VKLA Együttműködési megállapodás a VASAS FC-vel

2013. március 5-e nevezetes nap mind a Vasas Futball Club, mind a Vasas Kubala Akadémia életében. Hosszan tartó folyamat végén tegnap aláírásra került a felnőtt csapatot működtető labdarúgóklub és az utánpótlás-nevelésért felelős Akadémia között stratégiai együttműködési megállapodás, amely kölcsönös előnyök mentén építi tovább a 102 éves piros-kék labdarúgó hagyományt.

Az együttműködés eddig is zavartalanul működött, hiszen például ennek köszönhetően szerepel ma is számtalan saját-nevelésű labdarúgó az első csapatban és játszhattak már kettős játékengedéllyel Kubalás játékosok is a felnőttek között, ugyanakkor a több más szempontból is fellelhető összetartás a felnőttek és az utánpótlás esetében most még hatékonyabb és színvonalasabb körülmények között folytatódhat.

Christian Kraut a Vasas Futball Klub cégvezetője és Kovács Norbert a Vasas Kubala Akadémia ügyvezetője elégedettségüknek és reményüknek adtak hangot, hiszen az együttműködés hosszú időre megalapozhatja a két sportszervezet sikerességét.

     

A megállapodás értelmében az Akadémia növendékei számára nyitva áll a nagycsapat ajtaja. A legtehetségesebbek időről-időre lehetőséget kapnak a bizonyításra, van aki együtt edzhet a felnőtt csapattal, s van aki mérkőzéslehetőséget is kaphat a mindenkori vezetőedzőtől.

A jelenleg kettős játékengedéllyel rendelkező akadémisták közül Berecz Zsombor a téli felkészülés alatt remek benyomást keltett, vele minden bizonnyal számol a későbbiekben Dirk Berger vezetőedző. Cseke Benjamin tagadhatatlanul a tavasz nagy felfedezettje lehet, hiszen egyre magabiztosabb teljesítményt nyújt már a felnőtt kezdőcsapat tagjaként is. Ádám Martinról csupa jó mondható el, immár huzamosabb ideje tagja a felnőtt keretnek. Legújabb hír, hogy Szedlár Zoltán a felnőtt csapat keretével is készülhet, s meghatározott tematika szerint a felnőttekkel is edz.

A futballszakmai munkában is fellelhető az együttműködés, hiszen közös programok, továbbképzések is napirendre kerültek az Akadémia és az NB II-es csapat vonatkozásában. Körvonalazódik egy közös tavaszi rendezvény is, amelyben hagyományteremtő jelleggel a felnőtt csapat megmérkőzik az Akadémia különböző korosztályaival, igazi piros-kék fociünnepet varázsolva a Fáy utcai sportlétesítménybe. Ennek a programnak a közös szervezése a napokban megkezdődik, későbbiekben erről részletes tájékoztató jelenik meg mind az FC, mind az Akadémia honlapján.

Hajrá Vasas, Hajrá Vasas Kubala Akadémia!

2013.03.06. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu