U10 Bronzérem a 2017-es VSD Kupán

U10 VSD Kupa 2017 – Dunakeszi Városi Sportegyesület

Dunakeszi, Fazekas Mihály Általános Iskola, 2017.01.15.

A 2017-es év nyitásaként a Dunakeszi Városi Sportegyesület meghívásának eleget téve vettünk részt a VSD teremtornán.

Erre a vasárnapra igyekeztek a szervezők egy nívós tornát megszervezni, melynek köszönhetően a nevezők között megtalálható volt a házigazdák mellet a Kecskemét, Hatvan, RKSK, Sturovo és az MTK csapata is. Sajnálatunkra a mi csoportunkból nem tudott megjelenni a Főnix-Fehérvár együttese, de egy gyors átszervezés után zökkenőmentesen ment végig a rendezvény.

Az első mérkőzésünk kissé tompábbra sikeredett a Hatvan ellen, bár a játék összképével és a hozzáállásunkkal nem volt probléma. Ezen a mérkőzésen még kimaradtak a helyzeteink, és védekezésben is alkalmanként kissé lassabbak voltunk, minek következtében első ellenfelünk 4-1-es győzelemmel hagyhatta el a játékteret.

Következő ellenfelünk a csoportban az UFC Kecskemét együttese volt, akik ellen meggyőző játékkal, és megfelelő helyzetkihasználással egy simának mondható győzelmet arattunk. A mérkőzés képe alapján a számszerű eredmény akár a duplája is lehetett volna javunkra, mert a csapat nagyon ötletes, kombinatív játékának köszönhetően többször is komoly veszélyben forgott ellenfelünk kapuja.

Csoportmérkőzéseink végeztével a másik csoport első helyezettjével – azaz az MTK-val játszhattuk következő mérkőzésünket a döntőbe jutásért. Azt hiszem, mondhatom, hogy a tornán a legjobb mérkőzésünket játszottuk a későbbi győztes ellen. A srácok nagy akarattal, és fegyelmezetten játszottak az utolsó másodpercig. A bátor, kezdeményező, vállalkozó szellemű fellépésünknek köszönhetően mi domináltunk szinte a meccs egészében. Ellenfelünk elvétve került a kapunk közelébe, és akkor is mindig volt segítő társ, hogy kapura rúgásig ne juthassanak. Lehetőségeikről mindent elárul, hogy egyenlítő találatukat a félpályáról felívelésből szerezték, kihasználva kapusunk alacsonyabb termetét. Támadásban mindig volt megjátszható, elmozgó társ, ha pedig esetleg mégsem, akkor rendre sikerült egyéni megoldással létszámfölényt, majd helyzetet kidolgoznunk. Védekezésben pedig nagyszerűen biztosítottuk egymást, illetve fegyelmezetten betartva alapelveinket elenyésző számban tudtak csak 1:1 ellen átjátszani minket. Megítélésem szerint sokkal jobban megérdemeltük volna a döntőbejutást ellenfelünknél, de a büntetőrúgásoknál Fortuna az ő javukra billentette a mérleg nyelvét…

A harmadik helyért vívott találkozó során visszavághattunk a Hatvan együttesének a csoportmérkőzések során elszenvedett vereségért. Már a kezdő sípszó elhangzásától mi vettük kezünkbe a kezdeményezést, és ennek megfelelően végig irányítottuk a mérkőzés alakulását. Sorra alakítottuk ki a gólhelyzeteket látványos, kombinatív támadásaink során, melyek végén hatszor sikerült is bevennünk ellenfelünk kapuját. A mérkőzés során nem forgott veszélyben a győzelmünk, és megítélésem szerint teljesen megérdemelten szereztük meg a harmadik helyet. Kis szerencsével akár fényesebben is csilloghatott volna az érem a nyakunkban.

A torna összképét tekintve maximális dicséret illet minden egyes játékost a hozzáállása, ötletessége, fegyelmezettsége, győzni akarása miatt, a csapatot pedig a mutatott játékért.

Gratulálok még egyszer a csapatnak, ellenfeleinknek pedig további sok sikert kívánok!

Hajrá Vasas Kubala!

Eredmények:

Hatvan - Vasas Kubala Akadémia 4 - 1

Gólszerzők: György J.

Vasas Kubala Akadémia – Kecskemét 3 - 1

Gólszerzők: Hamvai Á., Simon B., Balogh F.

Vasas Kubala Akadémia – MTK 1 – 1, büntetőkkel 2 - 3

Gólszerzők: Simon B., Kárász B. büntetőből

Hatvan - Vasas Kubala Akadémia 3 – 6

Gólszerzők: Balogh F. 3, György J., Tánczos A. 2.

Játékosok:

Vörösmarty P. – Rabatin Zs.,Tánczos A., Kárász B., György J. Simon B., Schmidt V., Balogh F., Hamvai Á., Andresz V.

2017.01.19. 16:53

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu