VKLA Bemutatkozik Schandl Gábor, stábunk új tagja

Schandl Gábor vagyok, rehabilitációs edző, fizioterapeuta és erőnléti edző.

Magam is tornász voltam, így torna edzőként kezdtem a pályafutásomat, amely során több egyesületnél is dolgoztam - sokszor párhuzamosan -, rengeteg sikerrel, köztük több nemzetközi érmes helyezéssel. Az eme megmérettetésekig vezető úton sokat tanultam edzőként. Mindeközben többször volt alkalmam eleget tenni Károlyi Béla és Károlyi Márta - az amerikai női torna válogatott volt vezetőedzője és jelenlegi koordinátora - meghívásának, és kilátogatni az Egyesült Államokba. Ezen utak során rengeteg tapasztalatot szereztem a legmagasabb szintű élsport felkészítési folyamatáról, az edzések menetéről, és mindarról ami mögötte van. Ezzel párhuzamosan a figyelmem a tornáról az általánosabb erönlét, és a csúcsteljesítmény nyújtásához szükséges magas színvonalú edzések felé fordult.

Humánkineziológia mesterképzésem alapot szolgáltatott eme ismeretek befogadásának, és minden időmet és energiámat az iyen tipusú felkészítés megértésére és művészetének elsajátítására fordítottam. Mindeközben több tudományos kutatást is végezem és indítottam, melyek jelenleg is zajlanak vagy amelyek nemzetközi publikációja zajlik. Minthogy egyre jobban és jobban beleláttam a legprofesszionálisabb sportfelkészítés folyamatába, és annak mibenlétébe, arra a következtetésre jutottam, ha a csúcsteljesítmény elérését célzom meg akkor a gyökerekig kell hatolnom; az egyes mozgások megértéséig. Ahogy mondani szokás: a legalapvetőbb dolgok a legnehezebbek. A legmagasabb szintű teljesítmény eléréséhez olyan alapvető és mélyreható ismeretek elsajátítása szükséges, amelyek birtokában nemcsak a teljesítményhez vezető út kapui, de minden mozgással kapcsolatos kapu is megnyílik.

Úgy döntöttem, hogy ezt a tudást a sportrehabilitációban kamatoztatom. Hisz e területen kiemelt jelentőségű a szakértelem tudván, hogy egy-egy sportsérülés nem csupán testi sérülés hanem sokkal több annál. Egy sérülés törést jelenhet egy sportoló karrierjében, sőt életében, és kimondottan nagy trauma lehet a fiatalok számára. Ezért roppant fontos a sérülések leggyorsabb, és leghatékonyabb ellátása, hogy a sportoló töretlenül kerülhessen vissza a pályára a lehető leggyorsabban, és legegészségesebben.

A Vasas Kubala Akadémia csapatába bekerülni hihetetlenül megtisztelő érzés. Az Akadémia hírneve, és nívója önmagában kötelez arra hogy a tudásunk legjavát adjuk, ami egy ilyen ízig–vérig profi stáb mellett igazán könnyen megy.

Az Akadémia ars poeticájával összhangban magam is a fiatalok egészségét, és egészséges, jó közösségben, játszva-mozogva való cseperedését tartom a legelőrevalóbbnak. Ennek érdekében a fizioterapeuta kollégáimmal a sérülések ellátásán túl a sérülés megelőzésbe fogunk rengeteg energiát fektetni - hisz fő az egészség.

2016.10.02. 09:49

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu