U10 Bemutatjuk Brodarics Tamást, pasaréti U10-es csapatunk edzőjét

A Vasas Kubala Akadémia szakmai stábja nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező edzővel bővült. A pasaréti U10-es korosztályt vezető szakember amellett, hogy két évet dolgozott Angliában a Charlton Athletic Junior Reds FC-nél, tavaly június óta a Coerver Magyarországnál vállalt szerepet.

Brodarics Tamást arról kérdeztük, miért éppen a Vasas Kubala Akadémiára esett a választása?

-Megtiszteltetés egy olyan nagy múltú klub Akadémiáján dolgozni, mint a Vasas. Ezeknek a magas elvárásoknak szeretnék megfelelni, mint edző és ember egyszerre. A gondolkodó, haladó szellemiségével olyan szakmai feltételek is adottak a klubnál, ami ideális a játékosok és az én szakmai fejlődésem szempontjából is.

A szakmai múltadat látva egyértelműen kiderül, hogy rendelkezel azokkal a plusz extrákkal, melyek alapján rád esett a választása a Vasas Kubala Akadémiának.

-Próbálom azokat a külföldi tapasztalatokat felhasználni, amiket az angliai munkám és tanulmányaim során szereztem az angol labdarúgó szövetségnél, a Charltonnál, a globális rendszerként funkcionáló Coerver Magyarországnál, hogy csapatként és egyénileg megüssék a nemzetközi szintet.

Eddigi munkáid során biztosan megfogalmazódtak benned azon elveid, filozófiád, melyek birtokában látod az itt megvalósítható terveket és célokat.

-Kiemelkedően fontosnak tartom, hogy - ahogy Angliában tapasztaltam és a Coerver filozófiája is vallja - a gyerekek játékként és szórakozásként tekintsenek a focira. Az edzések legyenek dinamikusak, pörgősek és jó hangulatúak. Meglátásom szerint ez mindennek az alapja, ha ez megvan, akkor ebben a pozitív közegben átadhatjuk nekik azt a tudásanyagot, amivel percről percre értékesebb, jobb játékosokká és emberekké válhatnak. Erre törekszem a munkám során.

Az első benyomásod és a tapasztalatok alapján hogy telt az eddigi közös munka a srácokkal, illetve milyen programokra készültök a közeljövőben?

-Nagyon üdítő és kellemes közegbe kerültem be, mind a kollégák, mind a srácok nagy szeretettel fogadtak. Megkönnyíti a munkám ez a légkör. A hétvégi, sikeres dorogi bemutatkozás után, ahol tornagyőztesek lettünk, szerdán a Fáy utcában vettünk részt tornán.

2017.01.29. 15:05

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu