VKLA Edzőink, játékosaink összefoglalója a Vitesse látogatásról

A Vasas Kubala Akadémia és a holland élvonalbeli SBV Vitesse klubja között 2016 májusában aláírt 3 éves együttműködési megállapodás 2017-ben újabb szinthez érkezett. Akadémiánk szakemberei és labdarúgói a következő hónapok alatt különböző eseményeken fognak részt venni Hollandiában. A tervezett programban szerepel többek között felkészülési mérkőzés, nemzetközi torna és szakmai látogatás is. Ennek idei első állomásaként a holland partner meghívására január 23-án hétfőn szakmai stábunk delegációja és U17-es korosztályunk három meghatározó játékosa Arnhembe látogattak. Szakmai stábunk képviseletében Kun György U15-ös vezetőedző, Lázár Zsolt erőnléti edző, Hepp Gréta és Peszeki Dorottya fizioterapeuták, valamint U17-es korosztályunk három játékosa, Győri Olivér, Opavszky Balázs és Torvund Alexander töltöttek öt napot Hollandiában.

Hétfőn reggel 9-kor landolt a repülő - fedélzetén hét tagú küldöttségünkkel - Eindhoven repterén. Arnhemben a szállás elfoglalása után szakembereink és játékosaink egy rövid akadémiai látogatás során betekintést nyerhettek abba, hogy holland kollégáik milyen környezetben dolgoznak nap mint nap.

A Vasas Kubala Akadémia U15-ös játékosainak vezetőedzője, Kun György a néhány napos látogatást követően kiemelte számára fontos tapasztalatait:

-Nagyszerű hetet töltöttem a Vitesse Akadémiáján, szakmailag rengeteg élménnyel és tapasztalattal lettem gazdagabb. Gyakorlatanyagban és heti edzés felépítésben hasonló elv mentén halad a két klub, ami örömteli lehet számunkra! Bár technikailag nem láttam nagy különbséget, viszont játékfelfogásban, kiválasztásban és fizikálisan is az ő szintjüket kell megcéloznunk. Egész héten azt éreztem, hogy itt mindenki profi labdarúgó akar lenni! Remélem sok módszertani és gyakorlati elemet tudok átültetni Akadémiánk életébe, segítve ezzel  játékosaink további fejlődését.

Akadémiai korosztályaink mellett dolgozó szakembereink közül Lázár Zsolt erőnléti edző is tagja volt a hétfőn Hollandiába utazó delegációnak. A fiatal tréner természetesen szakmai szempontok alapján elemezte a Vitesse-nél folyó munkát, hiszen a néhány nap alatt az U17-es korosztály edzéseibe volt lehetősége bepillantást nyerni.

-Mind az edzések felépítése, lebonyolítása, az alkalmazott gyakorlatok hasonlóak vagy éppen ugyanazok, mint a Vasas Kubala Akadémián a mi munkánkban, így tisztán látszott, hogy mik lehetnek azok az apró finomhangolások, melyek minket is előrevihetnek a jövőben és alkalmazásuk segíteni fogja a munkánkat. Sikerben is volt részem, hiszen a bemutatóm után pozitív visszajelzéseket kaptam a munkámat illetően.

A rehabilitációs részlegről Hepp Gréta és Peszeki Dorottya utaztak Arnhembe a szakmai stábbal. A klub felszereltségének megtekintése mellett lehetőségük volt megismerni azt is, hogy a holland rehabilitációs részleg munkája hogyan épül föl. Az öt nap alatt számos szakmai megbeszélés és egyeztetés volt a két klub szakemberei között, mely alkalmak során részletes szakmai továbbképzésekre is sor kerülhetett. A látogatás alkalmával kiderült, mely területeken tapasztaltunk hasonló folyamatokat, s mi az, amiben eltérő munkamódszereket alkalmaznak a holland szakemberek.

A legszembetűnőbb vonás talán az, hogy a csapatmunka nagy szerepet tölt be a Vitesse Akadémia életében, az edzők egymás munkáját segítik, a részlegek maximálisan összehangolják az edzéseiket Fizioterapeutáink rendkívül hasznosnak találták a holland partnernél eltöltött időt.

U17-es akadémistáink szintén a szakmai stábbal utaztak Hollandiába, Győri Olivér, Opavszky Balázs és Torvund Alexander voltak azok a tehetséges játékosok, akik öt napon át részt vehettek a Vitesse korosztályos csapatának tréningjein.

-A gyakorlatok összességében megegyeznek az itthoniakkal, ami a különbséget jelenti az egyértelműen a játékosok hozzáállása. Nincs olyan, hogy nem tesznek meg mindent az edzésen, mérkőzésen. Mindig 100%-ot próbálnak nyújtani. Elmondhatom a többiek nevében is, hogy nem vagyunk lemaradva, nem volt különbség közöttünk, mindhárman pozitív visszajelzéseket kaptunk. Nagyon jó volt kicsit belekóstolni a nyugati foci világába, úgy gondolom mindenképpen az előnyünkre válik ez a néhány napos látogatás. Rengeteg tapasztalatot szereztünk, igyekszünk a kinti gondolkodást, a focihoz való hozzáállást hazahozni - számolt be Opavszky Balázs, válogatott akadémistánk a holland klubnál eltöltött napokról.

2017.02.01. 08:13

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu