VKLA Bemutatkozik Lázár Zsolt erőnléti edző

A nyári felkészülés kezdetével a Vasas Kubala Akadémia szakmai stábjába egy nemzetközi tapasztalatokkal bíró, fiatal, ambiciózus szakember érkezett: Lázár Zsolt erőnléti edző az akadémiai korosztályok mellett fog dolgozni.

Az aktív labdarúgásból hamar átpártoltál a pálya másik oldalára, hiszen egészen fiatalon késztetést éreztél arra, hogy minél szélesebb területen megismerkedj a labdarúgás sikerességét elősegítő módszerekkel. Úgy tűnik, hogy az adódó lehetőségekkel megfelelően éltél.

-Egykori labdarúgóként testhezálló feladatnak tartottam, hogy erőnléti tanulmányokat és tapasztalatokat szerezzek, az eltelt idő pedig megerősített abban a hitemben, hogy ez az én választott hivatásom. Tanulni vágyó embernek tartom magam, ezen a területen pedig létfontosságú a folyamatos fejlődés, így az első képzésemet követte a második, majd fokozatosan a többi, az egyik legkomolyabb pedig egy amerikai sporttudományokkal foglalkozó intézet képzése, a National Academy of Sports Medicine, mely már Magyarországon is nagyon sikeresen működik. 

Diplomás szakemberként nem csupán elsajátítottad ezt a magas szinten jegyzett képzést, de első kézből tapasztalhattad meg annak sikerességét, hol máshol, mint Amerikában.

-2011-től 2014-ig több hónapos időszakokat töltöttem Amerikában cserediákként, ahol az angol nyelv elsajátítása mellett volt szerencsém NFL és a profi MLS csapatok kulisszái mögé bepillantani. Az amerikai edzésmódszer lényege a preventív teljesítményfokozás. Célunk a labdarúgókat minél tovább a pályán tartani, a non-kontakt sérülések előfordulását pedig minimálisra csökkenteni. Tesszük ezt annak érdekében, hogy a játékosok minél tovább állhassanak az edzők rendelkezésére egészségesen, nem csupán egy-egy mérkőzésen, hanem az egész szezon során 100%-os teljesítményt nyújtva.

 

Fiatalon, mondhatni pályád elején ért a megkeresés, hogy segítsd a Vasas Kubala Akadémia szakmai stábjának munkáját. Hogy érzed, miért eshetett rád a választás és mi az a plusz, amit te tudsz adni a nálunk futballozó fiataloknak?

-Az akadémia sportigazgatója, Tóth Attila keresett meg ezzel a lehetőséggel és már az előzetes beszélgetések elején kiderült, hogy nézeteink megegyeznek a szakmai kérdésekben. A Vasas Kubala Akadémiánál adottak azok a feltételek, melyek alapján számomra ez egy nagyszerű kihívás. Most kezdjük a nyári felkészülést, az eddig itt folyó, nagyszerű erőnléti munkát pedig a saját tapasztalataimmal és módszereimmel fogom kiegészíteni. Többek között ezen modern szemléletmód bevezetésében látom a további fejlődés egyik lehetséges kulcsát, ehhez pedig máris egy felméréssel fog indulni a felkészülés az U19-es korosztály számára.

2016.07.12. 16:48

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu