VKLA György Nico: Mindig büszkén vettem föl a piros-kék mezt!

A Vasas Kubala Akadémiát mindig büszkeséggel tölti el, amikor olyan játékosunk ír alá profi szerződést, aki hosszú évek óta tagja képzésünknek. Ezen a nyáron György Nico az egyik olyan labdarúgó, aki a 2017/18-as bajnoki évet már felnőttek között, a BFC Siófok csapatában kezdte meg. Akadémistánk piros-kék pályafutása a pasaréti bázison indult, 8 évesen.

-10 évet töltöttem az Akadémián, többek között olyan csapattársakkal kezdetem itt focizni, mint Szabó Botond vagy Rabatin Richárd. A II. Kerület UFC csapatától érkeztem ide és rengeteg élménnyel gazdagodtam azóta. Az edzőtáborok igazán emlékezetesek maradnak számomra, de az is, amikor U13-as korosztályban megnyertük az I. osztályú bajnokságot. Nagyon büszke voltam a csapatom és a saját teljesítményemre is, hogy azt a sikert mi vittük véghez. Szerettem az Akadémián focizni, de mindig bennem volt, hogy előbb-utóbb tovább kell lépni. Megtisztelő volt itt eltölteni ezt a sok-sok évet, rengeteg gyerek vágyhat ide, így én is mindig büszkén vettem fel a piros-kék mezt.

Nico sportos családból származik, két testvére szintén ezt az életformát választotta, ugyanakkor a tanulás is legalább ilyen fontos a fiatal labdarúgó életében. A profi szerződés költözéssel is járt, de akadémistánk esetében nem volt probléma a váltással, megfelelő szervezéssel a tanulmányai és a labdarúgás is összeegyeztethető egymással.

-Hárman vagyunk testvérek, mindhárman sportolunk, mi így nőttünk fel. Azonban az utánpótlás- és a felnőtt futball teljesen más, hozzá kell szokni. Jól érzem magam Siófokon, a csapattársaim segítőkészek és befogadtak. Vannak ismerős arcok az Akadémiáról, az idősebb korosztályokból Kovács Dávid és Szilágyi Zoltán is itt futballoznak, így nem teljesen ismeretlen közegbe kerültem. Már le is költöztem, hét napból hatot itt vagyok. A napi ritmusom teljesen megváltozott, a délelőtti és a délutáni edzések mellett az étkezéseink is közösek a csapattal. A kevés szabadidő miatt magántanuló leszek, hiszen még van egy évem az iskolából, amit be szeretnék fejezni. Egyelőre lépésről lépésre haladok, mert nagyon fontos számomra a labdarúgás, de mellette közeledik az érettségi is, és szeretném azt is pozitívan zárni.

fotó:bfc-siofok.hu

2017.08.16. 15:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu