MLSZ Bencze Márkkal a csapatban megnyerte a Telki Kupát a magyar válogatott

 
A skótok elleni 5-1-es győzelem után U17-es csapatunk hétfőn 2-0-ra kikapott Csehországtól, szerdán, a torna utolsó mérkőzésén a szerb együttes volt az ellenfele. A szerdai napon a skótok 1-0-ra legyőzték a cseheket, így a magyar válogatott a tornagyőzelemért lépett pályára, azzal a tudattal, hogy győzelme esetén biztosan megszerzi az aranyérmet. 
 
A mieink jól kezdték a meccset, és a mezőnyfölény 10 perc alatt gólt hozott, Horváth Olivér futott el a bal oldalon, betört a 16-oson belülre, s bár lövését védte a szerb kapus, a visszazáró Zlatan Sehovicról a hálóba pattant a labda (1-0). A folytatásban is jobb volt a magyar csapat, de a szerbek előtt is adódott egy-két gólszerzési lehetőség. A szünet előtti utolsó akció végén szabadrúgáshoz jutottunk 25 méterre a szerb kaputól, a jobbösszekötő helyéről, Horváth Olivér állt a labda mögé, és a sorfal mellett ellőve a labdát, a kapu jobb alsó sarkába talált (2-0). 
 
A második félidőt nagy elánnal kezdték a szerbek, de kevesebb energiájuk maradt a védekezésre, így a labdaszerzéseket követő kontrákból a magyar válogatott előtt adódtak nagyobb lehetőség. A befejezéseknél azonban többször is kissé könnyelműek voltunk, ezért a harmadik találat elmaradt, 2-0-ra nyertük a mérkőzést. 
 
A Szélesi Zoltán vezette magyar válogatott hat ponttal az élen végzett a tornán, megelőzve a szintén hatpontos cseheket és skótokat, és a pont nélkül záró szerbeket. A magyar válogatottnak az érmeket és a győztesnek járó trófeát Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke adta át. A torna gólkirálya Schön Szabolcs lett, aki Lisztes Krisztiántól vette át díját. 
 
- A srácok kaptak egy pofont a csehek ellen, ebből sikerült felállniuk az elmúlt két napban, és szervezett, jó játékkal zárták a tornát - értékelt a mérkőzés után Szélesi Zoltán. - Tanultunk a hibáinkból, fegyelmezetten futballoztunk, próbáltunk nyomást gyakorolni a szerbekre. Összességében elégedett vagyok a tornán mutatott játékkal, az edzéseken és a meccseken látottakkal egyaránt. Mentálisan és tudásban is előre tudtunk lépni, ezért a torna elérte a célját. A csapat dicséretet érdemel, külön örülök, hogy nagyszerű csapatszellem alakult ki, az A-válogatottnál tapasztalt szellemiség uralkodik az öltözőben. 
 
Magyarország-Szerbia 2-0 (2-0)
Magyarország: Ásványi Balázs - Bidzilya Anton (Terbe Botond, 55.), Opavszky Balázs, Csóka Dániel (Ujvárosi Ádám, 77.), Győri Olivér - Csonka András (Lipóth András, 70.), Szoboszlai Dominik - Winkler András (Timári Norman, 55.), Schön Szabolcs (Kiss Tamás, 77.), Horváth Olivér (Csoboth Kevin, 70.) - Bencze Márk
 
forrás: mlsz.hu

2016.08.06. 08:34

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu