U10 A selejtezőn elért sikerrel, országos döntőbe jutott csapatunk az V. Voyage Kupán

U10 - V. Voyage Kupa-selejtező

Budafoki Sportcsarnok, 2017.03.05.

A vasárnapi selejtezőtornán a Dunaharaszti MTK, a Csepeli Utánpótlás SE és a Halásztelek együtteseivel kellett csapatunknak megmérkőzni, hogy továbbjusson a torna országos döntőjébe. A selejtező lebonyolítása úgy zajlott, hogy a körmeccseket követően kialakult egy sorrend, 1-4. helyezettekig. Ezt követően az 1. és a 4. helyezett, illetve a 2. és 3. helyezett játszott egymással elődöntőt, hogy aztán a két alulmaradt csapat a végső 3-4. helyért, a két győztes pedig a selejtezőtorna megnyeréséért küzdjön meg egymással.

Az első mérkőzésen a Halásztelek csapata volt az ellenfelünk, ahol frissen, bátran és magabiztosan játszottunk. A gyerekek a taktikai utasításokat maximálisan betartva, kombinatív játékkal és szép egyéni megoldásokkal fölényes győzelmet arattak.

A második mérkőzésen a Csepel együttese ellen is ez a kép mutatkozott az első (és egyben utolsó) megszerzett gólunkig, aztán belementünk teljesen fölöslegesen egy adok-kapok játékba, öncélú teljesítményekkel tarkítva, melyet a mérkőzés folyamán nem is sikerült csillapítanom. Bár a győzelmet így is megszereztük, de a mérkőzés végén nem maradhatott el a „fejmosás”, és emlékeztetnem kellett a gyerekeket, hogy miért is vagyunk itt, és hogyha azt nyújtjuk, amit igazán tudunk, akkor nem nehezítettük volna meg a saját dolgunkat.

A harmadik mérkőzésen a csoport másik erősebb brigádjával, a Dunaharaszti MTK-val kellett megvívnunk a csoportelsőségért. A korábbi elbeszélgetés hatott a srácokra. Mi domináltunk a mérkőzés folyamán végig, rengeteg szép akciót vezettünk, és nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, bár nem értékesítettük őket. Ezt az ellenfél ki is használta, de miután megszerezték a vezetést, Rabatin Zsófia óriási bombagóljával hamar egalizálta csapatunk az eredményt. Ezt követően is tetszetős játékot produkáltunk, s nagyon örültem a gyerekek hozzáállásának, hogy bár tudták, hogy a döntetlennel is csoportelsőként végeztünk volna, mégis az utolsó pillanatig a győzelem megszerzésén fáradoztak. Ez végül visszafelé sült el, hiszen fél perccel a vége előtt az ellenfél egy kipattanót követően újra előnyre tett szert, amit meg is őrzött.

Csoportmásodikként az elődöntőben így újra a Csepellel találkoztunk. A kicsit csalódott játékosoknak felhívtam a figyelmét arra, hogyha az első és harmadik mérkőzésen mutatott teljesítményüket nyújtják, akkor könnyedén juthatnak a döntőbe, és visszavághatnak a Dunaharaszti csapatának. Ez meg is történt, hiszen magabiztos győzelmet arattak, és ugyanilyen magabiztossággal várták a döntőbeli visszavágót.

Itt aztán mindenki megbizonyosodhatott arról, hogy az országos döntőben kis csapatunknak ott van a helye, hiszen a jó produkció folytatódott, és sikerült a selejtezőtorna győzelem.

Összességében nagyon meg vagyok elégedve a csapatom nyújtotta teljesítménnyel, és még egyszer kiemelném a teljesítmény szót, mert az a fontos, nem pedig a selejtezőtorna győzelme. Azt csak vonzotta magával. Rendkívül gyorsan fejlődnek a gyerekek, még a fejekben kell egy kicsit rendet rakni!

Gratulálok a csapatnak! Gratulálok az ellenfeleknek, és további sok sikert kívánok!
Hajrá Vasas Kubala!

Eredmények:

Vasas Kubala Akadémia – Halásztelek 6:0
Gólszerzők: Kárász B. (2), Ulviczki T. (2), Simon B., Rabatin Zs.

Vasas Kubala Akadémia – Csepel 1:0
Gólszerző: Kárász B.

Dunaharaszti MTK – Vasas Kubala Akadémia 2:1
Gólszerző: Rabatin Zs.

Elődöntő: Vasas Kubala Akadémia – Csepel 5:0
Gólszerző: Kárász B. (2), Ulviczki T., Simon B., Tánczos A.

Döntő: Dunaharaszti MTK – Vasas Kubala Akadémia 0:2
Gólszerző: Kárász B., Simon B.,

Játékosok:
Vörösmarty Péter – Kárász Benjámin, Ulviczki Tamás, Rabatin Zsófia, Tánczos Adorján, Andresz Vilmos, Simon Benedek

2017.03.07. 11:33

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu