Női Edzői beszámoló a hétvégi, női bajnoki mérkőzésekről

U18

Vasas Kubala – Airnergy  1-11 (1-2)

Nagy N. T. – Kelemen A., Siklósi P., Zádori E., Szigeti E., Vasadi A., Boda D., Tóth T., Nagy E., Vaczó M., Beischlag B.

Csere: Kőrösi Cs., Terjék K., Beregi P., Erdélyi D.

Vezetőedző:

A bajnokság harmadik helyezettje fogadta az első helyezettet, így rangadóra készültünk! A mérkőzés elején az ellenfél egyből nekünk esett és ez a csípős, harapós stílus bizony meglepte néhány játékosunkat, habár mérkőzés előtt felkészítettem őket arra, hogy mi vár rájuk. A nagy iram és az agresszív letámadás a 9. percben érett góllá, így ismét nem sikerült a mérkőzés elejét kapott gól nélkül lehozni. Szerencsére négy percre rá egyenlíteni tudtunk egy távoli szabadrúgásból. Ezután a nagy iram csökkent némileg, de továbbra is ellenfelünk dominált a pályán. A 24. percben sajnos ismét mattoltak minket, amivel az első félidőre abba maradt a góltermés. A meccs egyik csapat részéről sem volt szép, a játék helyett a harc játszotta a főszerepet, amiben az első félidőben jól tartottunk magunkat a kezdeti megilletődöttség után. A második játékrész ott folytatódott ahol az első abbamaradt, de sajnos megint az elején gólt kaptunk, rögtön a második percben. Ekkor még egyben voltunk, de az 50. percben a negyedik gólját is megszerezte az ellenfél, és itt éreztem, hogy a csapat egy része szétesett, sokan mentálisan és lélekben is megrogytak. Ezután már fejben kevéssé bírtuk a terhelést, és ezt már a fizikai fáradság miatt sem tudtuk kompenzálni, amit az ellenfél kíméletlenül kihasznált és sorba lőtte a gólokat. A vége egy nagy vereség lett, amit magyarázhatnánk azzal, hogy az eddig 100%-os teljesítményt nyújtó listavezető, jobb erőkből álló alakulat hozta a mérkőzést, ha nem tudnám azt, hogy a csapatom ennél sokkal jobb teljesítményre is képes! Ezt azonban a pályán kell bizonyítani, és ma sajnos nem igazán jutottunk el az Airnergy kapujához, hiszen alig volt felépített támadásunk. Ebből a találkozóból nem tudok pozitívumot kiemelni, így annyi marad, hogy a tanulságokat levonva, a hibákból tanulva tovább folytassuk a munkát, és jövő héten a Paks csapata ellen bizonyítsunk!


BLSZ ¾ pálya

Ercsi Kinizsi – Vasas Kubala 2-0 (1-0)

Bátran kijelenthetjük, hogy az Ercsi Kinizsi a 3/4 pályán csapatunk mumusa. Két barátságos meccs mellett az eddigi négy tétmérkőzés után most sem sikerült győznünk. Legutóbb a két bajnokságban lejátszott találkozónkon döntetlen eredmény született, aminek ellenfelünk örülhetett.  A mostani összecsapáson nem ért minket meglepetés. Az Ercsi csapata ugyanazt játszotta, amit a korábbiakban is, amikor átadta a területet, és a gyors kontrákra építve veszélyeztette a kapunkat. Most is többet volt nálunk a labda, több veszélyes helyzetünk volt, és számtalanan tiszta ziccert hagytunk ki, amik persze most is megbosszulták magukat. Állíthatom, ha a gólhelyzetinknek csak a felét berúgjuk ez a mérkőzés már az első félidőben eldőlt volna a javunkra. Azonban a 29. percben „minő meglepő” egy gyors kontrából az ellenfél szerzett vezetést. Az Ercsi csapata nagyon jól alkalmazta a lestaktikát, így számtalan helyzetünk ért véget sípszóval, ez feltétlenül nagy újdonság volt, amire a jövőben figyelni kell. A második játékrészben az elején továbbra is domináltunk, azonban szépen lassan kiegyenlítetté vált a játék, és a mérkőzés végére elfáradtunk, ekkor már nem tudtunk igazán nagy helyzetek kidolgozni és az ellenfél a 73. percben egy rossz kirúgást kihasználva bebiztosította a győzelmét. A szomorú tanulság az, hogy hiába játszunk jobban, hiába van nálunk többet a labda, és hiába dolgozunk ki több helyzetet, ha ezeket nem értékesítjük, akkor az ellenfél egy apró hibánkat is kihasználhatja, és ahelyett, hogy ezt a mérkőzést reálisan gólokkal kellett volna megnyerjük, ehelyett most mi szomorkodhatunk az elherdált 3 pont miatt.

2016.10.19. 13:50

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu