VKLA Csúcsot döntött az óvodai korosztály az OTP Bank Bozsik-programban

30 ezer kisgyermek focizik az MLSZ óvodai programjában - címmel olvashatunk egy mélyebb, összefoglaló írást a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján. Ezzel a számmal rekordot döntött ez a korosztály az OTP Bank Bozsik-programban a 2016/2017-es évadban. Mintegy 1.500 óvoda és 30.574 óvodás korú kis játékos csatlakozott az MLSZ Grassroots Igazgatósága által szervezett és felügyelt programba.

Néhány évvel ezelőtt még a számadatok töredékéről beszélhettünk, az utóbbi másfél évben viszont igazán látványossá vált a fejlődés. A hazai városok tekintetében Budapesten 188 intézményben 3299 bozsikos gyermek vesz részt a programban, többek között a Vasas Kubala Akadémia alá tartozó óvodák is.

A programban résztvevő óvodák minden esetben vállalták, hogy hetente legalább egyszer játékos futball foglalkozást iktatnak az eseményeik közé.

További kitétel, hogy ezeken a programokon minimum 10 olyan kisgyermek vegyen részt, akik öt-hat éves korosztályúak, valamint minden évben négy alkalommal Grassroots-fesztiválokon is pályára lépjenek. Az óvodai foglalkozások elsődleges célja – ahogy az az UEFA Grassroots-programjában és a Vasas Kubala Akadémia által vallottakban is megjelenik - az örömszerzés, valamint a testmozgás, a sport, a futball megszerettetése, a közösségi élmények erősítése. Mindezekből következik, hogy ebben az életkorban eredményről még egyáltalán nem beszélünk.

Tapasztalataink és szakembereink visszajelzése szerint nagy sikerrel működik Akadémiánkon is az óvodai program, a gyerekek nagy lelkesedéssel vesznek részt az edzőink által irányított foglalkozásokon.

2017.02.02. 14:56

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu