folyt a játék, támadásban a hazaiak voltak aktívabbak.17. perc Vasas szöglet, de az Újvárosiak hárították.19. percben a hazaiak középen veszélyeztettek, majd az ellentámadás után két szögletet is rúghattunk, de a vezetést nem tudtuk megszerezni. 24. perc Vasas helyzet, de ebből sem sikerült gólt szereznünk. 26. percben a 10-es számú játékosunk középen gyönyörűen lefordult, de a lövést a Dunaújvárosi kapus reflexszerűen főlé ütötte. Ezekben a percekben feljavult a játékunk, mi irányítottuk a játékot. 37. perc szabadrúgás nekünk 25m-ről, de a lövés pont középre ment, így a kapus hárított. 39.-ik percben a 6. szögletünket rúghattuk, melyből a 4-es számú játékosunk gyönyörű fejessel megszerezte a vezetést. 0:1 Az első félidő hajráját a Kubalás fiuk uralták, így megérdemelt az 1:0-ás félidei vezetés.

A második félidőt az Újváros kezdte, mindjárt az elején egy nagy helyzet és két szöglet, de szerencsére kimaradt. Továbbra is a hazaiak veszélyeztettek, sajnos a második félidőt sem kezdtük jól. 55. percben Vasas helyzet után a Dunaújváros kontrából majdnem egyenlített. 58.-ik perc cseréltünk, próbáltunk frissíteni. 60. percben a középen kiugró Vasas játékos 100%-os ziccerben hibázott. A meccs ezen szakaszában próbáltunk gólhelyzeteket kialakítani, de sajnos az előre fele való játékunkba, passzainkba hiba csúszott. 63. perc a Vasas Kubala ismét cserélt. A cserét követően picit visszaesett a játékunk és a hazaiak egyre veszélyesebben támadtak. Olyannyira, hogy a 70. percben nagy helyzetet hagytak ki a mi nagy örömünkre. Ezekben a percekben kicsit kapkodó és pontatlan volt a játékunk. 80. perc Vasas szabadrúgás 23m-ről, de a sorfalba rúgtuk. 83. percben az Újváros is szabadrúgáshoz jutott, de Ők is a sorfalba rúgták, majd a kipattanót szerencsére a fölső kapufára. Így maradt a 0:1 87. perc a kiugró játékosunkat a Dunaújvárosi hátvéd lerántotta, de a szabadrúgásból nem sikerült növelni előnyünket. 88. percben 3. cserénket is kihasználtuk. A hajrát picit izgalmassá tettük magunknak, a hazaiaknak láthatóan visszaesett a játékuk, de mindent megtettek az egyenlítésért, szerencsére nem sikerült. Így maradt a 0:1

Gratulálunk fiuk! Szép volt!

Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!

Szarka Sándor MIP tag   
 
 
Vasas Kubala Akadémia - Kecskeméti LC KTE SI 3:0
 
U17-es bajnoki labdarúgó mérkőzés
 
2015.03.14. Fáy u.
 
Borus, hűvös szemerkélő esőben melegítettek a fiuk. Bíztunk benne, hogy minél előbb fel tudják majd venni a játék ritmusát. Szerencsére sikerült, már a 2.-ik percben egy gyönyörű jobb oldali támadásból a szélről beadott labdát a 7-es számú játékosunk a bal alsó sarokba lőtte. 1:0 A gól után látszott, hogy jobbak vagyunk, helyenként tetszetős támadásokat vezettünk. Bár azért nem lehettünk nyugodtak, mert a Kecskemét harcosan és keményen játszott. De végre a kimaradt helyzetek után a 29.-ik percben ismét egy gyönyörű jobb oldali támadás a szélről belőtt labdából a 7-es számú játékos megszerezte második gólját. 2:0 A megnyugtató előny birtokában, a csapat a hajrában kicsit visszafogta magát.A félidő utolsó percében a vendégek szöglethez jutottak, de magabiztosan hárítottuk. Megérdemelt 2:0-ás vezetéssel és magabiztosan vonulhattak a mieink az öltözőbe. 2:0 
 
A második félidő első 10 percét sajnos nem jól kezdtük, eléggé vissza esett a játékunk. Utána viszont magunkra találtunk, az 59.-ik percben a 8-as számú játékos beadásából a kiugró 6-os számú játékos a kapuba passzolt. 3:0 A gólt követően cseréltünk a 7-es számú játékos helyett a 13-as állt be. 63.-ik perc Vasas szabadrúgás 26 m-ről. Jól eltalált lövés, de a kapus hárított. 75.-ik percben hazai szabadrúgás,de a lövés a kapu közepébe ment így kimaradt. 76.-ik perc a Vasas Kubala 100%-os ziccert hagyott ki. 77.-ik percben nem várt kiállítások mindkét csapat megfogyatkozott. 83.-ik perc ismét cseréltünk 10-es játékos le 15-ös be. 85.-ik percben Kecskeméti helyzet, de a kapusunk védte. A helyzet után a Vasas hármat cserélt. A cseréket követően a hajrára leült a mérkőzés, mindkét csapat értelmetlen szabálytalanságokat követett el. A bíró lefújta a mérkőzést. 3:0 
 
Megérdemelte a csapat a győzelmet! Azt kell, hogy mondjam rég nem látott játékkal rukkoltak elő a fiuk a mi nagy örömünkre, helyenként tetszetősen, ötletesen, jól és nagy akarattal, magabiztosan játszottak! Szép volt fiuk! Gratulálunk! Így tovább!
 
Hajrá Vasas! Hajrá Kubala! 
 
Szarka Sándor MIP tag

 

Vasas Kubala Akadémia - Dunaújváros PASE 4:2
 
U17-es bajnoki labdarúgó mérkőzés
 
2015.04.11. Fáy u.
 
Végre igaz tavaszi gyönyörű napsütéses időben játszhattak a fiuk. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, már az első percben szép támadást vezettünk. 2.-ik perc a 10-es számmal játszó Rabatin Richárd kb. 20 m-ről kilőtte a bal felső sarkot. 1:0 A gól után továbbra is támadtunk olyannyira, hogy a 7.-ik perben a 9-es számmal játszó Pataki Roland megszerezte második gólunkat. 2:0 10.-ik perc a Dunaújváros szögletet rúghatott a kapusunk szépen védte. Ezekben a percekben kezdett magára találni a vendég csapat. A 17.-ik percben nagy lehetőséget puskáztunk el. Úgy tűnt a fiuk elégedettek a két gólos vezetéssel, de továbbra is mi irányítottuk a mérkőzést. Helyzetek mindkét oldalon. 34.-ik perc az Újváros kapusa remekelt egy szép hazai lövésnél. A mérkőzés ezen szakaszában a Vasas sorra dolgozta ki a helyzeteket, de sajnos a végjátékba hiba csúszott, vagy a vendég kapus szépen védett. Az elsőfélidei magabiztos játék után megérdemelt a 2:0-ás vezetés. 
 
A második félidőt sajnos a Dunaújváros kezdte jobban, az 51.-ik percben szépítettek. 2:1 A gólt követően cseréltünk, a játéknak ebben a periódusában a vendégek veszélyesebbek voltak. Mintha a fiuk az öltözőben maradtak volna, nagyon visszaesett a játékunk. Kapusunk Lőrincz Péter remekelt sorra bravúrosan mentett. Neki köszönhető, hogy a 61.-ik perc még 2:1 volt. 64.-ik percben ismét cseréltünk, muszáj volt frissíteni. 66.-ik perc megtört a jég Pataki Roland megszerezte harmadik gólunkat. 3:1 71.-ik percben szabadrúgáshoz jutottunk 20-22 m-ről, de a sorfalat találtuk el. A szabadrúgás után kijött a gödörből a csapat, egy-két veszélyes támadásban is megmutatkozott. 75.-ik perc Újvárosi szabadrúgás, a beadásba a hazai játékos kézzel ért és a bíró tizenegyest ítélt. Amit a vendégek ki is használtak. 3:2 79.-ik percben Dunaújvárosi egyenlítési lehetőség, de szerencsére kimaradt. 85.-ik perc az előre ívelt labdát Pataki Roland ragyogóan vette át és gyönyörűen a kapus mellett a jobb alsó sarokba gurított. 4:2 Mesterhármas. A hajrában ismét mi voltunk jobbak, de dicséret illeti az ellenfelet, hogy az eredmény ellenére sem adták fel és küzdöttek az utolsó percig. A bíró lefújta a mérkőzést. 4:2 
 
A második félidőben a szerencse sokszor mellénk állt, de úgy érzem, hogy így is megérdemelt a 4:2-es győzelem. 
 
Gratulálunk fiuk! Szép volt!
 
Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!
 
Szarka Sándor MIP tag
 

Vasas Kubala Akadémia – Újpesti TE 4:2

U17-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

2015.04.25. Fáy u.

Nagyon szép időben rendezték meg a mérkőzést. A fiuk fegyelmezetten végezték a bemelegítést. Jól kezdtük a mérkőzést, miután feltérképeztük az ellenfelet az első 10 percben már mezőnyfölényben voltunk. 13.-ik perc az Újpest kontrával próbálkozott. Mi birtokoltuk többet a labdát, de a 22.-ik percben a vendégeknek volt egy nagy helyzetük amit szerencsére kihagytak. 25.-ik perc szabadrúgás nekünk 35m-ről Kovács Dávid Szilveszter belőtt labdáját az Újpesti kapus benézte. 1:0 34.-ik percben egy gyönyörű jobb oldali támadás után Pataki Roland lövésébe Kovács Dávid Szilveszter ért bele és megszerezte csapatunk és maga második gólját. 2:0 A gólt követően ötletesebbnél ötletesebb támadásokat vezettünk fegyelmezetten és magabiztosan játszottunk. Olyannyira, hogy balhátvédünk Bögyös Bence egyéni akciójából kis szerencsével megszerezhettük volna harmadik gólunkat. A 43.-ik perc meghozta 3.-ik gólunkat Micsinai Miklós szerezte. Így számunkra az első félidő megérdemelt 3:0-ás vezetéssel ért véget.

A második félidőt is jól kezdtük, már az elején volt egy-két helyzetünk. 53.-ik percben Kovács Dávid Szilveszter kapu fölé lőtt. 56.-ik perc meg volt az első vendég kapura lövés, ami nem okozott gondot kapusunknak Lőrincz Petinek. 59.-ik percben Pataki Roland egyéni akcióból megszerezte negyedik gólunkat. 4:0 60.-ik perc cseréltünk. Majd a 61.-ikben ismét cseréltünk a cseréknek is kell játéklehetőséget biztosítani. Az Újpest kontrára játszott, de szerencsére jól és könnyedén hárítottuk. 66.-ik percben UTE helyzet, de Lőrincz Peti gyönyörűen védett. Ezekben a percekben sajnos visszaesett a játékunk, a vendégeké pedig feljavult. Ez gólban is megmutatkozott. 68.-ik perc a vendégek játékosa középen szépen kilépett, kapusunk mellett elhúzta a labdát és a kapuba gurított. 4:1 69.-ik percben a kiugró Újpesti játékost buktattuk a 16-oson belül, így a játékvezető 11-est ítélt, amit kapusunkat állva hagyva ki is használtak. 4:2 Cseréltünk kihasználtuk 3.-ik cserénket is. A mérkőzésnek ebben a szakaszában nem értettük mi történt a csapattal, fiukkal miért esett vissza a játékunk nem utalt rá semmi ok. Úgy tűnt mintha elfáradt volna az egész csapat. 80.-ik perc szabadrúgáshoz jutottunk az ellenfél 16-osának oldaláról, de elhibáztuk. A hajrára kettészakadt a pálya nem volt középpályánk. Jól megnehezítettük magunknak a végjátékot. 89.-ik percben megint az UTE került helyzetbe, de szerencsére elhibázták. A bíró lefújta a mérkőzést. 4:2

Az első félidei játékunk alapján és a második félidő első 20 percét látva megérdemelt a 4:2-es győzelem.

Szép volt fiuk! Gratulálunk!

Szeretném megjegyezni, hogy elhívtam a meccsre Szalai Tamás barátomat aki Andrással és Velem végignézte és szurkolta a meccset. Gondoltam ha tetszik neki, van kedve és szeretne csatlakozzon a programhoz.

Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!

Szarka Sándor MIP tag

 

Vasas Kubala Akadémia - Vác Város LSE 3:0
 
U17-es bajnoki labdarúgó mérkőzés
 
2015.05.16. Fáy u.
 
Kissé felhős, de nagyon jó időben rendezték meg a mérkőzést. A mieink lazán és könnyedén végezték a bemelegítést. Az első percek tapogatózással teltek. 8.-ik percben meg volt az első helyzetünk, de kimaradt. 12.-ik perc kontrából adódott helyzetünk,de Rabatin Ricsi mellé durrantott. A kihagyott helyzetek után a vendégek egy kicsit magukra találtak, egy-két támadást vezettek, de a védelmünk magabiztosan hárított. 26.-ik percben szöglet nekünk, de a fortuna itt sem volt Velünk. 34.-ik perc az eddigi legnagyobb helyzetünket hagyta ki Ricsi. Már csak idő kérdése volt a fölényünket mikor tudjuk gólra váltani. 39.-ik percen sikerült is egy gyönyörű jobb oldali támadásból a belőtt labdát a Váci játékos saját kapujukba lőtte. (Öngól) 1:0 42.-ik perc ismét nagy helyzetet puskáztunk el a 10-es számmal játszó Rabatin Ricsi. Ricsinek ma nem megy a góllövés. Az első félidőt a helyzetek alapján megérdemelten vezetjük. 1:0 
 
A második félidőt jól és magabiztosan kezdtük. Bár az első 10 perc után a Vác időnként veszélyes szituációkat alakított ki a kapunk közelében. Ezt egy veszélyes kapura lövés is bizonyította. 58.-ik percben. 63.-ik perc a 7-es számmal játszó Vasas játékos Erdélyi Zsolt a kapus mellett elhúzta a labdát, de a kapuba tartó labdát a védő kirúgta. 66.-ik percben a 16-os sarkáról szabadrúgáshoz jutottunk, közben 3-as cserét hajtottunk végre, a szabadrúgást a 8-as számú játékosunk Micsinai Miklós főlé lőtte. 70.-ik perc egy nagyon szép kontra támadásból a 16-os számmal játszó játékosunk Pápai Mátyás megszerezte második gólunkat. 2:0 74.-ik percben a két gólos előny birtokában ismét cseréltünk. 78.-ik perc megint egy nagy helyzetet hagytunk ki. De a 81.-ik percben nem hibáztunk újabb góllal növeltük előnyünket és eldöntöttük a mérkőzést. A fölső kapufáról kipattanó labdát a 11-es számú játékosunk Kovács Dávid Szilveszter a jobb felső sarokba fejelte. 3:0. A vendégeket dicséret illeti, mert becsülettel küzdöttek az utolsó percig. De a mai napon minden tekintetben jobbak voltunk, így megérdemelt az ilyen arányú győzelem. 87.-ik perc a Váciak rúghattak szögletet, de a védelmünk a helyén volt. A bíró lefújta a mérkőzést. 3:0 
 
Szép volt fiuk! Gratulálunk! Ahhoz is hogy alsóházi bajnokok letettek! Büszkék vagyunk rátok!
 
Szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljunk az idegenben elért Debrecen elleni 2:1-es sikerhez is. Gratulálunk! Reméljük pénteken itthon is sikerül megvernünk Őket és akkor elmondhatjuk, hogy veretlenül zártuk a tavaszi szezont és lettünk alsóházi bajnokok!
 
Ugyanakkor szeretnék a magam és a MIP tagok nevében gratulálni Répási László vezetőedzőnek és a szakmai stáb minden tagjának, hogy ilyen remekül felkészítették a fiukat a tavaszi szezonra és az elért eredményekért, szereplésért és nem útólsó sorban az élvezetes meccsekért! Gratulálunk!
 
Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!
 
Szarka Sándor MIP tag
 
 

Vasas Kubala Akadémia - MTK Budapest 4-3

U17-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

2015.09.12. Fáy u.

Borongós, enyhe időben rendezték meg a 2015-2016-os bajnokság negyedik fordulóját szombaton, ahol Andrással és Tomival mi is ott voltunk és képviseltük az Integrációs Programot, szurkoltunk a fiúknak. Tibi és Ágoston más elfoglaltságuk miatt nem tudtak ott lenni. 

Az első 8 percben az MTK erőszakosan, keményen és bátran kezdett, láthatóan támadólag lépett fel. Nem nagyon találtuk a játékuk ellenszerét. 10.-ik perc az első kapura lövésünket a vendégek kapusa szögletre ütötte. 12.-ik percben jött az MTK válasz, de szerencsére mellé durrantották. Ezekben a percekben az ellenfél gólra törően játszott, egyre veszélyesebben támadott. A mi játékunk pedig sajnos pontatlan és kapkodó volt ezekben a percekben. Szerencsével, de egy szép támadásból mégis mi szereztünk gólt Bencze Márk révén aki kilőtte a jobb alsó sarkot. 1:0 20.-ik perc. A vendégeket nem fogta meg a gól, továbbra is veszélyesen támadtak. Ekkor Andrással, Tomival és minden Vasas szurkolóval nagyon biztattuk a fiúkat, hátha tudnak még egy gólt lőni, mert az MTK nagyon határozott, mozgékony és erős volt a középpályán, nehéz volt rajtuk átjönni, támadásban mindig létszámfölényben voltak. Így könnyen egyenlíthettek volna. De szerencsére nem sikerült, így 1:0-ás vezetéssel mehettünk a szünetre. 

A második félidőt is úgy kezdte az ellenfél ahogy az elsőt abbahagyta. Letámadtak, majd félpályánál megszerezték a labdát és kijátszottak, kipasszoltak minket. 1:1 49.-ik percben. A gól után két hatalmas helyzetünk volt, de nem sikerült gólt szereznünk belőlük. A mérkőzés ezen szakaszában végre feljavult a játékunk és sorra dolgoztuk ki a helyzeteket. Megtaláltuk az MTK játékának ellenszerét. 60.-ik perc nagyszerű hazai támadás, a jobb sarok felé tartó labdát a vendég kapus nagy bravúrral hárította. 62.-ik percben baloldali támadásból Bencze Márk elhúzta a kapus mellett a labdát és higgadtan a kapuba gurított. Megszerezte csapatunk és a maga második gólját. 2:1 64.-ik perc cseréltünk. A csere után a vendégek támadtak és a kapusunk bravúrjára volt szükség. De a 66.-ik percben sajnos már a kapusunk sem tudott védeni. Az ellenfél kiegyenlített. 2:2 Az egyenlítés után kiegyenlített volt a játék, helyzetek mindkét oldalon. 70.-ik perc kettőt cseréltünk, szükség volt a frissítésre. 73.-ik percben egy gyönyörű összjáték után az MTK megfordította a mérkőzést. 2:3 De nem rogytunk meg a 75.-ik perc meghozta az egyenlítést Bencze Márk 16 m-s lövése a kapufáról befele pattant, így megszerezte harmadik gólunkat. 3:3 (mesterhármas) 78.-ik percben ismét kettőt cseréltünk, frissítettünk. A hajrában mindkét csapat megpróbálta megszerezni a győzelmet. Ez szerencsére nekünk sikerült. 84.-ik perc egy baloldali kiugrásból Bencze Márk kilőtte a bal alsó sarkot. Ezzel megszerezte negyedik gólját is. 4:3 Márk ma nem tudott hibázni! 89.-ik percben a vendégek még egy szabadrúgáshoz jutottak, de szerencsére kimaradt. Maradt a 4:3 A bíró lefújta a mérkőzést!

Egy gól gazdag, jó iramú, hajtós, küzdős meccset láthattunk és egy nagyon motivált nagyon erős csapatot sikerült legyőznötök fiúk! Gratulálok fiúk a MIP tagok és a szurkolók nevében is! Szép volt!

Márknak pedig külön gratulálok a négy góljához mindenki nevében! Gratulálok Márk! Szép volt! Nagyon fontos és értékes gólokat szereztél!

Hajrá Vasas Kubala!

Szarka Sándor MIP tag

 

Vasas Kubala Akadémia - DVSC 1-1
 
U17-es bajnoki labdarúgó mérkőzés
 
2015.10.17. Fáy u.
 
 
Enyhe őszi időben rendezték meg a mérkőzést. A fiúk nagy akarattal végezték a bemelegítést. Nagyon örülünk neki, hogy az időjárás kegyes volt hozzánk és hosszú idő után újra ott tudtunk lenni a soron következő bajnoki mérkőzésen. 
 
 
A Debrecen kezdte a mérkőzést, már az első öt percben agresszíven és keményen játszottak. A 8. percben egy jobb oldali támadásból sajnos meg is szerezték a vezetést. 0-1 A gól után veszélyes támadásokat vezettünk, a 16. perc majdnem egyenlítést hozott. A félidő közepe táján enyhe fölényt tudtunk kialakítani, de a gól hiányzott. Ekkor úgy tűnt megtaláltuk az ellenfél játékának ellenszerét. 27. percben egy kemény belépő után a 10-es számú játékosunkat Rabatin Ricsit ápolni kellett. Ezekben a percekben a vendégek durván játszottak, durva belépőkkel tördelték a játékunkat. A félidő hajrája a miénk volt, de sajnos az egyenlítés nem sikerült. Így egy gólos hátránnyal mehettünk a szünetre. 0-1
 
 
A második félidőt mi kezdtük, játékunkat pici pontatlanság jellemezte. A Debrecen a második félidőben is folytatta agresszív és kemény játékát. Ennek ellenére mindent megtettünk az egyenlítésért, de az ellenfél jól védekezett. 65. perc Rabatin Ricsi lövését a vendég kapus bravúrral védte. A mérkőzés ezen szakaszában egyértelműen jobbak voltunk. 73. percben jobb oldali beadásból veszélyeztettünk, de a belső csatárok lemaradtak. 76. perc kettős cserével frissítettünk. 78. percben szabadrúgáshoz jutottunk, de sajnos ezt is kihagytuk. Ez időtájt sorra hagytuk ki a helyzeteket. 83. perc ismét cseréltünk. 85. percben tizenegyest harcoltunk ki, melyet a 7-es számú játékosunk Bencze Márk kíméletlenül kihasznált. 1-1 Az utolsó öt percben is mi támadtunk, de a szerencse elkerült bennünket. 93. perc még egy helyzetet hozott nekünk, de nem sikerült kihasználni. Az ellenfél kapusa védett. A bíró lefújta a mérkőzést. Így a végeredmény 1-1
 
Azt gondolom látva a mérkőzést nyernünk kellett volna. Jobbak voltunk az ellenfélnél! Sajnáljuk fiúk, hogy nem sikerült! 
 
Hajrá Vasas Kubala!
 
Szarka Sándor MIP tag

 

Vasas Kubala Akadémia - Illés Akadémia 1-2

U17-es bajnoki labdarúgó mérkőzés 

2015.10.31., Fáy u.

Enyhe napsütéses őszi időben rendezték meg a mérkőzést. A fiúk csendben végezték a bemelegítést. Mikor Tomival megérkeztünk nagy örömmel láttam Tibi mellett Bodnár Janót régi kedves közös ismerősünket, akit most már szintén az Integrációs Program tagjaként köszönthetünk. Amit meg szeretnék még említeni az az, hogy a 7-es számú játékosunk Szabó Botond apukája kérésére drónnal is felvették a meccset, megfigyelték Boti játékát.

A vendégek kezdték a játékot. Az első öt perc tapogatózással telt. 6. perc Szombathelyi szabadrúgás, amit sikeresen hárítottunk. Ezekben a percekben kapkodó, pontatlan volt a játékunk. 11. percben adódott az első lehetőségünk, de mellé lőttünk. Mezőnyben enyhe fölényben volt az ellenfél. Veszélyesebb támadásokat vezettek. 18. perc újabb lehetőség adódott előttünk, de a vendégek szögletre mentettek. Második szögletünket rúghattuk, de nem sikerült gólt szerezni belőle a 19. percben. 29. perc nagy lehetőség a Szombathely előtt, azonban a kapusunk szerencsére védte. A mérkőzés ezen szakaszában az ellenfél egyértelmű fölényben volt, amit sajnos egy védelmi hiba után góllal is bizonyított. 0-1 a 34. percben. 36. perc szabadrúgás nekünk, de nem sikerült az egyenlítés. A félidő hajrája a vendégeké volt, olyannyira, hogy a 43. percben megszerezték második góljukat. 0-2 Az utolsó perc szöglethez juttatott minket, azonban ezt sem tudtuk kihasználni. Így kétgólos hátránnyal várhattuk a második félidőt. 0-2

A félidő nem akárhogyan telt, ugyan is megismerkedtünk Pallagi Péterrel kommunikációs és marketing vezetővel és Fedor Jánossal weblapszerkesztő, fotós és videóssal, akikkel fontos beszélgetést folytattunk. János fotókat is készített rólunk és Rabatin Józsefről a Vasas Kubala Akadémia egyik tulajdonosáról.

A második félidőt mi kezdtük, mégis a vendégeké volt az első helyzet. 61. perc első kapura lövésünk a második játékrészben, de a szombathelyi kapus hárította. 62. percben cseréltünk, a csere után nagy helyzetet hagytunk ki. Nem akar összejönni a gól. 65. perc az ellenfél majdnem újabb gólt szerez. 66. percben 20 m-ről rúghattunk szabadrúgást, amit a sorfalba lőttünk. 72. percben kapusunk szögletre ment. 73. percben kettős cserével frissítettünk. 79. perc szabadrúgás nekünk, amiből egy szép fejes góllal a 17-es számú játékosunk Csibra Dániel szépített. 1-2 A középkezdés után egyéni hibánkból megint a vendégek kerültek helyzetbe, de Fortuna velünk volt. Az utolsó tíz percben sok hibával játszottunk, így nem sikerült az egyenlítés. A bíró lefújta a mérkőzést. 1-2

Sajnos ezen a meccsen a Haladás jobbnak bizonyult, valamiért most sem tudtuk játszani a saját játékunkat. Megérdemelt a szombathelyi győzelem!

A mérkőzés végén azért odajöttek hozzánk a fiúk és visszakaptam tőlük a labdám, amit aláírtak nekem. Köszönöm Bencze Zsolt vezetőedzőnek és a fiúknak! Köszönöm fiúk! De ami a legfontosabb, mindannyian kaptunk egy-egy Magyarok a Barcá-ért dvd-t, amit itt is szeretnék megköszönni mindannyiunk nevében Józsiéknak, a vezetőségnek, a szakmai stábnak és a fiúknak! Köszönjük! Majd egy fénykép erejéig is összeállt a csapat, amit szintén köszönök!

Ágostonnak üzenjük! Már csak te hiányzol Ágoston! Nélküled nem teljes a csapat!

Hajrá Vasas Kubala!

Szarka Sándor MIP tag

 

Vasas Kubala Akadémia - ZTE Akadémia 1-2
U17-es bajnoki labdarúgó mérkőzés 
2015.11.14., Fáy u.
 
Szeles hűvös időben kellett játszani a csapatoknak. A fiúk most is fegyelmezetten és csendben végezték a bemelegítést.
  
A vendégek kezdték a játékot. A szél ugyan őket segítette az első félidőben, de az első tíz percben még is mi voltunk jobbak. Labdabiztosabbak voltunk. Majd magára talált a Zalaegerszeg kiegyenlítettebb lett a játék. 13. perc az első vendég szöglet, de hárítottuk. 17. percig kellett várni az első igazi helyzetünkig, de kihagytuk. A helyzetünk után egyre keményebben és agresszívebben játszott az ellenfél. 28. perc helyzet nekünk, de nem tudtuk kihasználni. 32. percben zalaegerszegi helyzet nem rajtunk múlott, hogy nem lett gól belőle. Azonban másodszor már nem hibáztak megszerezték a vezetést. 0-1 33. perc. 39. percben szöglethez jutottunk, sajnos fölé fejeltük. Az utolsó öt percre feljavult a játékunk, de az egyenlítés nem sikerült. 0-1
  
A második félidőben mi élvezhettük a szél előnyét, mégis az ellenfél kezdett jobban. Már a 49. percben hatalmas helyzetet hagytak ki. Két perccel később mi is támadtunk, de elhibáztuk. Ezekben a percekben kemény ütközések jellemezték a mérkőzést. 56. perc sajnos a vendégek tizenegyeshez jutottak amit kapusunk Tomori Zoli kivédett a kipattanót viszont már berúgták. 0-2 60. percben hármas cserét hajtottunk végre. A cserék után próbáltunk szépíteni, ami a 67. percben egy jobb oldali egyéni akcióból a 7-es számú játékosunknak, Bencze Márknak sikerült is. 1-2 Ekkor elkaptuk a fonalat egyenlíthettünk volna. 77. perc ismét cseréltünk. A cserét követően sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, de sajnos a kapu előtt most sem volt szerencsénk. 84. percben bal oldalról leadott lövésünk a bal kapufa mellett zúdult el. A meccs utolsó öt perce a mienk volt, de kevés volt az egyenlítéshez. Így maradt az 1-2 A bíró lefújta a mérkőzést. 1-2 
  
Sajnos kísértetiesen hasonlított a mostani meccs a két héttel ezelőttihez mind eredményben mind játékban. Sajnáljuk fiúk, hogy így sikerült! Reméljük két hét múlva a Honvéd ellen sikerül nyernetek!
  
Hajrá Vasas Kubala!
 
Szarka Sándor MIP tag
 
 

Vasas Kubala Akadémia-Budapest Honvéd 1-1 

U17-es bajnoki labdarúgó mérkőzés 

2015.11.28., Fáy u.

Borús hideg havas esős igazi téli időben fogadtuk az őszi első helyezettet. Keményen és határozottan végezték a fiúk a bemelegítést.

Mi kezdtük jobban a mérkőzést, már az első tíz percben szögletből és szabadrúgásból veszélyeztettünk. Az ellenfél kontrából veszélyeztetett, de kapusunk Tomori Zoli remekül állta a sarat. Helyenként a széleken veszélyes támadásokat vezettünk, de gól nem lett belőlük. A kihagyott helyzetek után picit leült a játékunk, a 23. percben egy kontratámadásból a vendégek csatára 14-15 méterről kilőtte a bal felső sarkot és megszerezte a vezetést. 0-1 Szerencsére a gól után újra felébredtünk és sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, de ezekből sem sikerült gólt szerezni, így maradt a 0-1. A bíró lefújta az első félidőt. Pariban voltunk az első helyezett Honvéddal, így bizakodva vártuk a folytatást.

A második félidőt az ellenfél kezdte jobban, a megszerzett labdákat sokszor eladtuk. De aztán szép lassan magunkra találtunk és ismét dolgoztuk ki a helyzeteket. Mindent megtettek a fiúk az egyenlítésért. Ekkor mi is elkezdtük buzdítani a csapatot, mert látszott rajtuk, hogy bennük van a gól, csak el kell hinniük. Ezt a szakmai stáb is érezte és kettős cserét hajtott végre a 69. percben. A cserék utáni időszakban a vendégek játékába sok szabálytalanság csúszott, ennek ellenére próbáltuk játszani a játékunkat. Végre elhittük, hogy bennünk van a gól! Olyannyira, hogy a fergeteges szurkolásunknak köszönhetően a mérkőzés hosszabbításában a 93. percben egy pontrúgás után a 4-es számú játékosunk Csibra Dániel baloldalról kilőtte a hosszú sarkot. Megszerezte egyenlítő gólunkat, 1-1 lett az állás. A gól után még a Honvédnak volt egy szabadrúgása, de szépen hárítottuk. A bíró lefújta a meccset, a végeredmény 1-1.

Öröm volt látni ezen a meccsen, hogy azt játszották a fiúk amit tudnak és ahogyan tudják.

Szép volt fiúk! Gratulálunk!

Hajrá Vasas Kubala!

Szarka Sándor MIP tag

 

Idén is egy délutáni ebéddel zártuk az évet a Vasas pasaréti éttermében
2015.12.15.
 
Mi érkeztünk elsőnek, majd szép lassan a többiek is megérkeztek. Elfoglaltuk az asztalnál a helyünket és egy üdítő fogyasztása közben Rabatin Józsi az Akadémia egyik tulajdonosa mondott beszédet. Arról beszélt, hogy nagyon örül, hogy idén két taggal bővült az Integrációs Program és, hogy elég jó őszi szezont zártak a fiúk, a felsőházban végeztek. Még egy örömteli dologról beszélt, a srácok idén több helyszínen megfordultak és segítettek a karitatív karácsonyi program keretében pl: ételosztásban, ajándékozásban, takarításban. Elmondta, hogy ezt velünk kezdték el. Zárszóként még annyit mondott, hogy jövőre folytatjuk. A beszéde után Enikővel most is megajándékoztak minket, amit mindannyiunk nevében szeretnék megköszönni! Köszönjük nektek!
 
Ezután Józsi minket is megkérdezett, mi hogy láttuk az évet, minek örültünk a legjobban, mi tetszett a legjobban. Én elmondtam, hogy én is örülök, hogy két taggal bővült a MIP Tomival és Janóval, örülök, hogy megismerhettük Jánost és Pétert és, hogy Ricsiék egyre közelebb kerülnek hozzánk. Végül Szentendrei Tibi is mondott egy kis beszédet, melyben elmondta, hogy már három és fél éve működik az Integrációs Program és, hogy örül, hogy így együtt van a csapat és, hogy most is elég sok meccsen ott voltunk és kitartóan szurkoltunk a fiúknak. Tibi beszéde után elfogyasztottuk a finom ebédet és desszertet. Majd felszabadultan beszélgettünk. Közben még Ágostontól és Andrástól is kaptunk egy kis apróságot, melyet nekik is szeretnénk megköszönni! Köszönjük fiúk! Aztán elindultunk haza.
 
Szeretnénk a Vasas Kubala Akadémia vezetőségének, az U17-es csapat szakmai stábjának, az Akadémia összes dolgozójának, játékosának és családjuknak boldog karácsonyt és sikerekben, örömökben és egészségben gazdag békés, boldog újesztendőt kívánni!
 
Találkozunk jövőre!
 
Hajrá Vasas Kubala!
 
Szarka Sándor
MIP tag
 
Vasas Kubala Akadémia-MTK Budapest 2-3
 
U17-es bajnoki labdarúgó mérkőzés
 
2016.05.28. Fáy u.
 
Gyermeknap keretén belül rendezte meg a Vasas Kubala Akadémia a mérkőzést, ezúttal a füves pályán. A szakmai stáb a kispadok mellett biztosított nekünk helyet, így testközelből szurkolhattuk végig a meccset. Nagyon örültünk neki, hogy mindannyian ott tudtunk lenni és képviseltük az Integrációs Programot 6 fős kis csapatunkkal. Ilyen még nem volt! 
 
Fátyolfelhős, fülledt meleg időben játszhattak a csapatok. Most is a tőlünk megszokott bemelegítést láthattuk.
 
Sajnos nem jól kezdtük a mérkőzést, az 5. percben egy védelmi hibából a vendégek szereztek vezetést. 0:1 A gól utáni percekben inkább mezőnyben folyt a játék, helyzetek mindkét oldalon. 22. perc egy váratlan kapura lövés az MTK-tól, a megpattanó labda a jobb felső sarokban kötött ki. 0:2 Szerencsére azért hamar tudtunk válaszolni, egy szögletrúgás után Csibra Dániel révén megszereztük a szépítést. 1:2 26. percben. Majd a 35. perc tájékán, egy gyönyörű kiugratás után 100%-os ziccerben hatalmas kapufát lőttünk. A hatalmas ziccerünk után, Bencze Márk 25m-ről rúghatott szabadrúgást, de az ellenfél kapusa bravúrral védett. A félidő hajrájában a vendégek is szabadrúgást rúghattak, ám a beemelt labdát védelmünk magabiztosan hárította. 45. percben Rabatin Ricsi szöglete után, a 3-as számú játékosunk Takács Zsombor gyönyörűen a jobb felső sarokba fejelte a labdát. 2:2  A középkezdés után a bíró lefújta az első félidőt. 2:2 
 
A második félidőt már jól kezdtük, 52. perc, szögletből veszélyeztettünk, de sajnos nem lett gól belőle. Ekkor feljavult a játékunk, kezdtük átvenni a meccs irányítását. A 76. percben mégis az MTK nem várt helyzetből szerzett gólt. 2:3 Nem sokkal később Rabatin Ricsi egyenlíthetett volna, de a kapust találta telibe. 88. perc, sajnos megfogyatkoztunk. A szabadrúgást szépen hárítottuk. A bíró lefújta a meccset. 2:3 
 
Sajnos a helyzeteinknél nem volt szerencsénk és az első két gól is egy kis odafigyeléssel elkerülhető lett volna. Nagyon sajnáljuk fiúk, hogy az MTK-nak sikerült nyerni, mert ebben a meccsben több volt! De reméljük két hét múlva a Honvéd ellen sikerül majd nyernetek! 
 
Hajrá Vasas Kubala!

 

Szarka Sándor MIP tag
 
 
Ferencvárosi TC-Vasas Kubala Akadémia 4-0
 
U19-es bajnoki labdarúgó mérkőzés
 
2016.09.24. Kismartoni u.
 
Ragyogó napsütéses igazi őszi időben rendezték meg a hétvégi bajnoki mérkőzést. A fiúk erőteljesen és fegyelmezetten végezték a bemelegítést.
 
A Fradi kezdte a mérkőzést, már az első 5-10 percben labdabirtoklási fölényt harcolt ki, de mégis előttünk adódott az első lehetőség a gólszerzésre. Az FTC-nek is voltak lehetőségei, de kapusunk magabiztosan hárított. 12. perc ismét nagy lehetőség nekünk, de a Ferencvárosi védők szögletre mentettek. A mérkőzés ezen szakaszában inkább mezőnyben folyt a játék, szögletek mindkét oldalon. A szögletek után 16 méterről Fradi kapura lövés a kapusunk gyönyörűen védett. A kapura lövés után felélénkült a játék, mindkét csapat rákapcsolt A 37. perben egy jobboldalról belőtt labdából sajnos a hazaiak szerezték meg a vezetést. 1:0 A gól után az FTC-nek volt még helyzete, de szerencsére kimaradt. A bíró lefújta az első félidőt. 1:0
 
A második félidőt mi kezdtük, egy perc elteltével mégis a Fradi szerzett gólt. 2:0 A gólt követően nagyobb sebességre kapcsoltunk, átvettük a meccs irányítását, de sajnos nem sikerült a szépítés. Majd a Ferencváros egy nagy helyzetet hagyott ki. Ekkor jó iramú változatos volt a játék. 70. perc baloldali hazai támadásból megszületett a harmadik gól. 3:0 A gól után kettőt cseréltünk. Sajnos a Fradi nem elégedett meg a három góllal, a 84. percben a középen kiugró játékos kapusunk mellett elhúzta a labdát és higgadtan a kapuba gurított ezzel beállította a 4:0-ás végeredményt. Az utolsó öt perc sok mindent nem hozott. A bíró lefújta a mérkőzést. 4:0  
 
El kell ismerni ezen a meccsen az ellenfél minden tekintetben jobbnak bizonyult, így megérdemelt a győzelmük. De ne csüggedjetek fiúk, fel a fejjel reméljük szombaton az MTK ellen sikerül majd javítani! 
 
Hajrá Vasas Kubala!
 
Szarka Sándor MIP tag
 
 
Puskás Akadémia-Vasas Kubala Akadémia
 
U19-es bajnoki labdarúgó mérkőzés
 
2016.10.08., Felcsút.
 
Szép napsütéses, igazi őszi időben került sor a mérkőzésre.
 
Bátran kezdtük a játékot, már az első percekben mezőnyfölényt próbáltunk kialakítani. Sajnos az első öt-tíz percet durva belemenések jellemezték, de miután lecsillapodtak a kedélyek egyre inkább átvettük az irányítást. A 15. perc körül négy szögletet rúghattunk egymás után, de egyikből sem sikerült megszereznünk a vezetést. A negyedik szögletünk után egy ellentámadásból a Puskás Akadémia fölső kapufát lőtt. Sajnos a következő hazai támadást már nem úsztuk meg gól nélkül. 1:0 Ám egy perccel később már jött is a válasz. Szabadrúgást rúghattunk, egy kapu előtti kavarodásból Kiss Balázs egyenlített. 1:1 a 27. percben. Az egyenlítő gólunk után, jó iramú változatos volt a játék. Az első félidő hajráját mi bírtuk jobban, de a vezetést nem tudtuk átvenni. 1:1, a bíró lefújta az első félidőt. 
 
A második félidőt a Puskás Akadémia kezdte és az első támadásuk után szögletet rúghattak, de könnyedén hárítottuk. Majd ismét egy-két alattomos belemenés jött a hazaiak részéről, ami rontotta a meccs képét. Tördelték a játékunkat, egyszerűen nem engedtek játszani minket. Szabadrúgáshoz jutottunk kb. 20 méterről a 11-es számú játékosunk Borvető Áron alig lőtt fölé. A 68. perc kiállítást hozott a Puskás Akadémiánál két sárga lappal durva belemenés miatt. 75. percben kettőt cseréltünk. Kellett a frissítés. A cserék után a hazaiak szabadrúgást rúghattak, szerencsére sikerült menteni. 85. perc még egyet cseréltünk, érződött, hogy a szakmai stáb és a csapat mindent megtesz a győzelemért. A véghajrában szurkolói szemmel úgy látszott a fiúk mind fizikálisan mind fejben elfáradtak. A Puskás Akadémia még szögletből veszélyeztetett, de gyönyörűen hárítottuk. A 90. percben sajnos mi is megfogyatkoztunk, a 15-ös számú játékosunkat belemenés miatt a bíró kiállította. A három perces hosszabbításban sikerült megtartani az 1:1-es végeredményt. A bíró lefújta a mérkőzést. 1:1 
 
Úgy gondolom a fiúk megérdemelték volna a győzelmet, de az ellenfél játékából kiindulva a döntetlen sem olyan rossz eredmény.  
 
Hajrá Vasas Kubala!
 
Szarka Sándor MIP tag
 

Vasas Kubala Akadémia-Puskás Akadémia FC 2-2 (0-0)

U19-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

2016.11.26. Fáy u.

Hosszú idő után hazai pályán is képviseltük Tibivel és Ágostonnal az Integrációs Programot.

Hideg, de napsütéses őszi időben rendezték meg a mérkőzést. A fiúk jókedvűen végezték a bemelegítést.

A Puskás Akadémia kezdte jobban a mérkőzést, már az első öt-tíz percben keményen és agresszíven játszottak. A 8. perc mégis a mi gólunkat hozta, de sajnos lesállás miatt nem adta meg a bíró. Az érvénytelen gólunk utáni időszakban feljavult a játékunk és átvettük a mérkőzés irányítását. 20. percben Rabatin Ricsi ütközött a felcsúti kapussal, így cserélni kényszerült csapatunk. 29. perc a vendégek tizenegyeshez jutottak, ám kapusunk Lőrincz Peti gyönyörűen védte. A tizenegyes utáni időszakot főként mezőnyjáték jellemezte. 41. percben szabadrúgást rúghattunk, de az ellenfél kapusa szögletre ütötte a labdát. Így az első félidő 0:0-ás eredményt hozott.

A második félidőt mi kezdtük jobban, már az 52. percben szabadrúgást végezhettünk el, amit viszont Rákos Bence Bertalan már könyörtelenül kihasznált. A bal felső pipába vágta a labdát. 1:0 62. perc Puskás helyzetet hozott, kapusunk bravúrjára volt szükség. 71. percben felcsúti szabadrúgás 22 m-ről, de szerencsére fölé rúgták. Ám egy perccel később sajnos már nem hibáztak megszerezték egyenlítő góljukat. 1:1 De a fiúk nem hagyták annyiban a dolgot, gólra góllal válaszoltak Filipovic Márkó révén, így 2:1-re módosult a mérkőzés állása. 73. perc. Ám alig hogy bemondta a műsorközlőnk, sajnos már jött is az egyenlítés. 2:2 75. percben. 83. perc szinte 100%-os helyzetet hibáztunk el. Az utolsó öt percben mindkét csapat számára nagy lehetőségek adottak a három pont megszerzésére, de egyik csapatnak sem sikerült megszerezni. Így maradt a 2:2. A bíró lefújta a mérkőzést.

Úgy gondolom mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet, de igazságos döntetlen született.

Hajrá fiúk! Hajrá Vasas Kubala!

Szarka Sándor MIP tag

 

Józsi, Enikő és Tibi jóvoltából az idei évet is a Vasas Pasaréti éttermében zártuk a MIP tagjaival - 2016 karácsony

2016.12.13.

Mikor Tomival megérkeztünk Józsi fogadott bennünket és beinvitált minket az étterembe, ahol Janó már ott volt. Mi is elfoglaltuk a helyünket az asztaloknál, majd szépen lassan a többiek is megérkeztek. Majd az üdítő fogyasztása mellett jókedvűen, felszabadultan beszélgettünk. Közben Józsi mondott egy kis beszédet, melyben elmondta, hogy most már 4-5 éve működik az Integrációs Program, és amit öt éve kitűztek célnak azt sikerült maximálisan teljesíteni, hiszen teljes mértékben működik az integráció. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Most már nem az Akadémia és a MIP van, hanem a MIP és az Akadémia van. Mondta, hogy csináljuk, amíg tudjuk és ha lehet, maradjunk így együtt. Józsi beszéde után Tibi is szólt pár szót, megköszönte a szurkolásunkat nekem, hogy írom a cikkeket Ágostonnak, hogy a hidegben is kint volt a meccsen és szurkolt a fiúknak. Mondta, hogy szeret bennünket, így, ahogy vagyunk, tényleg olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Ő is azt mondta csináljuk, amíg tudjuk, és ha lehet, maradjunk így együtt. 

A beszédek után elfogyasztottuk a finom estebédet és a desszertet. Majd folytatódott a vidám beszélgetés. Kis idő elteltével Józsi felszólalt, hogy szeretnének Enikővel megajándékozni minket, amit itt is szeretnék megköszönni a magam és mindannyiunk nevében. Köszönjük nektek Enikő és Józsi! Józsiék után mi is megajándékoztuk egymást az Integrációs Program tagjaival, amit nekik is köszönök. Köszönöm nektek fiúk! Az ajándékozás befejeztével még egy picit cseverésztünk, aztán mindenki elindult hazafelé. 

Ezúton kívánunk a MIP tagjaival a Vasas Kubala Akadémiánál mindenkinek boldog karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új esztendőt! 

Folytatás márciusban!

Hajrá Vasas Kubala!

Szarka Sándor MIP tag

 

Vasas Kubala Akadémia-Illés Akadémia-Haladás 1-0 (0-0)

U19-es bajnoki labdarúgó mérkőzés, 2017.03.11. Fáy u.

Szombaton már a második hazai meccsét játszhatta csapatunk, amin már én is ott tudtam lenni és szurkoltam a fiúknak a többi MIP taggal együtt. Picit hűvös, de ragyogó napsütéses tavaszias időben rendezték meg a mérkőzést. A fiúk most is egységesen és fegyelmezetten végezték a bemelegítést. 

Jól kezdtük a mérkőzést, már az első öt-tíz percben mi voltunk a kezdeményezőbbek. 12. percben rúghattuk az első szögletünket, de nem sikerült belőle megszerezni a vezetést. 17. perc Haladás szabadrúgást hozott 16 méterről, de kapusunk Bene Máté lábbal gyönyörűen védett. A szabadrúgás után továbbra is mi voltunk a kezdeményezőbbek, 25. percben egy gyönyörű jobb oldali támadásból kerültünk helyzetbe, de sajnos nem lett gól belőle. 30. perc a vendégek is kihagytak egy helyzetet. Az első félidő utolsó tíz percében is mi voltunk fölényben, a 38. perc talán a legnagyobb helyzetünket hozta, de pechünkre kimaradt. Így csapatunk bizakodva várhatta a folytatást. 0:0 

A második félidőt sajnos nem kezdtük olyan jól, mint az elsőt, az első öt-tíz perc picit gyengébb játékot hozott. Igaz a 49. percben szabadrúgáshoz jutottunk, de nem sikerült kihasználni. 67. perc ismét szabadrúgás nekünk, kb. 20 méterről, de ebből sem lett gól. A mérkőzésnek ebben a szakaszában, sorra dolgozták ki a fiúk a szebbnél szebb helyzeteket, mindkét szélről és középről egyaránt, ekkor a nézőtéren hatalmas szurkolás vette kezdetét hazai részről, éreztük, hogy csapatunk nemsokára gólt fog szerezni. Bár a 69. percben Haladás helyzet volt, de szerencsére megúsztuk. Ám a kihagyott vendég helyzet után, a 70. perc már a nézőket és minket Integrációs Program tagokat igazolt, 2-es számú játékosunk Kiss Balázs középről labdát szerzett, gyönyörűen becselezte magát a tizenhatos vonaláig és kilőtte a bal felső sarkot. 1:0 Az utolsó húsz percben is mi domináltunk, az ellenfél kemény játékkal tördelte csapatunk játékát, így a fiúk már nem tudták növelni előnyüket. A bíró lefújta a mérkőzést. 1:0

Összességében egy sportszerű, élvezetes nagyon jó meccset láthattunk, minden tekintetben felülmúltuk a vendégcsapatot, így megérdemelt a győzelem.

Azt kell, hogy mondjam szurkolói szemmel, hogy hosszú idő után most játszott a csapat a legjobban. Gratulálunk nektek! Szép volt! Reméljük szombaton, megint ilyen jó játékkal rukkoltok majd elő és sikerül nyernetek!

Hajrá Vasas Kubala!

Szarka Sándor MIP tag

 

Vasas Kubala Akadémia-MTK Budapest 2-1 (1-0)

U19-es bajnoki labdarúgó mérkőzés, 2017.04.01. Fáy u.

A 20. fordulóban az MTK csapatát fogadta csapatunk. Gyönyörű napsütéses időben került sor a mérkőzésre. A mieink csendben, fegyelmezetten végezték a bemelegítést. 

Jól kezdte csapatunk a mérkőzést, már az első perctől letámadták ellenfelüket. A 2. percben 100%-os helyzetet hagytunk ki, a vendégek kapusa bravúrral szögletre mentett. A szögletnél viszont már nem hibáztunk, egy szép fejessel Borvető Áron megszerezte a vezetést. 1:0

6. percben az MTK első helyzete is megvolt, de szerencsére kimaradt. Ezekben a percekben kiegyenlítődött a játék, a vendégek kijöttek a szorításból. 22. perc az ellenfél szögletből majdnem egyenlített. 29. percben növelhettük volna előnyünket, de elhibáztuk. A mérkőzésnek ebben a szakaszában jobbára mezőnyben folyt a játék, így a kapusoknak nem sok dolga akadt. 45. perc a mi helyzetünket hozta, de sajnos nem tudtuk kihasználni, így kicsit izgulva vártuk a második félidőt.1:0

A második félidőt is mi kezdtük jobban, az 51. percben egy MTK védelmi hibából helyzetbe kerültünk, de ezt sem tudtuk gólra váltani. 54. perc vendég fejes, de kapusunk Tomori Zoli szépen védett. 61. percben az ellenfél szabadrúgást rúghatott, ám Zoli gyönyörűen hárított. 68. perc egy bal oldali támadásból egy kis szerencsével ugyan, de Csibra Dániel révén megszereztük második gólunkat. 2:0 75. percben MTK szöglet szerencsére szépen hárítottuk. Hasonlóan az első félidőhöz a másodikban is volt olyan periódusa a meccsnek, amikor főként mezőnyben folyt a játék. 81. perc a vendégek kapusa bravúrral védett. 85. percben lerántásért tizenegyest ítélt a bíró az ellenfélnek, amit értetlenül szemléltünk, mert egyértelműen látszott, hogy vonalon kívül történt a szabálytalanság. Sajnos ki is használták. 2:1 Az utolsó percekben az MTK szorongatott, de kapusunk Tomori Zoli és védelmünk a helyén volt. A hosszabbításban volt még egy helyzetünk, de elpuskáztuk. A bíró lefújta a mérkőzést. 2:1

A győzelemhez gratulálok nektek fiúk! Reméljük a Puskás Akadémia ellen is sikerül majd nyernetek szombaton!

Hajrá Vasas Kubala!

Szarka Sándor MIP tag

 

Vasas Kubala Akadémia-Ferencvárosi TC 2-0 (0-0)

U19-es bajnoki labdarúgó mérkőzés, 2017.05.13., Fáy u.

Nagyon vártuk már a Fradi elleni rangadót, mivel ők állnak a tabella élén. Már a bemelegítésen látszott, hogy csapatunk nagyon készült a mérkőzésre. Felhős, kicsit szemerkélő esőben kezdődött a mérkőzés. 

A Ferencváros kezdte jobban a meccset, már az első öt percben volt két helyzetük. A 8. perc tájékán, már kiegyenlítődött a játék. 16. percben szögletből veszélyeztettünk, de nem sikerült megszerezni a vezetést. 19. perc FTC lehetőség. A ferencvárosi lehetőség után főként mezőnyben folyt a játék. 24. percben nekünk volt helyzetünk, majd a Fradinak volt lehetősége. Ezekben a percekben jó iramú volt a mérkőzés, helyzetek mindkét oldalon. 38. perc FTC szabadrúgás kb. 20 m-ről, de csúnyán fölé rúgták. Az utolsó öt percben sem esett gól az első félidőben, így 0:0-s állásról várhatták a csapatok a folytatást. 0:0

A második félidőt nagyon jól kezdtük, 48. perc Rabatin Ricsi gyönyörű labdát adott Borvető Áronnak, aki középen kiugrott és magabiztosan a kapu bal oldalába gurított. 1:0 A gól láthatóan megfogta a Ferencvárost, az 55. percben egy szép támadás révén Borvető Áron maga, és csapatunk második gólját szerezte. 2:0 65. perc egy gyönyörű kapáslövésből kapufát lőttünk. Egyre szebb támadásokat vezettünk. 77. percben két nagy helyzete volt az FTC-nek, de szerencsésen megúsztuk. A Fradi helyzetek után még előttünk adódtak lehetőségek a gólszerzésre, de sajnos kicsit elkapkodtuk. Az utolsó tíz percben láthatóan mindkét csapat elfáradt, hiszen a második félidőben végig esett az eső és ez sokat kivett a játékosokból. A bíró lefújta a mérkőzést. 2:0

Szurkolói szemmel nézve mindent megtettek a fiúk a győzelemért, így megérdemelt a három pont. Minden tekintetben jobbnak bizonyultatok a Fradinál, ezen a meccsen csapatként működtetek. Köszönjük nektek fiúk! Megérte ázni! Gratulálunk! Szép volt! 

Hajrá Vasas Kubala!

Szarka Sándor MIP tag      

 

V. Kubala Kupa U16-os Nemzetközi labdarúgó torna

2017.05.27-28. Üllő, Dóra Sándor krt.

Idén új stadionunk építése miatt, Üllőn került megrendezésre szombat-vasárnap a kétnapos Nemzetközi Kubala Kupa, 6 csapat részvételével. A Vasas Kubala Akadémia, a Zaglebie Lubin, az MFK Ruzomberok, a Gabala FC, az AIK Stockholm és az FK Vojvodina csapatai mérték össze erőiket, tudásukat. Mi az Integrációs Programot képviselve, vasárnap a helyosztókon és az eredményhirdetésen lehettünk ott Tibivel és Andrással. 

Nagyon szép napsütéses időben nézhettük a meccseket. 

Az 5-6. helyért a Vojvodina és a Stockholm csapata játszhatott. A rendes játékidőben nem született gól, így tizenegyesek döntöttek, amit az AIK Stockholm csapata nyert meg, így 5. helyen zárták a tornát. A 3-4. helyért a Gabala FC és a Ruzomberok csapata játszhatott, amit meggyőző fölénnyel 3:0-ra az MFK Ruzomberok csapata nyert meg és így 3. lett a tornán. A mérkőzés közben megérkezett Carlos Kubala és felesége, aminek nagyon örültünk, hiszen nagyon jó volt őket látni és üdvözölni. De aminek külön örülünk, hogy csapatunk játszotta a döntőt a Zaglebie Lubin csapata ellen. A döntőre majdnem megtelt a lelátó, hiszen mindig nagy öröm, ha csapatunk az aranyéremért és az első helyezettnek járó kupáért játszik, így Tibivel és Andrással ennek megfelelően jó kedvűen és vidáman szurkoltunk a fiúknak. Sajnos a végén kicsit elszomorodtunk, mert a Zaglebie Lubin nyert 2:0-ra, így a mieink a második helyen zárták a tornát, így nem sikerült itthon tartani a kupát. 

A helyosztók után jött az eredményhirdetés, amin mi is részt vettünk és adtunk át díjakat. A harmadik helyezett Ruzomberok csapatának én adhattam át a kupát és még az első helyezett Zaglebie Lubin csapat tagjainak akaszthattuk az aranyérmet a nyakukba. 

Nagyon jól éreztem magam a meccseken és a díjátadón. Gratulálunk a Vasas Kubala Akadémiának az ezüstéremhez!

Hajrá Vasas Kubala! 

Szarka Sándor MIP tag

 

« Vissza

 •   M GY D V P
  1 VASAS KUBALA AKADÉMIA 29 22 4 3 70
  2 PMFC 29 21 4 4 67
  3 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 29 21 2 6 65
  4 MOL VIDI FC 29 20 3 6 63
  5 ZTE AKADÉMIA 28 13 8 7 47
  6 UTE 29 15 1 13 46
  7 SZEGED-GROSICS AKADÉMIA A 29 14 2 13 44
  8 PAKSI FC 29 12 6 11 42
  9 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 29 12 4 13 40
  10 ÚFC 29 11 5 13 38
  11 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 29 9 2 18 29
  12 GYIRMÓT SE GYŐR 28 8 3 17 27
  13 SZOLNOKI MÁV UP. FC 29 8 2 19 26
  14 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 28 8 1 19 25
  15 BUDAI FUTBALL CLUB 28 5 5 18 20
  16 SZEKSZÁRDI UFC 29 2 6 21 12
 •   M GY D V P
  1 VASAS KUBALA AKADÉMIA 29 19 7 3 64
  2 MOL VIDI FC 29 19 5 5 62
  3 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 29 17 8 4 59
  4 UTE 29 18 4 7 58
  5 PAKSI FC 29 14 6 9 48
  6 ÚFC 29 13 8 8 47
  7 ZTE AKADÉMIA 29 13 7 9 46
  8 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 29 12 8 9 44
  9 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 29 11 6 12 39
  10 SZOLNOKI MÁV UP. FC 29 11 6 12 39
  11 PMFC 29 10 5 14 35
  12 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 29 7 9 13 30
  13 GYIRMÓT SE GYŐR 29 8 5 16 29
  14 BUDAI FUTBALL CLUB 29 6 5 18 23
  15 SZEGED-GROSICS AKADÉMIA A 29 6 5 18 23
  16 SZEKSZÁRDI UFC 29 0 2 27 2
 •   M GY D V P
  1 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 29 23 2 4 71
  2 MOL VIDI FC 29 19 2 8 59
  3 VASAS KUBALA AKADÉMIA 29 16 3 10 51
  4 UTE 29 14 7 8 49
  5 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 29 15 3 11 48
  6 SZEGED-GROSICS AKADÉMIA A 29 13 5 11 44
  7 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 29 12 8 9 44
  8 GYIRMÓT SE GYŐR 29 13 4 12 43
  9 BUDAI FUTBALL CLUB 29 12 7 10 43
  10 ÚFC 29 12 7 10 43
  11 ZTE AKADÉMIA 29 12 6 11 42
  12 PAKSI FC 29 12 5 12 41
  13 PMFC 29 11 5 13 38
  14 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 29 8 3 18 27
  15 SZOLNOKI MÁV UP. FC 29 4 0 25 12
  16 SZEKSZÁRDI UFC 29 1 3 25 6
 •   M GY D V P
  1 PUSKÁS AKADÉMIA FC 29 24 4 1 76
  2 HONVÉD-MFA 29 21 5 3 68
  3 MTK BUDAPEST 29 15 8 6 53
  4 FERENCVÁROSI TC 29 15 6 8 51
  5 MOL VIDI FC 29 14 6 9 48
  6 DVSC-DLA 29 13 6 10 45
  7 ETO FC GYŐR 29 11 8 10 41
  8 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 29 11 8 10 41
  9 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 29 11 4 14 37
  10 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 29 10 7 12 37
  11 DVTK 29 10 3 16 33
  12 UTE 29 9 5 15 32
  13 VASAS KUBALA AKADÉMIA 29 7 6 16 27
  14 PMFC 29 7 4 18 25
  15 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 29 7 2 20 23
  16 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 29 4 4 21 16
 •   M GY D V P
  1 HONVÉD-MFA 29 22 2 5 68
  2 PUSKÁS AKADÉMIA FC 29 21 4 4 67
  3 VASAS KUBALA AKADÉMIA 29 20 3 6 63
  4 DVSC-DLA 29 18 5 6 59
  5 FERENCVÁROSI TC 29 16 5 8 53
  6 MTK BUDAPEST 28 15 4 9 49
  7 DVTK 29 13 1 15 40
  8 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 29 11 5 13 38
  9 ETO FC GYŐR 28 11 5 12 38
  10 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 29 8 7 14 31
  11 MOL VIDI FC 29 8 6 15 30
  12 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 29 9 2 18 29
  13 PMFC 29 8 4 17 28
  14 UTE 29 7 4 18 25
  15 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 29 7 3 19 24
  16 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 29 5 4 20 19
 •   M GY D V P
  1 VASAS KUBALA AKADÉMIA 22 20 2 0 62
  2 FERENCVÁROSI TC 22 18 1 3 55
  3 BUDAÖRS 22 14 3 5 45
  4 DUNAHARASZTI MTK 22 12 3 7 39
  5 REAC SPORTISKOLA SE 22 10 3 9 33
  6 SOROKSÁR SPORT CLUB 22 9 4 9 31
  7 KELEN SC 22 8 6 8 30
  8 VIADUKT SE BIATORBÁGY 22 9 1 12 28
  9 DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE 22 4 5 13 17
  10 BVSC-ZUGLÓ 22 4 4 14 16
  11 UTE 22 3 4 15 13
  12 DOROGI FC 22 3 0 19 9
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 FERENCVÁROSI TC 22 18 4 0 58
  2 UTE 22 17 1 4 52
  3 KELEN SC 22 14 4 4 46
  4 VASAS KUBALA AKADÉMIA 22 14 2 6 44
  5 DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE 22 11 8 3 41
  6 DUNAHARASZTI MTK 22 7 5 10 26
  7 SOROKSÁR SPORT CLUB 22 7 4 11 25
  8 VIADUKT SE BIATORBÁGY 22 7 4 11 25
  9 BVSC-ZUGLÓ 22 6 3 13 21
  10 BUDAÖRS 22 4 4 14 16
  11 REAC SPORTISKOLA SE 22 2 4 16 10
  12 DOROGI FC 22 2 3 17 9
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 16 13 2 1 41
  2 FC HATVAN 16 11 2 3 35
  3 VÁRDA LABDARÚGÓ AKADÉMIA 16 11 0 5 33
  4 VÁC VLSE 16 7 2 7 23
  5 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 16 7 1 8 22
  6 DVTK 16 6 3 7 21
  7 VASAS KUBALA AKADÉMIA 16 5 2 9 17
  8 BALMAZÚJVÁROSI FC 16 5 2 9 17
  9 KAZINCBARCIKA 16 0 0 16 0
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 PUSKÁS AKADÉMIA FC 13 11 2 0 35
  2 AIRNERGY FC-BMTE 13 11 1 1 34
  3 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 14 8 1 5 25
  4 DLA-DEAC 13 8 0 5 24
  5 VASAS KUBALA AKADÉMIA 14 6 2 6 20
  6 MERCEDES-KLC 14 2 2 10 8
  7 DVTK 13 2 1 10 7
  8 ÚFC 14 1 1 12 4
  9 KŐBÁNYÁÉRT FNLA (törölve) 0 0 0 0 0
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu