U15 Bemutatjuk 2017 téli, új igazolásainkat - U15

Kun György vezetőedző korosztálya is bővült a téli átigazolás folyamán:

Juhász Gergő, Józsa Marcell, Tóth Márk és Varga Marcell is az U15-ös keretet fogja erősíteni ezután. Természetesen kíváncsiak voltunk, hogy a leendő akadémisták hol kezdték pályafutásukat, valamint mikor és minek köszönhetően alakult ki bennük a labdarúgás iránti szerelem.

Juhász Gergő: -Egerben születtem 2002. 01. 23-án, szüleimmel és fiú testvéreimmel élek, két bátyám és egy öcsém van. Testvéreimmel a hátsó udvaron kezdődött a foci őrület, mikor 2006 tavaszán bátyáim kitalálták, hogy ők focizni szeretnének. Édesapám vidéki egyesületébe vitte el őket, ahol én négy évesen a nagy fűben kergettem a labdát, hol anyával, hol apával. Bátyáim azóta a labdát sípra váltották, játékvezetők lettek, én pedig hat éves koromig Noszvajon bontogattam szárnyaimat. Az Eger SE-be bekerülve Bozsik-programban és tornákon vettem részt: több tornát megnyertünk, gólkirályi címeket szereztem, majd később az NB2 Északi csoportot megnyertük.

Józsa Marcell: -Körülbelül kilenc éve focizom igazolt játékosként, mindvégig a II. Kerület UFC-ben. Bátyám is focizni kezdett, édesapám is nagyon szeret, ezért én is ezt a sportot választottam, és nagyon örültem, hogy hat éves koromtól egyesületben kezdhettem el focizni.

Varga Marcell: -A kezdeti labdarúgó éveim után kézilabdára váltottam, s most már tudom, hogy soha nem szabad semmit feladni, ha elsőre nem sikerül. Talán fél évet töltöttem az akkori kis csapatomnál, amikor egy tornán felfigyelt rám az NB1-es Gyirmót együttese. Nagyon örültem ennek, onnantól újra rendben éreztem magam a pályán. U14-ben NB2-es bajnokságban indultunk, nagyon jó edzőt kaptunk, aki mindig mellettünk volt, jóban és rosszban egyaránt. A bajnokság végén a 3. helyen végeztünk, és 57 góllal második lettem a góllövő listán.

Tóth Márk: -2010-ben kezdtem érdeklődni a labdarúgás iránt. 2010 nyarán léptem be a Hódmezővásárhelyi Futball Klubba édesapám ösztönzésére, aki szintén versenyszerűen futballozott, 7 éven keresztül játszottam ott. Védőként kezdtem, majd egyre inkább a kapus poszt keltette fel az érdeklődésem. Ebben a döntésben szerepet játszott példaképem, Iker Casillas is. Időközben kipróbáltam több sportot, úsztam, vívtam, mégis mindig a focihoz húzott vissza a szívem. 2015 elején érett meg bennem az elhatározás, hogy a futball már ne csak hobbi legyen, hanem szeretném, ha a hivatássommá válna és élsportoló lehetnék.

Labdarúgóink különböző okok miatt választották a Vasas Kubala Akadémiát: volt, aki partner klubunktól érkezett, de volt aki a többi, élvonalbeli klub közül Akadémiánkat tartotta a legkiemelkedőbbnek.

Józsa Marcell: -A II. Kerület UFC és a Vasas között jó kapcsolat van, így adódott a lehetőség, hogy próbáljam itt ki magam. Több első osztályú csapatnál is voltam próbajátékon, például az MTK-nál, a Budapest Honvéd együttesénél és az Újpestnél is, de a Vasas Kubala Akadémia tetszett a legjobban. Az ok, amiért így döntöttem, hogy itt nagyon befogadóak, barátságosak voltak a csapattársaim az első edzésemtől kezdve, és minden barátom nagyon dicsérte a klubot, aki itt játszik.

Varga Marcell: -2016 nyarán jött egy lehetőség, mert megkeresett a DVSC. Voltam ott egy hetet próbajátékon, meg is feleltem, de nem váltottam még az iskola miatt. Aztán jött egy megkeresés ősszel a Vasas Kubala Akadémiáról, aminek nagyon örültem. Eljöttem próbajátékra, nagyon tetszett nekem ez a csapat, és abban maradtunk, hogy télen várnak vissza edzőmérkőzésre. Eleinte nehezen tudtam felvenni a ritmust, mert más játékot játszanak, mint amiben eddig részem volt. Kun György vezetőedző szerette volna, hogy  az ő csapatában játsszak, így az ő személye és a klub, valamint a szülői háttér miatt döntöttem az Akadémia mellett! Nagyon jól döntöttem, mert ez a tökéletes Akadémia a számomra, ahol nagyon sokat tudok fejlődni.

Juhász Gergő: -Szüleimmel és az edzőmmel beszéltünk a jövőmről, lehetőségeimről. Az első próbálkozásom Újpesten volt, ami nem sikerült, így a társaimmal elmentünk a nyíregyházi Bozsik József Labdarúgó Akadémiához. Sikerült, de utána vegyes érzelmekkel, viszont boldogan és megkönnyebbülten  mentem haza. Az edzőm segítségével a Vasas Kubala Akadémiához jöhettem próbajátékra, amire nem számítottam, de boldog voltam és várakozásokkal tele. Tetszett az edzés légköre, az egésznek jó hangulata volt. Feldobottan és fáradtanindultunk hazafelé a gyönyörűen kivilágított fővárosból. Kun György vezetőedző azzal búcsúzott tőlem, hogy szeretettel vár, és szeretné még tesztelni a játéktudásomat. Ott állt a nagy lehetőség, a VASAS!!! Apával és anyával megbeszéltük, hogy a nyíregyházi lehetőséget visszamondjuk. Egy cél volt előttem, az Akadémiára való bekerülés.

Tóth Márk: -Játékosmegfigyelőnek köszönhetem, hogy kapcsolatba kerültem a Vasas Kubala Akadémiával. 2016 áprilisától részt vettem próbajátékokon, ennek keretében lehetőséget kaptam, hogy a csapattal részt vegyek egy hollandiai tornán, ahol bepillantást nyerhettem a nemzetközi versenybe. Ezalatt magas szintű képzésben volt részem, így már néhány alkalom alatt is sokat javult a teljesítményem. Döntésemben fontos szerepet játszott, hogy úgy gondolom, itt van lehetőségem a szakmai és technikai fejlődésre és nemzetközi színtéren való érvényesülésre.

Eseménydús időszakban érkeztek a Vasas Kubala Akadémiára az új játékosok, hiszen a téli felkészülés alatt bőven akad program, hazai és nemzetközi egyaránt. A sok esemény által pedig könnyebben sikerült a beilleszkedés - főleg, ha azt segítik az immáron barátokká vált csapattársak is.

Juhász Gergő: -Lassan kezdem megismerni az Akadémiát, de amit eddig tapasztaltam és láttam, az nagyon tetszik. Mindenki azon van, hogy profi legyek. Már első alkalommal is jól fogadtak a társaim. Amióta járok edzésekre, három hazai felkészülési mérkőzésen voltam, valamint a csapattal Zágrábban is jártam.

Józsa Marcell: -Mióta itt vagyok az Akadémián, többször voltunk külföldön edzőmeccsen, valamint hozzánk is érkeztek külföldi csapatok. A csapattársaim egyből befogadtak, barátságosak, mindenben segítenek. Szerencsére van most több olyan csapattársam is, akik már egy ideje a barátaim, így a segítségükkel még könnyebb volt a beilleszkedésem.

Tóth Márk: -Érkezésem óta több edzőmérkőzésen és egy bajnoki meccsen vettem részt. Befogadó légkörbe érkeztem, a csapattársaim segítőkészek, kedvesek és barátságosak.

Varga Marcell: -Az érkezésem óta nagyon sok minden történt. Prágában játszottunk edzőmérkőzést, valamint hazai pályán több hazai ellenféllel mérkőztünk meg, fotózáson és dietetikus előadáson vettem részt. A csapattársak befogadóak voltak már az elejétől fogva. Nagyon tetszett mindenkinek a felfogása és a futballhoz való viszonyulása, láttam mindenki küzd és győzni akar a pályán!

A tervek különbözőek, de egyben nagyon hasonlóak is: cél a sikeresség!

Tóth Márk: -Céljaim között szerepel, hogy a legtöbbet kihozzam magamból, minél magasabb szintű fizikai, technikai és mentális fejlődést érjek el a koncentráció és a gyorsabb reakció terén. Itt lehetőséget kaphatok, hogy elérjem kitűzött céljaimat és megmutassam, képes vagyok megfelelni saját és egy magasabb színvonalú klub elvárásainak.

Varga Marcell: -Célom az, hogy szerezzek minél több találatot a bajnokságban és minél hosszabb ideig az Akadémián töltsem a pályafutásom. A csapattal nagyot fogunk küzdeni a második félévben, hiszen a táblázat élére akarjuk hozni a csapatot!

Juhász Gergő: -Tudom, hogy sokat kell még fejlődnöm, és én azon leszek, hogy megfeleljek az elvárásoknak és önmagamnak. Szeretnék kezdő játékos lenni Gyuri bá csapatában, hogy bízhassanak a csapattársaim bennem. Célom - mint sokunknak - a válogatottság!

Józsa Marcell: -Minden egyes edzésen keményen dolgozom, hogy napról napra fejlődni tudjak, és ebben sok segítséget nyújt az Akadémia. Szeretnék minél több tapasztalatot szerezni a bajnoki mérkőzéseken, később pedig egy külföldi csapatban futballozni.

2017.03.06. 12:26

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu