U19 Bemutatjuk 2017 téli, új igazolásainkat - U19

U19-es játékosainak létszáma három fővel bővült a téli átigazolás során, hiszen Bene Máté, Farkas Krisztián és Malkócs Marcell neve is szerepel mostantól a keretben.

Malkócs Marcell: -Hat éves koromban kezdtem el sportolni, két sportágat űztem egyszerre - dzsúdót és labdarúgás - egy évig. Egy labdarúgó edző figyelt fel rám, és megszületett a számomra kedvező döntés, így hét éves koromtól már csak a labdarúgásnak szentelem az időmet. 11 éve focizom, és nem titkolt szándékom az, hogy profi labdarúgó legyek. Ezt a célomat egy igazán profi, a labdarúgást magas szinten oktató akadémián tudom a leghatékonyabban elérni.

Bene Máté: -A Goldball 94’ FC-től érkeztem 2017. február 14-én. 2004-ben, kisiskolásként kezdtem focizni a fent említett klubnál. Már gyerekként is nagyon érdekelt a foci, az édesapám is sokat mesélt labdarúgó életéről, ami felkeltette az érdeklődésemet és nagyban hozzájárult a választott sportág gyakorlásához. Kíváncsi voltam, milyen egy játékos élete a palánkon belül. A Goldballnál tapasztalhattam meg először ezt az élményt, és nem csalódtam. Az évek során az edzőim szakmai és technikai tudása sokat segített a fejlődésemben, és mára egy jól összeszokott csapat alakult ki, akikkel jó volt együtt focizni, és jól éreztük magunkat. Sokat köszönhetek a klubnak, mert lehetőséget adtak a Goldball színeiben focizni, az edzőimnek, akiknek a tudása nélkül most nem tartanék itt.ű

Farkas Krisztián: -Szolnokon élek, ott is kezdtem futballozni a Szanda Focisuli SE-ben 9-10 évesen. Ezután a Rákócifalva SE, majd Nyíregyháza következett a pályafutásomban, ahol a Bozsik József Labdarúgó Akadémián kollégiumban éltem. Az alig több, mint egy év alatt sajnos nyolc hónapot sérüléssel töltöttem, így nem sokat léptem pályára. Annak érdekében, hogy minél több lehetőséghez jussak, úgy döntöttünk a családommal, hogy egy kisebb egyesületet választunk, így kerültem az Airnergy FC csapatához. Sajnos a bajnokság kezdetekor - egy sikeres felkészülést követően - ráestem a vállamra, így újra megsérültem. Vállszalagszakadással műtöttek, öt hónapot kihagytam. Augusztusban kezdtem el újra edzeni, az ősz folyamán pedig ott játszottam bajnoki mérkőzéseket.

Választásotok a Vasas Kubala Akadémiára esett, de érdekes lehet, hogy milyen ismeretekkel rendelkeztetek jelenlegi klubotokról a döntést megelőzően.

Bene Máté: -Egy mérkőzés után a Goldball szakmai igazgatója szólt, hogy megkeresték a Vasas Kubala Akadémiától, mert kapusra van szükségük. A játékos megfigyelő véleménye, valamint az eddigi teljesítményem alapján a szakmai igazgató az edzőmmel egyetértésben rám gondolt. Nagyon örültem a váratlanul jött lehetőségnek, illetve elmondhatom, hogy az átigazolás egy hatalmas mérföldkő az életemben. A Vasas egy igen jelentős labdarúgó klub, amelyhez tartozni szerintem nagyszerű dolog. Magáról az Akadémiáról nagy vonalakban volt információm, valamint játszottunk ellenük mérkőzéseket. A váltás melletti döntésemben az játszotta a főszerepet, hogy az Akadémia magas színvonalon biztosítja az előrejutáshoz szükséges szakmai fejlődést, kiváló szakemberek segítségével.

Farkas Krisztián: -Úgy éreztem, hogy - amellett, hogy nagyon hálás vagyok a lehetőségért, amit az Airnergy FC-től kaptam - tovább kell lépnem fejlődésem szempontjából, hiszen kiugrási lehetőségre volt szükségem, amit csak egy nagyobb klubnál kaphatok meg. Volt megkeresésem más egyesülettől, de az egyéni edzőm tanácsára hallgatva a Vasas Kubala Akadémiára jelentkeztem próbajátékra. Már nem kell kollégiumban laknom, hiszen Szolnokról járok fel edzésre, így a családommal élhetek és tudtam, hogy az Akadémián kiemelt szerepet kap a család fontossága. Szabad az iskolaválasztás is, én pedig ezáltal - az eddigi klubok miatti sok iskolaváltást követően - végre abban az intézményben tanulhatok, ahol nekem a legideálisabb.

Malkócs Marcell: -A szüleim ismerőse, Németh Kálmán játékos közvetítő hívta fel a figyelmemet a Vasas Kubala Akadémiára. Elmondta, hogy az Akadémia több korosztályos válogatott játékossal rendelkezik, az innen kikerült fiatalok pedig megállják a helyüket mind itthon, mind külföldön.

A döntés pedig megszületett, mi volt az a momentum, ami segített ebben?

Malkócs Marcell: -A decemberi és a januári edzések során megtetszett a klub családias légköre, az edzések színvonala. Ekkor úgy döntöttem, hogy amennyiben megfelelek - a nem is kicsi elvárásoknak - akkor itt szeretném tovább folytatni a labdarúgást. Segített a döntésben a korábbi akadémisták nyilatkozata is, pl. Hutvágner Gergely: „Egy évet töltöttem a Vasas Kubala Akadémiánál, de ez az egy év az egyik legjelentősebb év volt a fejlődésemben…. Úgy érzem, ha nem a Vasas Kubala Akadémiát választom annak idején, akkor most nem lennék a Sampdoria játékosa."

Farkas Krisztián: -Edzőimtől folyamatosan csak a buzdítást kapom, ezáltal pedig egyre magabiztosabbá válok. A szakmai munka volt az, ami egyértelművé tette a döntésemet. Természetesen meg kell említsem - a sérüléseim kapcsán - a rehabilitációs hátteret, a szakmai stábbal és a felszerelésekkel, szolgáltatásokkal együtt, hiszen eddig sehol nem tapasztaltam ilyen szintű profizmust, mint itt a Vasas Kubala Akadémián.

Bene Máté: -Meggyőződésem, hogy az az ismeretanyag és tudás - amelyet a Vasasnál elsajátíthatok - maximálisan szolgálja a fejlődésemet, hiszen egy kiváló csapat kiváló tagjaival, edzőivel dolgozhatom együtt.

Lezajlott a téli felkészülési időszak, sikerült megismerni az akadémiai munkát, valamint be tudtatok illeszkedni a korosztályotokba is.

Malkócs Marcell: -Úgy érzem, hogy a csapattársaim hamar befogadtak. Biztosra veszem, hogy nem csupán csapattársak, hanem barátok is leszünk. Azt tapasztalom, hogy a szakmai vezetés, az edzők, a rehabilitációs stáb maximálisan figyelnek ránk, ami további erőt ad ahhoz, hogy eredményesen végezzük el a közeljövő feladatait. Remélem, hogy mihamarabb hasznos tagja lehetek a csapatnak.

Farkas Krisztián: -Egy nagyon jó társaságba érkeztem a Vasas Kubala Akadémiára. A korunkból adódóan már nagyjából kialakult személyiséggel rendelkezünk, így a kezdeti puhatolózás és a kérdések után mára már sikerült teljes egészében beilleszkedni a csapatba. Keressük egymás társaságát, sokat viccelődünk, segítőkészek a játékosok, ami oldottá tette a hangulatot ehhez a folyamathoz. Gödöllő ellen felnőtt focit játszottunk és megmutatkozott, hogy ha kiállunk egymásért és odatesszük magunkat, akkor bármire képesek vagyunk együtt, bajnokok is lehetünk.

Bene Máté: -Érkezésem óta eltelt rövid idő alatt két edzőmérkőzésen vettem részt. Az első mérkőzés az UTE csapatával volt, amely egy jó hangulatú meccs volt. A másik mérkőzés a Spartak Trnava csapatával már egy kevésbé jó hangulatú, viszont annál küzdelmesebb meccs volt. A csapat egyben volt, jól játszottunk, ennek ellenére kaptunk egy szerencsétlen gólt. Fogadtatásom szempontjából kellemesen csalódtam. A csapattársak, edzők segítőkészek, támogatják és segítik beilleszkedésemet a csapathoz. Az első tapasztalatok alapján úgy gondolom, hogy egy összetartó, jó hangulatú, szakmailag felkészült csapathoz érkeztem.

Milyen tervekkel érkeztetek az Akadémiára, illetve milyen céljaitok vannak a jövőt illetően?

Bene Máté: -Úgy gondolom, hogy a Vasas Kubala Akadémián szerzett tudással sikerül megállnom a helyemet a jövőben a csapat további sikerei elérésében. Jövőbeli terveim között szerepel egy profi szerződés, melynek érdekében a legjobb tudásommal fizetek.

Malkócs Marcell: -Rövid távú célom természetesen az, hogy eredményesen beépüljek a csapatba. A legfontosabb célom viszont az, hogy megtanuljak mindent, ami a profi labdarúgáshoz kell.

Farkas Krisztián: Elsődleges célom, hogy saját magamat próbáljam felépíteni a sok sérülés után. Minél többet fejlődni edzéseken, bizonyítani az edzőimnek, majd a mérkőzéseken egyre több játéklehetőséghez jutni. Szeretném elérni, hogy egyszer kezdő játékosként léphessek pályára, addig is próbálom meghálálni a bizalmat.

2017.03.10. 10:22

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu