MLSZ Akadémiánkról három játékos is az U17-es Eb szűkített keretében!

U17-es korosztályunk számára válogatott program volt napirenden a héten, mely több jelenlegi és egykori akadémistánkat is érint. A horvátországi Eb kezdete előtt Telkiben állomásozott az U17-es magyar válogatott kerete, melyben helyet kapott az eddigiekhez hasonlóan Opavszky Balázs, Arday Dominik és a nyáron Vitesse-hez igazolt Bencze Márk, valamint Torvund Alexander neve is fölkerült a mostani listára.

Opavszky Balázs az egyik olyan labdarúgója Szélesi Zoltán szakvezetőnek, aki a kezdetektől, immáron harmadik éve stabil kerettag.

-Úgy érzem, hogy a csapat összeért, az előző mérkőzéseken is már ki tudtuk vinni a pályára azt a kollektívát, ami minket jellemez. Az utolsó, Norvégia elleni találkozó után nagyon nagy volt az öröm, hiszen annak a 2-3 éves útnak, amit elkezdtünk együtt, megvolt az első igazán nagy sikere. Három éve vagyok a keret tagja, nagyon hosszú út vezetett idáig. Voltak nagyon szép, de nagyon nehéz pillanataink is, viszont nagyon nagy büszkeséggel tölt el, hogy mindig számítottak rám. Az útnak itt még nincs vége, mindenki fejében már a májusi Eb forog.

Vasárnap érkeztek játékosaink Telkibe, azóta számos programon részt vett az U17-es keret. Arday Dominik is a válogatott tagja lett, érzelmeinek hangot adva bepillantást nyerhetünk abba az örömbe és meghatódottságba, amit fiataljaink éreznek.

-A válogatottság számomra egy hihetetlenül felfoghatatlan érzés, szavakba nem lehet ezt önteni. Iszonyú nagy akarattal, alázattal és kitartással lehet azt elérni, hogy egyszer ott lehess és a hazádat tudd képviselni más országokban is. Eleve az is káprázatos, hogy magamon viselhetem a címeres mezt. Úgy gondolom, hogy aki labdarúgó akar lenni és elég eltökélt, annak ez is egy nagy álom az életében.

Dominik életében beteljesülni látszik egy álom, hiszen a keretszűkítést követően ő is tagja a Horvátországba utazó magyar U17-es válogatott csapatnak. Játékosunk által megismerhetjük az elmúlt napok legfontosabb mozzanatait.

-Vasárnap érkeztünk Telkibe, természetesen a törökök elleni mérkőzésre készültünk leginkább, de szerepelt a programjaink között az ország élvonalbeli klubjaitól érkező szakemberek szakmai napja is. A mai mérkőzésen amellett, hogy kezdőként léptem pályára, büszke voltam arra is, hogy a saját klubomat, a Vasas Kubala Akadémiát címeres mezben is képviselhettem.

Játékosaink utolsó főpróbaként Telkiben Törökország együttese ellen csaptak össze barátságos mérkőzés keretében, a találkozón mindhárom akadémistánk kezdő játékosként lépett pályára. Torvund Alexander - a magyar állampolgárság megszerzése óta - első alkalommal vesz részt az U17-es magyar válogatott programján.

-Mikor megkaptam a meghívót az U17-es válogatott horvátországi keretébe, őszintén nagyon meglepett, hiszen nemrég szereztem meg az állampolgárságom, így egyáltalán nem számítottam arra, hogy már ilyen korán bekerülhetnék. A PFLA elleni mérkőzésen figyeltek fel rám, ahol nagyon jól ment a játék, nekem is és a csapatnak is. Külön öröm számomra, hogy a Vasas Kubala Akadémia játékosaként kerülhettem be a válogatott keretébe.

A törökök elleni felkészülési mérkőzésen volt lehetőség a bizonyításra, hiszen a találkozó elején abszolút a magyar válogatott dominált, sorra kialakítva a helyzeteket a törökök kapuja előtt.

-Sikerült már az első mérkőzésemen pályára lépni, viszonylag jó játékkal segíthettem a csapatomat. A csapattársaim nagyon hamar befogadtak, hiszen sok játékost már ismertem korábbról. Ennek is volt köszönhető, hogy a pályán is nagyszerűen megértettük egymást. Sikerült a törökökre nyomást gyakorolnunk, labdát birtokolnunk, valamint két helyzetet is kialakítanom.

Az Eb főpróbáján hasznosnak bizonyult a törökök elleni játék, hiszen Horvátországban hasonló erősségű mérkőzések várnak a magyar játékosokra. A keretszűkítés megtörtént, játékosaink pedig utaznak...

-Most, hogy bekerültem a keretbe, 120%-os mentalitással, odafigyeléssel kell edzenem. Mindent megteszek, hogy továbbra is a keret tagja lehessek, és ha odakerül a sor, hogy az Eb-n pályára lépek, a legjobbat fogom nyújtani!

Április elején a zágrábi sorsoláson bizonyossá vált, hogy az U17-es magyar válogatott a francia, a skót és a feröeri együttesekkel szemben próbálja majd kiharcolni a negyeddöntőbe jutást a május elején kezdődő horvátországi Európa-bajnokságon. Bencze Márk - egykori akadémistánk - is a keret tagjaként utazik Horvátországba.

-Nagyon sokat készültünk arra - szinte már U15 óta -, hogy kijussunk az U17-es Eb-re. 11 év után mi vagyunk az első olyan korosztály, amely kvalifikálta magát önerőből a kontinens tornára, ezért nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült.

Egykori játékosunk a Törökország elleni mérkőzésen nem lépett pályára, de a lelátóról figyelemmel kísérte az eseményeket. A holland első osztályú Vitesse klubjának labdarúgójától megtudhattuk az okokat is.

-Nem tudtam pályára lépni a mostani találkozón, hiszen tegnap még mérkőzést játszottam Hollandiában. Bízom benne, hogy a játékommal a keretszűkítést követően én is hozzá fogom tudni segíteni a csapatot a sikeres szerepléshez és a győzelmekhez.

Márk arról is kifejti véleményét, hogy szerinte mi volt a folyamatos jó szereplés kulcsa, s hogyan készül az előttük álló fontos időszakra.

-Szerintem ez a siker az egységnek köszönhető, hogy próbáltunk nem egyénenként, hanem egy csapatként funkcionálni! Nagyon boldogok vagyunk, hogy kijutottunk az Eb-re, de a feladatok ezzel még korántsem értek véget, hiszen nagyon fontos mérkőzések várnak ránk Skócia, Franciaország és a feröeri csapat ellen. Természetesen az az elsődleges cél, hogy a Vb-re kijussunk, ami októberben lesz Indiában.

Magyarország–Törökország 0–0
Magyarország: Ásványi Balázs (Oroszi István, 41.) - Kovács Krisztián, Opavszky Balázs (Horgosi Donát, 41.), Arday Dominik (Mocsi Attila, 41.), Majnovics Martin - Szoboszlai Dominik, Csonka András (Lipóth András, 41., Molnár Alex, 55.) - Szerető Krisztofer, Schön Szabolcs (Daróczi Zoltán, 41.), Timári Norman (Kiss Tamás, 41.) - Torvund Alexander (Szendrei Norbert, 41.)

2017.04.28. 12:20

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu