MLSZ Akadémistáinkkal Spanyolországban készül az elitkörre U17-es válogatottunk

fotó: mlsz.hu

A Szélesi Zoltán szövetségi edző által vezetett U17-es együttes Spanyolországban tartózkodik, ahol két felkészülési mérkőzés szerepel az egy hetes programban. A keretben helyet kapott a Vasas Kubala Akadémia U17-es korosztályából Arday Dominik és Opavszky Balázs, valamint egykori akadémistánk, Bencze Márk, immáron a Vitesse klubjának képviseletében.

Március végén hazai rendezésű Eb-selejtező elitkör vár a fiatal labdarúgókra, a cél pedig Horvátországban az idei korosztályos Európa-bajnokságon való részvétel. A hét első felében Telkiben készült a keret, tegnap pedig elutazott a csapat Oliva Novába.

- A csapat gerincét az őszi Eb-selejtezőkön résztvevő játékosok adják, de miután ebben az életkorban még hullámzó a fiatalok teljesítménye, teljesen természetes, hogy folyamatosan változik a keret - mondta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán. - Most is lesznek új futballisták, de nemcsak nekik, hanem az alapembereknek is bizonyítaniuk kell, senkinek nincs biztos helye a keretben. Az olaszok elleni, decemberi összecsapáson a csapat megmutatta, hogy egyre magabiztosabban alkalmazza azt a taktikát, amelyet az elmúlt időszakban gyakoroltunk, de az elitkörre tovább kell erősödnünk, mert három nagyon erős válogatott lesz a riválisunk. Spanyolországban szeretnénk tovább gyakorolni egy stabilabb, ötvédős taktikát, mert elképzelhető, hogy a márciusi tétmérkőzéseken szükség lesz egy zártabb felállásra, és az őszi, hollandok elleni selejtező bizonyította, hogy itt még vannak hiányosságaink. -olvashatjuk a Magyar Labdarúgó Szövetség oldalán.

Az első nemzetközi felkészülési mérkőzést az írek ellen a tegnapi napon lejátszotta az U17-es csapat, hétfőn pedig a románokkal csapnak össze fiataljaink. A tegnapi mérkőzésen Opavszky Balázs kezdő játékosként végigjátszotta a találkozót, míg Arday Dominik a 75. percben szállt be a játékba. Ír ellenfelünk keménynek bizonyult, az összecsapás végeredménye pedig 2-0 lett.

Szélesi Zoltán szövetségi edző természetesen értékelte a látottakat és levonta a tapasztalatokat, további feladatokat is a mérkőzésből:

– Az első félidőben a körülményekhez képest jól játszottunk, megvolt a ritmusunk és a saját játékunk. Igaz, már a 4. percben egy rögzített játékhelyzetből gólt kapott a csapat – a jelenetet mindenképpen ki fogjuk elemezni a videofelvételek alapján, mert az ilyen szituációkra pontosan készülünk, mindenkinek ki van osztva a feladata. Ha már hibáztunk, szeretnénk tanulni belőle. Ettől függetlenül a csapatot nem fogta meg a gól, megtalálta a játékát, és két-három ziccert is kidolgozott az első félidőben, de a befejezéseknél hiányzott a koncentráció. A második félidőben viszont a csapat elvesztette a fonalat, rengeteg volt az egyénieskedés, a hosszú indítást, pedig nem ez a játékunk, és nem is ezt kértem tőlük. A csapatból szeretném kiemelni Ásványi Balázst, mindenki előtt példa lehet a teljesítménye. Nagyon kellemetlen ellenfél volt az ír, de ilyenkor is alkalmazkodni kell a körülményekhez, mentálisan is erősnek kell lenni, ha fejlődni akarunk, és nekünk nem lehet más a célunk – olvashatjuk az mlsz.hu oldalon.

2017.02.10. 11:12

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu