VKLA Debrecen - Vasas Kubala Akadémia

U19

Debrecen – Vasas Kubala Akadémia 1:0 (1:0)

Debrecen, Oláh Gábor utca műfüves pálya, 2013.05.22. 11:00 óra

Összeállítás:

Lékai – Tóth, Turi, Kis, Lesták – Nagyházi, Rőthy, Vida – Thoma, Katona, Szénási.

Cserék:

Szedlár – Thoma helyett a 60’ percben, Simon – Katona helyett a 73’ percben, El-Sherif - Rőthy helyett a 70’ percben.

Kovács (kapus) és Kollár.

Tóth Csaba, vezetőedző:

Az esőzés miatt sajnos nekünk a debreceni stadion műfüves pályáján kellett játszanunk. Viszont a friss futball-időjárás, a korai kelés és a hosszú utazás után átsegített minket a holtponton és a melegítés után pörgősen kezdtük a mérkőzést. Első helyzet a miénk volt, balkötőben Thoma Krisztián került Vida Máté labdájából kapussal szembe, de közelről belerúgta. A hazaiak letámadással próbálkoztak és sok energiát fektettek bele a labdaszerzésükbe, de kevés sikerrel. Labdakihozatalunk néha több passzból állt, de mindig magabiztosan jöttünk ki a védő harmadból. Egy-két gyorsan elkapkodott mélységi passz volt pontatlan, ami területbe ment a csúszós talajon. A közép harmadban sok esetbe tovább birtokoltuk a játékszert, de a három támadónk nem nagyon késztette gondolkodásra az ellenfél védelmét. Így a kapujukat akcióval nem sokszor veszélyeztettük. Hiányoztak a minőségi mozgások labda nélkül a támadó szekcióban. A nagyobb labdabirtoklásunkból kifolyólag az ellenfél térfelén elvesztett labdákból lehetőség adódott a lokinak a kontratámadásokra, melyekből egy-két alkalommal mögénk is kerültek. A szünet után sajnos további labdákat veszítettünk a középpályán és még kevesebbszer tudtuk a támadó zónát elérni. A második játékrészben nagyobb létszámmal pressingeltek le minket, így nehezebb lett a dolgunk a labdakihozatalokkal. A egyikbe hiba is csúszott és sajnos ez kapott gólt eredményezett. Saját tizenhatosunknál cselezve vesztettünk labdát és az ellenfél centerének csak kapussal maradt feladata, amit jól vitelezett ki 1-0. Ezután felébredtünk és gyorsabban építkeztünk. Először Katona Bence került ziccerbe, de a rossz átvételéből csak lehetőség lett. Majd Szénási Zoli jobbkötőből lőtt szabadrúgásánál bravúrozott a kapus. Sorra alakítottuk ki a szögleteket és pontrúgásokat, míg az egyiknél Kis Balázs fejese ment centikkel mellé. Szedlár Zoli beállását követően átjátszotta védőjét a büntető területen belül, és utánarúgtak, de elesve a kapufát találta el. Újabb szabadrúgás, Lesták Milán 18 méterre leállított labdája a felső léc mellett ment el. A hajrában mindent egy lapra feltéve támadtunk és a nagyon jó teljesítményt nyújtó Lékai Somának – egy bravúron kívül – nem volt feladata. Az utolsó percekig küzdöttünk, de az eredmény nem változott. Minimum egy döntetlent kellett volna elérnünk a játék összképe és a helyzetek alapján. A góltalanság a gyengébb támadójátékunknak és helyzetkihasználásunknak volt köszönhető. Az ajándék gól miatt a szerencsésebb csapat nyert, de azt sajnálom, hogy nem azzal a küzdelemmel játszottuk végig a második félidőt, mint ahogy azt a hajrában tettük. Sajnálom, mert jóval több volt a mérkőzésben.

   

U17

2013.05.22. Debrecen, műfüves pálya 11:00
Debrecen - Vasas Kubala Akadémia 2:1 (2:0)
Összeállítás:
Jeszenszky - Kubicza, Orosz, Hesz, Busa - Dinka, Tóth, Dorogi - Forgács, Szilágyi, Gálfi
Csere: 
Dinka h. Csősz (45.p.), Kubicza h. Baglyas (45.p.), Busa h. Somogyvári (63.p.), Szilágyi h. Weiland (65.p.), Forgács h. Husz (70.p.)
Gólszerző: Gálfi
Domján Norbert: Nagyon jó minőségű pályán, ideális futball időben játszottuk a mérkőzést. Lassan, körülményesen és sok hibával kezdtük a 90 percet. A hazai csapat megérezte, hogy nem vettük fel a ritmust és 25 perc után már 2 gólos előnyre tettek szert. 2:0 után egy új mérkőzés vette kezdetét, már az első játékrész végén komoly lehetőségeink voltak, de nem sikerült gólt szereznünk. A második félidőben még nagyobb nyomás alá helyeztük a Debrecent, a 60. percben Busa Simont vágták fel a büntető területen belül, a jogos 11-est Gálfi László magabiztosan értékesítette. A csapat mindent megtett az egyenlítés érdekében, de a hazaiak 8 emberrel megszállták a saját kapujuk előtti területet és nagyon zártan védekeztek. Voltak jó átlövéseink, de az ellenfél kapusa hárítani tudta próbálkozásainkat. Az utolsó passzokba mindig hiba csúszott és az egyéni kreativitás is hiányzott a játékunkból. Nem sikerült az egyenlítés, pedig a labdabirtoklás aránya 70-30% volt a javunkra, a döntetlen igazságosabb végeredmény lett volna. A "nyerni akarást" láttam a csapaton és a 2. félidőben mutatott játékkal is elégedett voltam, 2 bajnoki mérkőzésünk lesz még a szezonban, szeretnénk győzelmekkel befejezni a szezont!

2013.05.24. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu