U19 A Real Betis csapatát is megjárt fiatal szakemberrel erősítettünk

Schindler Szabolcs vezetőedző U19-es korosztálya mellé a napokban új szakember csatlakozott. Horváth Gábor életében nem ismeretlen a labdarúgás fogalma, hiszen egyrészt ő maga is hosszú évekig aktívan futballozott, másrészről tudatosan építette karrierjét a pálya szélén is.

-Játékos pályafutásom jelentős részét, több mint 10 évet a Ferencváros kötelékében töltöttem, ami nagyban meghatározta a későbbi pályafutásomat. Az itt eltöltött idő olyan alapot adott, hogy 16 évesen a korábbi kiváló Vasas labdarúgó Ladinszky Attila közbenjárásával a spanyol Real Betis csapatához sikerült szerződnöm, ahol másfél évig voltam a klub alkalmazásában. A spanyol kaland után még újból következett egy rövidebb ferencvárosi időszak, amikor bemutatkozhattam Ligakupa mérkőzésen a felnőtt csapatban is. A későbbiekben több budapesti csapatban is volt szerencsém megmérettetni magam, az utóbbi néhány évben pedig már alacsonyabb osztályban futballoztam/futballozom még jelenleg is. Mivel a tanulásnak mindig is kiemelt figyelmet szenteltem a labdarúgás mellett, ennek eredményeképpen a Testnevelési Egyetemen szereztem diplomát és ezzel párhuzamosan az MLSZ edzőképzésén folytattam tanulmányaimat.

A tapasztalt szakember nem sokat gondolkodott, mikor felkérés érkezett hozzá egy esetleges akadémiai munkával kapcsolatban. A Vasas Kubala Akadémia szakmai stábja nem csupán meggyőző volt számára, de kifejezetten nagy lehetőségként tekint a közös munkára.

-Tóth Attila révén jött a megkeresés és mondhatom nem sokat hezitáltam a döntéssel. Korábban már Lázár Zsolt, az akadémia erőnléti edzője rengeteg pozitív dolgot mesélt a munkája során tapasztaltakról, valamint Tuboly Frigyes személye is mérvadó volt, akivel már a Ferencvárosnál is dolgoztunk együtt korábban. Mivel még az edzői pálya elején járok, nagyszerű lehetőség, hogy egy ilyen gazdag tradíciókkal és eredményekkel rendelkező klubhoz csatlakozhatok, mint a Vasas és ez még inkább inspiráló számomra a jövőre nézve. Biztos vagyok benne, hogy Schindler Szabolcs mellett adva lesz a lehetőség, hogy kihozzam magamból és a játékosokból is a maximumot.

Horváth Gábor eddigi, labdarúgóként szerzett tapasztalataival fogja segíteni a legidősebb korosztályt. Célja, hogy továbbra is tehetséges labdarúgók kerülhessen ki Akadémiánkról a felnőtt közegbe.

-A Betisnél testközelből szerezhettem tapasztalatot egy nagy nyugati európai klubnál folyó szakmai munkáról, mentalitásról, valamint több külföldi csapatnál is tréningezhettem (Dinamo Kiev, Sevilla, Brescia). Rengeteg kiváló edzőm volt, akiktől mind sokat tanulhattam és most jött el az ideje, hogy ezen tapasztalatokat edzőként is kamatoztassam. Bízom benne, hogy sikeresen fogunk együtt dolgozni és ahogy a korábbiakban, idén is minél több játékosunk fog felkerülni a felnőtt csapat keretéhez, valamint a bajnokságban is eredményesen fogunk szerepelni.

2016.08.01. 15:08

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu