MLSZ Csányi Sándor értékelt az MLSZ 2017-es közgyűlésén

Tegnap az MLSZ telki edzőközpontjában került megrendezésre a szövetség 2017-es rendes közgyűlése. Csányi Sándor értékelő beszédében kitért a női labdarúgás fejlesztésének folytatására, valamint arra, hogy 2018-tól a női felnőtt csapatok indítását is előírja a szövetség az NB I-es, majd később NB II-es klubok számára. Szó volt a fiatalítás terén elért kiváló eredményekről, s arról, hogy a Vasas és a Honvéd is sok fiatalt foglalkoztat.

- A 2016-os év sikeresebb év volt, mint az előző évek, a felnőtt és az utánpótlásfutballban is. Európa-bajnokságon szerepelt az A-válogatott és a futsalválogatott is, mind a négy utánpótlás-válogatottunk Eb-selejtező elitkörbe jutott. A női labdarúgásban is óriási fejlődést figyelhettünk meg, hat év alatt 800-ról 20 ezerre nőtt a játékosok száma, a női csapatok száma megháromszorozódott ez idő alatt. Nem térünk le a női futball fejlesztésének útjáról, az MLSZ megpályázta a 2019-es női BL-döntő rendezését, valamint megrendezné a 2021-es vagy a 2025-ös női Eb-t.

2018-tól a női felnőtt csapatok indítását is előírja a szövetség a férfi NB I-es és a későbbiekben az NB II-es klubok számára - nyilatkozott az MLSZ elnöke az mlsz.hu oldalnak. Csányi Sándor záró szavaiban elmondta, hogy

- Kiváló infrastruktúránk, jó edzőképzésünk, utánpótlásképzésünk van, most a klubokon a sor, hogy bizonyítsanak. Pénzügyileg stabil helyzetben vannak, nincs olyan ok, ami miatt ne szerepelhetnének sikeresen nemzetközi kupákban, vagy rossz színvonalú meccseket kellene néznie a közönségnek a bajnokságban. Az MLSZ a fejlődéshez minden támogatást megad a labdarúgás összes résztvevőjének, bármilyen szinten is űzzék a sportot.

2017.05.17. 17:55

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu