MLSZ Az U17-es magyar válogatott kijutott a horvátországi Európa-bajnokságra

A magyar férfi U17-es válogatottunk - keretben a Vasas Kubala Akadémia tehetséges futballistájával, Opavszky Balázzsal és egykori akadémistánkkal, a holland Vitesse színeiben pallérozódó Bencze Márkkal a keretben - az elitkör 2-es selejtezőcsoportját megnyerve kvalifikálta magát az U17-es Európa-bajnokságra, magunk mögött tudva Norvégia, Izrael és Oroszország együtteseit. A magyar U17-es válogatott utoljára 11 évvel ezelőtt vett részt Európa-bajnokságon.
A Horvátországban megrendezésre kerülő U17-es Eb sorsolására 2017. április 3-án kerül sor Zágrábban. Az első kalapba kerül az elitkör hét legjobb eredménnyel csoportgyőztes 7 csapata, a második kalapba pedig az elitkörben legrosszabb eredménnyel csoportgyőztes válogatott, és a 8 csoportmásodik csapat. A horvátországi kontinenstorna 2017. május 3-19. között kerül megrendezésre, mely egyben kvalifikációt jelenthet a 2017-es U17-es világbajnokságra is, ahol Európát képviselve az Eb öt legjobb csapata vesz részt 2017 októberében, a helyszín India lesz. 

-Tudtuk, hogy egy nehéz mérkőzés vár ránk, tisztában voltunk vele, mekkora a tétje, mindenki így készült fejben. Úgy érzem, hogy a csapat összeért, ki tudtuk vinni a pályára azt a kollektívát, ami minket jellemez. A mérkőzés után nagyon nagy volt az örom, hiszen annak a 2-3 éves útnak, amit elkezdtünk együtt, megvan az első igazán nagy sikere. Viszont az útnak itt még nincs vége, mindenki fejében már a májusi EB forog - foglalta össze gondolatait és érzéseit a győztes csapat tagja, Opavszky Balázs.

2017.03.27. 17:41

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu