U19 Edzői beszámoló a prágai Generali CEE Cup-ról

Rangos nemzetközi tornán vehettünk részt a Vasas Akadémia U19-es korosztályával Prágában, ahol olyan csapatok szerepeltek, mint a brazil FC Fluminense, a német Red Bull Leipzig, és a hazai Sparta Praha. A legtöbb csapatnál korábban kezdődött a felkészülés, mi viszont csak öt edzéssel tudtunk készülni erre a rangos nemzetközi tornára. A nyári felkészülésünk egy állomása volt ez a torna, mely a csapatépítés jegyében telt el, hiszen a tavalyi keretből csak egy-két játékos maradt hírmondónak. Ez az egy hét remek lehetőség volt arra, hogy jobban megismerhessük a játékosokat versenyhelyzetben. Az első mérkőzésen az FK Sarajevo ellen játszottunk, ahol gyorsan kiderült, hogy csak játékkal képtelenség legyőzni a bosnyákokat, akik fizikálisan nagyon erősek voltak. A csapat viszont bizonyította, hogy tud focizni, mert 0-1-nél nagy nyomás alá helyeztük a Sarajevot, volt több lehetőségünk a gólszerzésre, sajnos nem sikerült szépítenünk. A végén kockáztattunk, aminek következtében a 92. percben újabb gólt szereztek a bosnyákok.

A második mérkőzésen egy brazil első osztályú csapattal a Ponte Pretával játszottunk, akik nagyon erősek és dinamikusak voltak, többségében 98-as születésűek alkották a csapatot, míg nálunk inkább a 99-esek léptek pályára. Jó mérkőzést játszottunk a brazilokkal, mert sikerült megfelelően feltérképezünk őket. Három góllal kikaptunk mégis elégedett voltam a csapattal, mert voltak szép támadásaink, taktikailag felvettük a versenyt a brazilok ellen és nagy iramban zajlott a mérkőzés. Három egyéni hiba, három gól, ez jellemzi a modern futballt, amiben viszont nagy a lemaradásunk.

Az utolsó meccsről többen is hiányoztak, kisebb sérülések miatt átalakított csapattal léptünk pályára a Győr ellen. Az utolsó mérkőzés 1-2-es állásnál a rossz időjárásnak köszönhetően félbeszakadt a 80. percben.

Eredmények tekintetében nem lehetünk büszkék a három vereségre, de tudtuk előre, hogy a felkészülésünk első szakasza rámegy a csapatépítésre. Tudomásul kell vennünk, hogy nemzetközi szinten a pálya középső-, illetve támadó harmadában két-három érintőnél többször nem érhetünk a labdához. A legtöbb csapat a direkt futballt játszotta, a legkevesebb érintővel próbáltak meg előre játszani, és dominálni a támadó térfélen. Sok tapasztalattal gazdagodtunk, amit remélhetőleg be tudunk majd építeni az őszi szezonban.

Hajrá Vasas Kubala! 

2016.07.28. 13:24

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu