Női Bemutatkozik Mészáros Csaba a felnőtt női csapatunk vezetőedzője

Mészáros Csaba futball karrierjét a füvön hiába szakította félbe egy fiatalkori sérülés, a pálya szélén tovább folytatódott labdarúgás iránti szeretete. Több, mint 2 esztendeje alapította a BEAC női nagypályás labdarúgó csapatát, majd irányította annak mindennapjait vezetőedzőként. Szakmai előrelépésként tekintett arra a lépcsőfokra, amikor most nyáron lehetőség nyílt a Vasas női szakágával együttműködni. A Vasas Kubala Akadémiára érkező szakember a felnőtt női csapat mellett az U18-as korosztály vezetőedzői feladatait is ellátja a 2016/17-es bajnoki évtől, melyben kiemelkedő feladatként tűzte ki célul a profi hozzáállás és munka megteremtését.

-Az elmúlt két évben a BEAC-nál is fontos alapelvünk volt, hogy bár a csapatunk amatőr, de a mentalitásunknak profinak kell lennie: akár hozzáállásban, akár a munka elvégzésében, akár a szervezésben. A jelenleg itt futballozó és a Vasas Kubala Akadémiához érkező női labdarúgókkal is ebben a mentalitásban fogjuk végezni a munkát. A Vasas neve egyértelműen kötelez, de a rám jellemző szigorú elvárások mellett biztosak lehetünk abban, hogy ez a közösség nagyszerű csapatépítésen fog átesni. Tapasztalatom, hogy az amatőr női labdarúgásban csak úgy lehet eredményeket elérni, ha összetartó és egységes a csapatunk, ehhez pedig a magas elvárások mellett jó hangulatot kell teremtenünk. Az elmúlt két év alatt ez a módszerem fejlődő tendenciát mutatott, a Vasassal való együttműködés pedig a feltételek és eszközök megteremtésével tökéletesíteni tudja majd a munkát, gyorsítani a fejlődést. Ennek köszönhetően minden esélyünk megvan arra, hogy rövid időn belül egy nagyon erős női csapat alakuljon ki a Vasasnál.

Miután Mészáros Csaba vezetőedző több korosztály munkáját öleli át, lehetősége nyílik rálátni a felnőttek és fiatalabb labdarúgók munkájára is. A nyári bővítésnek köszönhetően ugyanis a Vasas Kubala Akadémia Bozsik korosztályai és utánpótlás csapatai mellett a felnőtt női labdarúgás is jelentős szerepet fog kapni, ezáltal pedig sokszínűbbé válik a versenyeztetés is.

-A felnőtt csapatunknál a magas létszám miatt két kerettel fogunk dolgozni. A nagypályás és a háromnegyed pályás bajnokságokban indulva lehetőséget teremtünk mindenkinek arra, hogy megtalálja saját játékterét tudásához mérten, a megfelelő játéklehetőség pedig a fejlődés egyik záloga.  A mai női fociban  - még a legfelsőbb szinten is - nem ritkaság, hogy 16-17 éves lányok játszanak a felnőtt bajnokságokban. A kiemelkedő tehetségeknek mindenképpen szeretnénk lehetőséget adni arra, hogy utánpótlás korosztályainkon kívül felnőtt keretünkben is bizonyítani tudjanak. Hiszen a felnőtt csapatnál is az a cél, hogy bizonyos időn belül, amikor a csapat megérik rá, NBII-ben induljunk, ez pedig az utánpótlásunknak egy vonzó és átlátható perspektíva lehet. Éppen ezért a korosztályok közötti átjárhatósággal és a felépített rendszernek köszönhetően szeretnénk itt tartani a nálunk fejlődő női labdarúgókat.

A tavaszi és nyári előkészületeknek köszönhetően folyamatosan bővül a női szakághoz érkező felnőtt női labdarúgók létszáma. A klubok befogadóképessége általában korlátozott, viszont a Vasas Kubala Akadémiánál a párhuzamosan működtetett felnőtt csapatok lehetővé teszik a folyamatos játéklehetőséget.

-A hozzánk érkező női labdarúgók száma már most meghaladta a 30 főt, ez pedig tovább fog gyarapodni, várhatóan 40 fős kerettel vágunk majd neki az idei bajnokságoknak. Meg kell találnunk azt az összhangot, amelyben mindenkinek kellő játéklehetőség jut majd, viszont fenntartható maradjon egy egészséges versenyhelyzet is, ebbe pedig minden bizonnyal bele fognak szólni U18-as leányaink is.

Egy második, a  Feminával kötött megállapodás keretében nem csupán a felnőttek bővülnek, hanem a Vasas Kubala Akadémia utánpótlás létszáma is jelentősen megemelkedik.

-Folyamatos a toborzás és az utánpótlás létszámának növelése, hiszen U18-as és U15-ös bajnokságokban fognak indulni idén fiatalabb játékosaink. Miután a tehetségeket szeretném följebb játszatni a fejlődésük szempontjából, így hosszabb távon mindenképpen gyümölcsöző együttműködés ez a nagy létszámú utánpótlásnak köszönhetően. A fiatalabb játékosok vezetőedzője Németh Renáta lesz, de jelen lesz mellettem a felnőtt és az U18-as leányok mellett is, így a korosztályok átláthatósága maximálisan biztosított lesz.

Jelen pillanatban még tart a nyári pihenés, de hamarosan elkezdődik a munka. A Vasas Kubala Akadémiánál futballozó női labdarúgók változatos programokra számíthatnak.

-Július 18-án kezdődik felnőtt keretünk felkészülési programja. Ez az amatőr női csapatok között egy viszonylag korai időpont, de ezzel is azt szerettük volna elérni, hogy minél hamarabb kezdődjön a munka, minél több időnk legyen felkészülni, megelőzve ezzel a lehetséges vetélytársakat. Kell az idő az új csapat összeforrására, sok új játékost kell a nyáron beépítenünk. Július végén Révfülöpre utazunk, ahol 5 napot edzőtáborban töltenek majd női labdarúgóink. Ezután az augusztusi hónap heti 4 edzéssel fog telni, hétvégente pedig edzőmérkőzéseket játszunk majd, tornákon fogunk részt venni. Természetesen U18-as hölgyeink számára is adott a lehetőség, hogy a felnőttekkel kezdjék meg a felkészülést július közepén, de a fiatalabbak központi kezdése később lesz: augusztus 2-án lép pályára idén először U18-as és U15-ös korosztályunk a Femina vonalon, míg Pasaréten augusztus 8-án kezdünk.

2016.07.14. 10:02

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu