VKLA Bemutatkozik Tóth Mihály szakmai stábunk legújabb tagja

Néhány nappal ezelőtt csatlakozott a Vasas Kubala Akadémia szakmai stábjához Tóth Mihály, korábbi kiváló labdarúgó, aki a 2003-2004-es NB1-es bajnokság gólkirálya is volt. Az egykori csatár, a közel 300 NB1-es meccse mellett 2004-ben bemutatkozhatott a magyar válogatottban is, illetve az olyan hazai klubcsapatok, mint a Honvéd, Ferencváros, Diósgyőr, Sopron mellett megfordult a belga Germinal Ekeren, a francia Metz, és több más külföldi csapatban is. Misi egyszeres magyar bajnok (2001, FTC), kétszeres Magyar Kupa-győztes (1996, Honvéd, 2005, Sopron), egyszeres Norvég Kupa-győztes (2006).

-1983-ban a Honvédnál kezdtem labdarúgó pályafutásomat gyermekként, majd végigjárva a szamárlétrát, szerepeltem minden korosztályos csapatnál. 1993-ban 18 évesen bemutatkozhattam a felnőtt csapatban, onnantól kezdve pedig játszottam a Videotonnál, Sopronban, Diósgyőrben, majd a Ferencvárosnál, illetve külföldön Norvégiában, Franciaországban, Belgiumban, Tunéziában, majd tettem egy rövid görögországi kitérőt is.

Nem ismeretlen az a folyamat, miszerint egykori labdarúgók aktív pályafutásukat befejezve nem szakadnak el teljesen a pályától, így adódik a kérdés számodra is, hogy miért vágtál bele az edzői munkába?

-Főleg azért, mert azt a rengeteg tapasztalatot és élménysorozatot, amit a labdarúgásban szereztem, szeretném visszaadni úgy a fiataloknak, mint a felnőtt játékosoknak. Nagyon nehéz elszakadni, volt is egy néhány hónapos időszakom, mikor teljesen abbahagytam a labdarúgást. Kerestem a helyem a civil életben, de igazán nem találtam. Visszatérő álmom volt, hogy újra futballozom vagy edzőként dolgozom, ezáltal pedig világosan megfogalmazódott bennem, hogy egyértelműen ez az az út, ami nekem meg van írva.

Az úton pedig haladsz előre, hiszen egyrészt már eddig is szereztél tapasztalatokat edzői téren az előző klubjaidnál, másrészt pedig a jelenlegi, akadémiai munkád során a jövőben az U16 és U17-es csapataink munkáját fogod segíteni.

-Több csapatnál, több szinten is dolgoztam edzőként, de most a Vasas Kubala Akadémia utánpótlásának lettem tevékeny része. Számomra ez újdonság, de azt gondolom, hogy sok tapasztalatot tudok szerezni itt és nagyon nagy ismeretanyagot sajátíthatok el, melyeket nagyszerűen tudok hasznosítani az edzői pályafutásom során. Hiába van labdarúgói tapasztalatom, nem titkolom, hogy tanulni jöttem. Szekeres Tamás, a Vasas Kubala Akadémia ügyvezető igazgatója keresett meg a felkéréssel, az ismeretségünk pedig nem új keletű, hiszen együtt játszottunk Norvégiában és Sopronban is. Ezáltal ismeri a habitusomat, a hozzáállásomat, így nem volt kérdés, hogy elvállalom ezt a lehetőséget. Az U16-U17-es korosztályok eredményei kiemelten számítanak a jelenlegi versenykiírás szabályai miatt, biztos vagyok benne, hogy munkámmal én is hozzá tudok tenni a jövőbeni sikereikhez.

2016.10.16. 15:56

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu