VKLA Hat góllal indítottunk a felkészülés első hétvégéjén

Akadémiai korosztályaink a nyári felkészülés első hetét megmérettetésekkel zárták.

U19-es játékosaink nyitották a sort szombat délelőtt, labdarúgóink a korábbi hagyományokhoz hűen felnőtt csapatok ellen léptek pályára. Az Ikarus BSE elleni összecsapást - Medgyesi Márk találatával - 1-0 arányban megnyerték akadémistáink, míg a Pilisi LK rutinos játékosai ellen 0-0 lett a végeredmény. Tóth László vezetőedző elégedett volt a szombaton látottakkal.

- Mindkét mérkőzésen lehetőségem volt megnézni a bő keret összes tagját. A fiúk a nyári pihenő után jól teljesítettek, nem volt könnyű dolgom a keretszűkítésnél. Láthatóak voltak pozitív jelek a jövőre nézve, de természetesen ebből messzemenő következtetéseket még nem vonhatunk le. Mától újult erővel - és a tervezett, szűk létszámmal - vágtunk neki a felkészülés előttünk álló időszakának.

U17-es labdarúgóink is sikeresen zárták az első hetet. Komódi László vezetőedző és csapata szombaton debütáltak, nem is akárhogyan, hiszen fiataljaink -  Varga Donát és Józsa Marcell dupláival, illetve Kiss-Szemán Péter góljával - a REAC együttesét 5-1-re győzték le. Természetesen ezen a mérkőzésen nem az eredmény volt az elsődleges, hanem az, hogy az újonnan érkező vezetőedző és tanítványai az első hét néhány napján megtalálják a közös hangot.

- A szezon első edzőmérkőzésén vegyes benyomásaim voltak a játékot tekinve. Voltak jó egyéni megoldások, aminek örülök, de a csapatjátékunk stílusa kialakítási fázisban van. Már az első héten nagyon sok információval tömtem meg a játékosok fejét, ezért pillanatnyilag erre a teljesítményre számítottam.

Szekeres Zoltán vezetőedzőnek az U16-os korosztálynál ennél meglehetősen nehezebb dolga volt. A gól nélküli döntetlent követő összefoglaló legfontosabb mondata pontosan rámutat a lényegre.

- Az első héten ismerkedtünk a játékstílusunk alapjaival, amelynek alkalmazására a REAC elleni mérkőzésünk megfelelő volt - fogalmazta meg a szakember az első összecsapás legfontosabb benyomását. Szekeres Zoltán szintén új stábtagként ült le az Akadémia kispadjára, ráadásul a keretben a távozók mellett számos érkező játékost is láthattunk.

U14-15-ös labdarúgóink ezen a szombaton még egymás elleni játékkal hangoltak, a felkészülés második hétvégéjén pedig már Kisvárdáról érkezik az ellenfél. U16-17-es játékosaink a Mercedes-Kecskeméti LA csapatait fogadják szombaton, U19-es gárdánk viszont az NB3-as - felnőtt - THSE-Szabadkikötő együtteséhez látogat. A mai naptól két újabb korosztály csatlakozott a 2018/19-es nyári felkészüléshez, U12-13-as fiataljaink  szintén a Fáy utcában kezdték meg az idei munkát, ráadásul az idősebbek hétvégén az UTE ellen lépnek majd pályára.

Hajrá Vasas Kubala!

2018.07.23. 20:29

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu