U14 Bemutatjuk 2017 téli, új igazolásainkat - U14

Pál Zoltán U14-es korosztálya a 2016/17-es bajnoki évadban lépett az akadémiai képzésbe. A nyár óta eltelt időszak alatt egyre inkább szokott össze a keret, illetve a pálya mérete sem okozott már gondot a lelkes kis csapatnak. A téli átigazolási időszak alatt voltak a keretből távozó játékosok, viszont érkeztek friss igazolások is, akik mindenképpen erősítést fognak jelenteni a fiatal együttesnek: Werner Balázzsal, Ősz Olivérrel és Horváth Renátóval beszélgettünk.

Werner Balázs: -Hat éves korom óta focizom. Ahogyan a szüleim mesélték, még az óvodában az egyik társamnak az apukája - egy vasasos edző - szólt anyukámnak, hogy érdemes volna focizni taníttatni, mert azt látta az udvaron, hogy nagyon ügyesen labdázom. A szüleim el is mentek a Pasaréti úti pályára érdeklődni a lehetőségekről, de felmérték a III. Kerületi TVE és a II. Kerület UFC csapatait is. Végül úgy döntöttek, hogy az UFC-ben folytassam, ahol nagyon jól éreztem magam, és mivel nagyon jó edzőim voltak, sikeres volt a csapat is. Nekem is jól ment a játék, nem is gondoltam soha, hogy más sportot kellene választanom, így egészen mostanáig a II. Kerületi UFC-ben játszottam, onnan jöttem ide.

Ősz Olivér: -A családban mindenki labdarúgó volt, így 5-6 évesen én is focizni kezdtem, ami később a szenvedélyemmé vált. Eddigi pályafutásom a KISE, a Goldball és a BVSC színeiben zajlott csatárként, több gólkirályi és torna legjobb játékosa címet szereztem az évek alatt. Játszottam egy korosztállyal följebb is, válogatókon is, valamint más poszton is kipróbáltam magam, védőként is helyt tudtam állni. Éreztem, hogy magasabb szintre szeretnék jutni, több élvonalbeli klub is fölfigyelt rám, így kerültem a Vasas Kubala Akadémia U14-es csapatához.

Horváth Renátó: -11 évesen kezdtem focizni a Pomázi Focisulinál. Két évig futballoztam ott, sok új embert ismerhettem meg, több barátom is volt annál csapatnál, ezt követően igazoltam a Vasas Kubala Akadémiához. Mindhárom játékos bekerült a Vasas Kubala Akadémia képzési rendszerébe, de kíváncsiak voltunk, hogy az érkező labdarúgóink az ezt megelőző időszak előtt milyen információkkal rendelkeztek Akadémiánkat illetően, valamint mely szempontok segítették őket a döntésükben.

Werner Balázs: -Emlékszem, egyszer - amikor kb. 8 éves voltam - Balatonon nyaraltunk, ahol mint mindig, sokat fociztunk a strandon a testvéreimmel és az édesapámmal, akihez egyszer csak oda ment valaki, hogy szívesen látna engem a csapatában... és kiderült, hogy ő is egy vasasos edző volt. Mivel akkor már az UFC-be jártam, így nem váltottunk. Aztán évről-évre egyre jobban ment a játék is, és egyre komolyabban gondoltam, hogy akár focista is lehetnék. Otthon beszélgettünk is arról, hogy majd egyszer lehet, hogy egy első osztályú csapatba igazolhatnék, de még vártunk. Aztán az egyik tornán felfigyelt rám a Fradi egyik edzője, majd egy másikon a Puskás Akadémiáé, de édesapám beszélt a Honvéddal is. Amikor 2015-ben a pasaréti pályán rendezték meg a Danone Nemzetközi Junior Focikupát, ahol én lettem a gólkirály, akkor a Vasasból is megkerestek minket és még azon a nyáron ott lehettem a Vasas – Vitesse táborában, illetve azután még egy hetet együtt edzhettem a vasasosokkal a Fáy utcában. Itt nagyon jól éreztem magam, és a társakkal is jól kijöttem, így örülök, hogy végül ide tudtam kerülni. Sokan dicsérték is az itteni képzést és láttam, hogy a bajnokságban is jól állnak, így itt biztosan sokat tudok majd fejlődni. Amióta itt vagyok, már két edzőmérkőzésen is játszhattam, illetve voltam terheléses orvosi vizsgálaton is, amin korábban még sohasem. Ez érdekes és kicsit izgalmas is volt. Nagyon örülök annak, hogy teljesen befogadtak a csapatba, és szerintem mindenki nagyon jó fej itt, barátságos a hangulat, és az edzők is odafigyelnek ránk.

Horváth Renátó: -Adódott egy lehetőség, hogy részt vehessek egy próbajátékon a Vasas Kubala Akadémián. Már játszottam mérkőzést az Akadémia ellen, ahol azonnal nagyon megtetszett a játékuk, utána pedig a körülmények, a felszerelések, a profi edzésmunka és a szakmai stáb is. Mindezek miatt összességében döntöttem a Vasas mellett. Érkezésem óta felkészülési mérkőzéseken vettem részt, most pedig elkezdődött a bajnokság, de a csapattársak nagyon befogadóak voltak már az első naptól kezdve.

Ősz Olivér: -Látásból több játékost ismertem már, az öltözőben sincs panasz a hangulatra, összetartó csapathoz kerültem. Az edzőmben egy nyílt embert ismertem meg, segít nekem amiben csak szükséges. Minél több alkalommal jöttem edzésre, annál több újdonságot fedeztem föl az Akadémiával kapcsolatban: a rehabilitációs részlegen egy szakember helyett négyen segítenek minket, minden csapatnak van erőnléti edzője, vitaminokat és speciális étkezést kapunk, saját öltözőnk van. Számomra ez eddig máshol nem volt tapasztalható, professzionális szinten éreztem magam, ekkor határoztam el, hogy egyre jobb és jobb szeretnék lenni!

Fiatal akadémistáink határozott célokkal érkeztek, a tervek rövid- és hosszabb távon egyaránt megfogalmazódtak.

Horváth Renátó: -Célom az, hogy NB1-es klubnál focizhassak, vagy külföldön, például Németországban.

Werner Balázs: -Szeretnék sokat fejlődni itt az Akadémián. Jó lenne, ha itt maradhatnék legalább U19-ig, és ha majd akkor lesz lehetőség, akkor szívesen mennék külföldre is.

Ősz Olivér: -Komoly karriert szeretnék befutni, ezért 110%-ot próbálok nyújtani minden edzésen és mérkőzésen, amikor csak lehet kihozom magamból a maximumot.

2017.03.05. 14:43

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu