VKLA Bemutatjuk Mészáros Júliát

2015. augusztásban érkezett a Vasas Kubala Akadémiához az a szakember Mészáros Júlia személyében, akin keresztül egy kézben összpontosul minden olyan iskolai és tanulmányokkal kapcsolatos feladat, mely elengedhetetlen akadémistáink élsportolói felfogásához.

Nem volt idegen számodra a légkör, hiszen egyrészt előtte is dolgoztál már fiatalokkal, másrészt a sportolói múltad is nagyban megkönnyítette a beilleszkedést.

-Az akadémia előtti labdarúgó- és oktatásszervezői pályafutásom teljes mértékben illett ehhez a munkakörhöz, így nagyon örültem, amikor sikeres visszajelzést kaptam és engem választott a stáb erre a munkára.

Rögtön mély vízbe csöppentél nyáron, akadt munkád bőven az érkező labdarúgók kapcsán.

-Azonnal megismertem minden hozzám tartozó labdarúgót, hiszen az akadémiához érkező és frissen leigazolt játékosokat augusztusban és szeptemberben be kellett illesztenünk az új iskoláikba, valamint meg kellett oldalunk mindenkinek a kollégiumi elhelyezését.

A Vasas Kubala Akadémia több oktatási intézménnyel is nagyszerű kapcsolatot ápol. A végső döntés szabadon választott, vagy személyre szabottan segítitek a játékosokat?

-Több intézménnyel is együttműködünk, a labdarúgók tanulmányi átlagának és aktuális állapotuknak megfelelően ajánlunk ezek közül iskolákat. Minden játékosunk a Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégiumban van elhelyezve, egy nevelőhöz tartoznak, így a kapcsolattartás folyamatos és tökéletes, nagyon meg vannak elégedve az akadémistáinkkal. Lehetőleg a csapaton belüli játékosok azonos szobába kerülnek, így könnyítjük az új játékosok beilleszkedését. A kollégiumnak jól felszerelt és internettel ellátott számítógépszobája, tanulószobája, gazdag könyvtára, konyhája, mosógépe van, de szabadidőben a színházterem és a DÖK szoba, valamint a számtalan korrepetálási lehetőség is a tanulók kényelmét szolgálja. Partneriskoláink közül a kiemelkedő tanulmányi átlagú játékosok számára az élsportolókat támogató Csanádi Árpád Gimnáziumot ajánljuk, valamint több labdarúgónk jár a Bródy Imre Gimnáziumba és a Kovács Pál Baptista Gimnáziumba is.

A megfelelő iskolák kiválasztása és a kollégiumi elhelyezés után tulajdonképpen beindulnak azok a hétköznapok, ahol minden olyan feladat nálad fut össze az akadémiánál, melyek a tanulással, iskolai élettel kapcsolatosak.

-Az én munkámba éppúgy beletartozik a tanulószoba koordinálása, mint az iskolai és kollégiumi ügyek intézése, természetesen folyamatosan kapcsolatot tartva az edzőkkel, tanárokkal, kollégiumi felügyelőkkel, nyomon követve az E-naplót is.

A gyakorlatban ez mennyire működik rugalmasan? Mennyire megoldható a Vasas Kubala Akadémiánál, hogy minden hozzád tartozó játékos tanulmányi eredménye és mentális állapota megfelelő legyen?

-Azért ajánljuk partneriskoláinkat az akadémiára érkező labdarúgóknak, mert ezek az intézmények maximálisan támogatják az élsportot. Legyen szó a reggeli edzésekről, vagy akár az iskolai idő alatti mérkőzésekről és egyéb programokról, a velünk kapcsolatban álló iskolákkal nagyszerűen együtt tudunk működni. Akár az iskolából érkezik jelzés tanulmányi eredménnyel kapcsolatban, akár egy játékos fordul hozzám problémával, az akadémia tanulószobája nagyszerű lehetőség arra, hogy a játékosoknak ne legyen lemaradásuk, megfelelően fejlődjenek, leküzdjék esetleges hátrányukat. A hagyományos tanulószobáról most térünk át a személyre szabott, egyéni foglalkozásra, ez azt jelenti, hogy így egyszerre csak egy játékos lesz adott időpontban az akadémia tanulószobáján. A tapasztalataink azt mutatják, hogy az új rendszerben, heti 2 alkalommal 30-30 percben sokkal hatékonyabban tudunk majd együttműködni a tanulókkal. Nem sok a félóra, de sokkal többet ér a személyes kontaktus, a tananyag kikérdezése, mint mikor egymást zavarnák közös két órás tanulás közben.. Természetesen amikor úgy ítélem meg, hogy a tanulószoba mellé szükség van egyéb felzárkóztatásra, akkor az iskolával egyeztetve megkeressük az adott játékos számára a legmegfelelőbb korrepetáló szaktanárt vagy az iskolában, vagy a kollégiumban.

Mennyire együttműködőek ebben a programban maguk az érintettek? 

-Kollégista játékosaink távol élnek családjaiktól, így a tanulás felügyeletében és segítésében maximálisan átvállaljuk a feladatokat. Számukra kötelező jellegű program a tanulószobán való részvétel, kizárólag azok a játékosok mentesülnek ez alól, akiknek kifogástalan a tanulmányuk és magatartásuk. Ezt első körben nálam tudják kérvényezni a játékosok, ezután pedig az általam vezetett statisztikával és beszámolómmal, valamint a megfelelő szakvélemények bekérésével az akadémia vezetősége dönthet a tanulószoba felmentése alól. Természetesen ezt követően is figyelemmel kísérjük a tanuló fejlődését és csak akkor lépünk közbe, ha visszaesést tapasztalunk bármely területen. A srácok nagyon lelkiismeretesek és együttműködőek, így sosem merül fel megoldhatatlan probléma. Az akadályok áthidalásában mindig együttműködünk a szakmai stábbal, bevonjuk a megoldásba az edzőket és a mentál trénerünket is, hiszen ezt a munkát csak csapatban lehet tökéletesen végezni.

2016.02.15. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu