Női Edzői beszámoló a BLSZ és az U18-as női csapataink meccseiről

BLSZ nagypályás

Vasas Kubala – Hidegkúti Angyalok  2:0 (2:0)

Hlavacska M. – Fehér M., Kovács B., Lóczi D., Meggyesfalvi E., Metykó V., Németi Sz., Palczer Gy., Tomasovszky A., Tóth K., Vágó K.

Csere: Bujdosó F., Hetesi C., Horváth D., Maticza A., Márkus B., Zágonyi Cs.

Gólok: Meggyesfalvi E., Tóth K.

Vezetőedző:

A mérkőzést jól kezdtük úgy, ahogyan elterveztem. Végig mi domináltunk, az ellenfél csak elvétve lépett át a mi térfelünkre. Ez az egész mérkőzésen jellemző volt, erre számítottam a találkozót megelőzően. Sorra alakultak ki a helyzetek a kapu előtt, de a támadásaink jellemzően nem felépített, kidolgozott helyzetekből adódtak, hanem inkább abból, hogy a Hidegkút végig a kapuja elé volt beszorítva, így a kirúgott labdákat egyből visszatettük a támadó harmadba, azonban a tizenhatos környékén nem tudtunk a labdával mit kezdeni. Átlövésekkel igyekeztünk betalálni, de ezek erőtlenek voltak vagy elkerülték a kaput. Hiába volt meddő fölényünk, hiányzott a higgadtság, és a lapos labdajáratás, amivel a réseket lehetett volna keresni, vagy szélről a védelem mögé kerülni. A lányok egy új játékrendszerben léptek pályára, amit eddig kevésszer gyakoroltunk, így sok embernek ez szokatlan volt. Elképzelhető, hogy mérkőzés közben, ha átváltunk erről, akkor jobban fel tudtuk volna építeni a támadásokat, amiben nekem van felelősségem. Sajnos kevésszer tudtuk lendületből a védelemre rávezetni a labdát, így talán nem is a játékrendszeren múlt, hanem az utolsó pillanatokban nem koncentráltunk eléggé. Egyelőre nekünk még szokatlan az, amikor egy felállt, betömörülő védelmet kell feltörni. Az első félidő 35. percében aztán megtört a jég, Meggyesfalvi Enikő egy kiugratást követően a kapus hasa alatt tudta a hálóba juttatni a labdát. Ettől talán kicsit megnyugodtak a lányok, és az utolsó percben egy kapu előtti szándékos kezezés után Tóth Kriszti értékesített egy büntetőt. A második félidőben nem változott a játék képe. Folyamatos cserékkel igyekeztem frissíteni a gárdát, ami új színt vitt a játékba és egyre többször sikerült a szélen elmennünk, azonban a beadások pontatlanok voltak, vagy nem érkezett rájuk senki. Nagyon hiányzott a ritmus, a dinamizmus a játékunkból, amit nem könnyített meg az sem, hogy a játék nagyon szakadozott volt, rengeteget állt bedobások, szögletek miatt. Sajnos a második játékrészben így már nem esett gól. Összességében a minimális célt, a három pont megszerzését sikerült elérni, de sem a játék képével, sem a rúgott gólok számával nem vagyok elégedett. Természetesen mindezektől függetlenül minden győzelmet meg kell becsülni.


U18

Dorogi FC – Vasas Kubala 2:9 (1:6)

Nagy. N. T. -  Beischlag B., Beregi P., Boda D., Hlavacska M., Kelemen A., Nagy E., Siklósi P., Szigeti E., Tóth T., Vaczó M.

Csere: Erdélyi D., Terjék K., Zádori E.

Gólok: Siklósi P. (4), Beischlag B. (3), Hlavacska M., Kelemen A.

Vezetőedző:

Nagyon rossz idő fogadott minket Dorogon. A hideg és a szél mellett egy alapos esőzés borzolta a kedélyeket, azonban szerencsére a mérkőzés előtt fél órával elállt, és ahogy az idő haladt előre úgy lett egyre kellemesebb az idő.  Nem úgy a pályán ahol a viharfellegek csak a kezdő sípszó után kezdtek gyülekezni! Az összecsapás részünkről nagyon rosszul kezdődött, nagyon kapkodó és görcsös volt a játékunk és a kezdeti zavarodottságunkat a negyedik percben gólra váltotta az ellenfél. El kellett telnie egy kis időnek, amire a lányok megnyugodtak. Szépen lassan átvettük a mérkőzés irányítását, mondhatni jót tett a gól, mert felébredtünk és egyre szebb támadásokat sikerült vezetni. A 22. percben aztán Beischlag Bianka kezdte el a gólgyártást. A vezető találat után futószalagon érkeztek a helyezetek! A 33. és 36. percek között, percenként jött a gól! 4 perc, 4 gól. A szünetre megnyugtató 6:1-es vezetéssel mentünk. A második félidőben nem változott a játék képe és hárommal toldottuk meg a góljaink számát, amire egy válasza volt az ellenfélnek. Nagyobb koncentrációval és önzetlenséggel ennél nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem, de így sem vagyok elégedetlen. Sok remek egyéni teljesítmény volt ezen a mérkőzésen és most hátrányból fordítottuk meg az összecsapást.

2016.10.14. 20:36

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu