VKLA Gólzáporos győzelmek, sikeres tornák, tanulságok és fájó vereség - edzői értékelések

A mögöttünk álló hétvége mérlege felemásra sikerült. U14-es fiatal csapatunk az országos kiemelt bajnokságban fölényes győzelmet aratott a nyíregyháziak fölött, felnőtt női együttesünk magabiztos sikerrel debütált az NBII-es bajnokságban, U13-as korosztályunk és leány csapataink is megnyerték a felkészülési mérkőzéseket, U8-as fiatal legénységünk pedig tornagyőztes lett. Ami viszont már nem ilyen örömteli momentum, az a három legidősebb akadémiai korosztályunk bajnoki mérkőzése, hiszen hiába rúgtunk az U19-es találkozón 3, az U17-es meccsen 4, illetve az U16-os összecsapáson 2 gólt, egyiken sem tudtuk megszerezni a győzelmet érő három pontot. Edzői értékelések következnek:

BAJNOKI MÉRKŐZÉSEK:

U19 MLSZ I. osztály - 4. forduló
Puskás Akadémia FC - Vasas Kubala Akadémia: 5-3 (3-2)

2019.08.31., szombat 10.00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
8086 Felcsút, Fő u. 176.

Összeállítás: Bánfalvi, Komódi, Tóth Kálmán, Kiss-Szemán, Vékony, Medgyesi, Kubó, Gyurkó, Köböl, Józsa, Katona
Cserék: Buza (Gyurkó, 57'), Oláh (Komódi 57'), Bartos (Katona 57'), Földes (Józsa 66'), Juhász (Kubó 66'), Németh
Gólszerzők: Kubó (12'), Köböl (35', 51')

Komódi László, vezetőedző:

- A Puskás Akadémia elleni mérkőzésünk - az ingadozó figyelmünk miatt - nem a vártnak megfelelően alakult. Egy hét alatt a harmadik találkozónk volt ebben az extrém melegben, ami nagyon megterhelte a játékosok fizikai és mentális képességeit. Emiatt az összecsapást - mindkét fél részéről - az egyéni hibák és azok kihasználása jellemezte. A stílusunknak megfelelő megoldások csak szakaszosan, pillanatokra voltak láthatóak. A labdabirtokláshoz kevés támogató mozgás párosult, illetve sajnos nem tudtunk koncentrálni, egyénileg és csapatszinten a védekezéshez szükséges technikai megoldások és jó döntések is hiányoztak. Pozitívum viszont, hogy három gólt szereztünk idegenben és emberhátrányban, gyengébb teljesítmény mellett sem játszottunk alárendelt szerepet!

U17 MLSZ I. osztály - 2. forduló
Vasas Kubala Akadémia - FTC: 4-6 (1-3)

2019.08.31., szombat 10.00
Fáy utcai Sportcentrum
1139 Budapest, Fáy utca 58.

Összeállítás: Molnár, Cserven, Ősz, Cs.Tóth, Farkas, Puska, Vancsa, Horváth M., Csákány, Baliga, Deák
Cserék: Rédling (Horváth M. 46'), Varga (Deák 46'), Lakatos (Csákány 46'), Kangyal (Cs.Tóth 62'), Riesz (Vancsa 74') Horváth K., Letenyei
Gólszerzők: Deák (5'), Rédling (47'), Puska (70'), Baliga (83')

Tóth László, vezetőedző:

- Első hazai mérkőzésünk nem sikerült jól. Dinamikában felülmúlt minket ellenfelünk, a hibáinkat is könyörtelenül megbüntették. A labdavesztést követő védekezésben javulnunk kell, ha ezeket a mérkőzéseket sikeresen akarjuk abszolválni!

U16 MLSZ I. osztály - 2. forduló
Vasas Kubala Akadémia - FTC: 2-5 (2-1)

2019.08.31., szombat 12.00
Fáy utcai Sportcentrum
1139 Budapest, Fáy utca 58.

Összeállítás: Présing, Gurics, Nemes, Lux, Bebők, Nagy-Kolozsvári, Fullajtár-Horváth, Wend, Faragó, Földi, Fiáth
Cserék: Páll (Fiáth 69'), Huszár (Wend 69'), Lovas, Szabó, Kovács K. II., Ménesi
Gólszerzők: Földi (6'), Faragó (42')

Pál Zoltán, vezetőedző:

- Két felemás félidőt produkáltunk. Az első játékrészben a mi akaratunk érvényesült, ezáltal előnnyel zártuk az etapot. A gólokon kívül voltak további nagy lehetőségeink, így nagyobb is lehetett volna a különbség javunkra. A második félidő elején voltak szép támadásaink, de ezeket sem tudtuk gólra váltani. Ami ezután következett, az szinte érthetetlen, a játékrész második felében csődöt mondtunk. Keressük az okát és szeretnénk már a hétvégén kijavítani a hibáinkat, megmutatni a csapat jobbik arcát. 

U15 MLSZ I. osztály - 2. forduló
Nyíregyháza Spartacus FC - Vasas Kubala Akadémia: 1-0 (1-0)

2019.08.31., szombat 12.00
Nyíregyháza Városi Stadion
4400 Nyíregyháza, Sóstói út 24/a.

Összeállítás: Bánfalvi, Herrich, Pretz, Pállai, Farkas B., Necula, Kecskés, Vecsey, Gulyás, Farkas J., Szabó
Cserék: Busa (Bánfalvi 62'), Vass (Farkas B. 62'), Kis (Pretz 41'), Forgó (Gulyás 41'), Vecsey (Lukács 41'), Necula (Rab 58'), Szendeff (Kecskés 41')

Nagy Gábor, vezetőedző:

- Nem olyan mentalitással mentünk bele a mérkőzésbe, ahogy azt korábban megszoktam a csapattól. Kiegyenlített játék folyt a pályán, de az ellenfél szervezetten és agresszíven védekezve próbálta meg hatástalanítani a támadásainkat. A második félidőben viszont már egy bátrabb, kezdeményezőbb csapatot láttam. Kombinatív játékunk lényegesen feljavult, több lehetőségünk is volt az egyenlítésre, de a helyzetkihasználással hadilábon álltunk. 

U14 MLSZ I. osztály - 2. forduló
Nyíregyháza Spartacus FC - Vasas Kubala Akadémia: 0-6 (0-3)

2019.08.31., szombat 14.00
Nyíregyháza Városi Stadion
4400 Nyíregyháza, Sóstói út 24/a.

Összeállítás: Király, Ardai, Mezőfalvi, Bárány, Szőke, Kristóf, Sárközy, Apáthy, Kovács P., Simon, Kovács K.
Cserék: Fátyol (Bárány 58'), Kovács B. (Kristóf 53'), Szalai (Sárközy 41'), Mérey (Mezőfalvi 48'), Ivanics (Király 58')
Gólszerzők: Kovács K. (33', 77'), Apáthy (44'), Kovács B. (54'), Szalai (59'), Simon (74')

Horváth Gábor, edző:

- A mérkőzés első félidejében mezőnyjáték dominált, kevés igazán veszélyes lehetőséget tudtunk kidolgozni. Nagyon sok párharc és ütközés jellemezte ebben az időszakban a találkozót, ennek ellenére nem sokkal a szünet előtt sikerült megszereznünk a vezetést. A második játékrészt nagyon jól kezdtük, rögtön gólt tudtunk szerezni egy szép támadás befejezéseként. Ezt követően magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és ebben a szakaszában a mérkőzésnek már dominálni tudtunk, veszélyes akciókat vezettünk. A végjátékban a hatékony helyzetkihasználásunknak köszönhetően további találatok következtek, így a végére nagyarányú győzelmet szereztünk a jó erőkből álló nyíregyháziak ellen.

Női NB II. Keleti csoport - 1. forduló
Vasas Kubala Akadémia - REAC SISA-Femina: 6-0 (3-0)

2019.09.01., vasárnap 17.00
Fáy utcai Sportcentrum
1139 Budapest, Fáy utca 58.

Összeállítás: Tétényi, Hubacsek, Zádori, Zágonyi, Kéri, Rigó, Hámori, Turcsányi, Horváth D., Fehér D., Gál
Cserék: Bánovics (Tétényi 46'), Kovács Sz. (Fehér D. 76'), Szabó E. (Kéri 63'), Vasadi (Rigó 46'), Metykó (Horváth D. 63'), Tarsoly (Zádori 63'), Cavicchiolo
Gólszerzők: Zádori (34'), Hámori (38', 41', 51'), Kéri (56'), Szabó E. (75')

Hámori Ferenc, vezetőedző:

- Ezen a napon a Vasas Kubala Akadémia női labdarúgásának eddigi legrangosabb mérkőzésére készülhettünk, hiszen lejátszhattuk első NBII -es találkozónkat. A számunkra fontos összecsapás rangját a játékosok is nagyon átérezték, ezért kicsit lámpalázasan, kapkodva kezdték a meccset. A mérkőzés elején sok hibával játszottunk, nehezen tudtuk átjátszani a nagyon betömörülő - minden erejével a védekezésre koncentráló - ellenfelünket. Az első gól után egyre felszabadultabbak lettünk, ez pedig gólokban is megmutatkozott, így már a félidőre megnyugtató előnnyel mehettünk. A második játékrészben sok helyzetet dolgoztunk ki, ezekből sikerült megduplázni előnyünket. Összességében nagyon büszke vagyok a játékosokra az eredmény miatt, mert végül magabiztosan gyűjtötték be a három pontot, ugyanakkor játékban még nagyon sokat kell előrelépnünk, ha fel akarunk nőni ehhez az osztályhoz.

TOVÁBBI PROGRAMOK:

U13 felkészülési mérkőzés
Ikarus BSE - Vasas Kubala Akadémia: 1-6 (1-3)

2019.08.31., szombat 12.00
Ikarus BSE Sporttelep
1165 Budapest, Bátony utca 1-33.

Összeállítás: Drávucz, Fodor, Rieger, Balogh, Lantos, Angi, Erdey, Erdélyi, Triz, Kutsera, Tóth M.
Cserék: Földi, Loncsák, Galaschek, Alarishi, Tóth B.
Gólszerzők: Kutsera (2), Erdey, Galaschek, Tóth B., Lantos

Nagy Szilárd, vezetőedző:

- Először is gratulálok mindkét csapatnak, hogy a forróság ellenére próbálták a lehető legtöbbet kihozni magukból. Mi a mérkőzés elején kihasználtuk ellenfelünk hibáit, így kétgólos előnyre tettünk szert, de a játék dinamikájával nem voltam elégedett. A passzaink nem voltak megfelelő erősségűek, sokat cipeltük a labdát fölöslegesen, néhányan kimondottan körülményesen játszottak, ezért az Ikarusnak sikerült is szépítenie. Kellett a pihenő, a fejmosás, s a szünet el is érte a hatását, mert élesebben álltunk bele a második félidőbe. A kérteket jobban visszatükrözték a játékosok, s ellenfelünk fáradásával egyre nagyobb lett a különbség, ami végül a végeredményben is megmutatkozott. Úgy gondolom, hogy az egyéni képességeken múlt a nagyobb arányú győzelem, de emelem kalapom ellenfelünk csapatjátéka előtt, mert ők is támadólag, kezdeményezően próbáltak fellépni. A saját produkciónkat elemezve, ha az elmúlt hetekhez viszonyítok, akkor most gyengébben teljesítettünk, ha viszont ide kalkulálom a hőséget, akkor talán most sem lehetek elégedetlen!

U9 Tanévindító Focifesztivál
2019.08.31., szombat 14.00
Gödöllői Sportcentrum
2100 Gödöllő, Táncsics Mihály út 3.

Összeállítás: Bergmann, Molnár, Csaplár, Németh, Labáth, Papp, Halász

Csoportmérkőzések:

Vasas Kubala Akadémia - FC Hatvan 8-0 (gólszerzők: Bergmann 4, Csaplár, Labáth 2, Németh)
Vasas Kubala Akadémia - Vác VLSE 1-2 (gólszerző: Bergmann)
Vasas Kubala Akadémia - Gödöllői SK 1-1 (gólszerző: Molnár)

Helyosztók (7. helyért):

Vasas Kubala Akadémia - Grosics Akadémia Szeged 4-2 (gólszerzők: Molnár, Labáth, Bergmann, Csaplár)
Vasas Kubala Akadémia - Mogyoród FC 2-1 (gólszerzők: Németh, Bergmann)

Temesvári Zoltán, vezetőedző:

- U9-es csapatunk ezúttal a Gödöllőn megrendezett Tanévindító Focifesztiválon szerepelt. A csoportmeccsek alatt kevés választott el minket attól, hogy a felső ágon folytassuk a küzdelmet, de ezúttal a szerencse nem állt mellettünk, pedig a srácok mindent megtettek, mindent kiadtak magukból. Maximális elszántságot és motiváltságot láttam az arcukon, ez a hozzáállás az egész tornán jellemző volt. A meccsek előtt annyit kértem tőlük, hogy élvezzék a játékot, bátran merjék meghozni a saját döntéseiket, csinálják meg a kedvenc cselüket, akár a gólvonalon is, és ne legyenek pánikmegoldások, egyszerűen csak érezzék jól magukat a pályán. Ennek abszolút eleget tettek, jó érzés látni, hogy folyamatosan fejlődik a csapat!

U8 Tanévindító Focifesztivál
2019.08.31., szombat 09.00
Gödöllői Sportcentrum
2100 Gödöllő, Táncsics Mihály út 3.

Összeállítás: Izsó, Vaskó, Závodszky, Tóth, Tóth-Bozsó, Forgács,Tamasi, Boros

Csoportmérkőzések:

Vasas Kubala Akadémia - Eger SE 5-2 (gólszerzők: Tóth, Závodszky, Boros 2, Izsó)
Vasas Kubala Akadémia - Szeged-CS GA I. 7-0 (gólszerzők: Tóth 3, Tóth-Bozsó, Tamasi, Izsó 2)
Vasas Kubala Akadémia - Gödöllői SK 4-2 (gólszerzők: Tóth- Bozsó, Izsó 3)
Vasas Kubala Akadémia - UTE 4-1 (gólszerzők: Závodszky, Tamasi, Tóth 2)
Vasas Kubala Akadémia - Gödi SE 4-1 (gólszerzők: Izsó 3, Závodszky 1)

Elődöntő:
Vasas Kubala Akadémia - RAFC 2-1 (gólszerző: Závodszky)

Döntő:
Vasas Kubala Akadémia - Gödi SE 1-1 (gólszerző: Závodszky, büntetőkkel a Vasas Kubala Akadémia győzött)

Arnold Zoltán, vezetőedző:

- Jó iram, kemény párharcok jellemezték a mérkőzéseket. A csoportban a játékosok nem találtak legyőzőre, így magabiztosan jutott csapatunk az elődöntőbe, ahol a szintén határozottan továbbjutó RAFC csapatával mérkőztünk meg. Nagy izgalmakat hozott a találkozó, s annak ellenére, hogy végig dominált csapatunk, az utolsó percben sikerült megfordítani a eredményt. A döntőben a Gödi SE legjobbjaival néztünk újra „farkasszemet”, ahol a kemény párharc döntetlennel zárult, de büntetőkkel sikerült megnyerni az összecsapást. Örülök, hogy láttam az edzésen gyakoroltakat és a védekezés is egyre jobban működik. Gratulálok a csapatnak az aranyéremhez, megérdemelték a fiúk! Külön gratuláció a torna legjobb játékosának, Tóth Bencének!

U16/19 leány felkészülési mérkőzés
Vasas Kubala Akadémia - Szolnoki MÁV UP: 5-3

2019.08.31., szombat 17.30
Fáy utcai Sportcentrum
1139 Budapest, Fáy utca 58.

U16 leány felkészülési mérkőzés
Vasas Kubala Akadémia - Dorogi FC: 5-0

2019.08.28., szerda 16.00
Pasaréti Sportcentrum
1026 Budapest, Pasaréti út 11.

U19 leány felkészülési mérkőzés
Vasas Kubala Akadémia - Dorogi FC: 4-3

2019.08.25., vasárnap 10.00
Fáy utcai Sportcentrum
1139 Budapest, Fáy utca 58.

Sütő Krisztián, vezetőedző:

- Utánpótlás csapataink a felkészülés második felét is maguk mögött tudhatják. Ebben a két hétben három mérkőzést játszottunk: a Dorogi FC U16-os, majd U19-es csapatával, illetve a Szolnoki MÁV -UPFCU16/19es vegyes együttesével. Mindhárom mérkőzést megnyertük, de az eredményesség mellett a játékunk is rengeteget lépett előre. Ellenfeleinket folyamatosan nyomás alatt tudtuk tartani, így helyzeteket helyzetek hátán dolgoztunk ki. A befejezéseknél még jobban oda kell figyelnünk a jövőben, de ennek ellenére is 4-5 rúgott góllal tudtuk befejezni a meccseket. Újonnan igazolt játékosaink továbbra is bizonyították, hogy a csapat segítségére lesznek a jövőben, sőt már most több U16-os korosztályú játékos szerepet kapott az U19-es felkészülési mérkőzéseken, ahol nagyszerűen helytálltak. A bajnokság kezdete előtt még egy utolsó összecsapás vár ránk a Kelen SC U19-es csapata ellen szerdán, majd hétvégén mindkét korosztályos csapatunkkal idegenben kezdjük meg az új szezont.

2019.09.03. 13:39

Vissza

 •   M GY D V P
  1 ETO FC GYŐR 6 5 0 1 15
  2 FERENCVÁROSI TC 6 4 0 2 12
  3 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 5 3 1 1 10
  4 VASAS KUBALA AKADÉMIA 6 3 1 2 10
  5 PUSKÁS AKADÉMIA FC 6 2 1 3 7
  6 BUDAPEST HONVÉD-MFA 5 1 2 2 5
  7 MTK BUDAPEST 6 1 1 4 4
  8 DVSC-DLA 6 1 0 5 3
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 BUDAPEST HONVÉD-MFA 4 4 0 0 12
  2 FERENCVÁROSI TC 4 3 1 0 10
  3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 4 3 0 1 9
  4 MTK BUDAPEST 3 2 1 0 7
  5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 4 1 0 3 3
  6 VASAS KUBALA AKADÉMIA 4 0 1 3 1
  7 ETO FC GYŐR 4 0 1 3 1
  8 DVSC-DLA 3 0 0 3 0
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 PUSKÁS AKADÉMIA FC 4 4 0 0 12
  2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 4 3 1 0 10
  3 FERENCVÁROSI TC 4 2 1 1 7
  4 MTK BUDAPEST 3 2 0 1 6
  5 DVSC-DLA 3 1 0 2 3
  6 ETO FC GYŐR 4 1 0 3 3
  7 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 4 0 2 2 2
  8 VASAS KUBALA AKADÉMIA 4 0 0 4 0
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 BUDAPEST HONVÉD-MFA 4 4 0 0 12
  2 VÁRDA LABDARÚGÓ AKADÉMIA 4 3 1 0 10
  3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 4 3 1 0 10
  4 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 4 2 2 0 8
  5 PAKSI FC 4 2 1 1 7
  6 DVSC-DLA 4 2 1 1 7
  7 PMFC 4 2 1 1 7
  8 DVTK 4 2 0 2 6
  9 FERENCVÁROSI TC 4 1 2 1 5
  10 MTK BUDAPEST 4 1 2 1 5
  11 MOL FEHÉRVÁR FC 4 1 1 2 4
  12 VASAS KUBALA AKADÉMIA 4 1 0 3 3
  13 ETO FC GYŐR 4 1 0 3 3
  14 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 4 1 0 3 3
  15 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 4 0 0 4 0
  16 UTE 4 0 0 4 0
 •   M GY D V P
  1 PUSKÁS AKADÉMIA FC 4 4 0 0 12
  2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 4 4 0 0 12
  3 VÁRDA LABDARÚGÓ AKADÉMIA 4 4 0 0 12
  4 VASAS KUBALA AKADÉMIA 4 3 0 1 9
  5 FERENCVÁROSI TC 4 3 0 1 9
  6 MTK BUDAPEST 4 2 0 2 6
  7 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 4 2 0 2 6
  8 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 4 2 0 2 6
  9 UTE 4 2 0 2 6
  10 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 4 2 0 2 6
  11 PAKSI FC 4 1 1 2 4
  12 MOL FEHÉRVÁR FC 4 1 0 3 3
  13 PMFC 4 1 0 3 3
  14 DVTK 4 0 1 3 1
  15 DVSC-DLA 4 0 0 4 0
  16 ETO FC GYŐR 4 0 0 4 0
 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 ÚFC 3 3 0 0 9
  2 METIS NFC 2 2 0 0 6
  3 NYÍRSÉG NŐI SC 2 2 0 0 6
  4 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 3 2 0 1 6
  5 MONORI SE 2 1 0 1 3
  6 VASAS KUBALA AKADÉMIA 1 1 0 0 3
  7 VÁC-DEÁKVÁR SE 3 1 0 2 3
  8 UFC GYÖMRŐ 3 1 0 2 3
  9 BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE (törölve) 0 0 0 0 0
  10 BVSC-ZUGLÓ 1 0 0 1 0
  11 REAC SISE-FEMINA 3 0 0 3 0
  12 MAGYAR MÉLYÉPÍTŐ-HSE 3 0 0 3 0
               
               
               
               

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu