VKLA Hétvégi bajnoki értékelések

U19

Diósgyőr – Vasas Kubala Akadémia 1:2 (0:1)

Diósgyőr, füves pálya, 2013.05.18. 11:00 óra

Összeállítás:

Kovács – Marcsek, Tóth, Rőthy, Lesták – Kollár, Kiss G., Vida – Thoma, Katona, Szénási.

Cserék:

Kis – Marcsek helyett a szünetben, Nagy – Kollár helyett a 62’ percben, Márton – Thoma helyett a 75’ percben.

Lékai (kapus).

Gólszerző:

Szénási Zoltán a 30’ és Katona Bence a 53’.

Tóth Csaba, vezetőedző:

A héten a harmadik mérkőzésünket játszottuk le és volt, aki mindegyiken pályára lépett. A sok hiányzó miatt (eltiltások és betegségek) egészen új felállásban léptünk pályára. Remek talajú füves játékteret biztosítottak a hazaiak a több jó minőségű pálya közül. Az első félidőben jól játszottunk. Védekezésünk stabil és fegyelmezett volt. Agresszivitásunkat már az ellenfél védelmére gyakorolt nyomással érzékeltettük és sok labdát tudtunk szerezni a pálya közepén. Problémánk csak akkor adódott, ha mi vesztettük el a kritikus helyeken a labdát. A rendezetlenségünknek köszönhetően a hazaiak csak ebből tudtak kontratámadást vezetni, illetve pár szögletnél volt nehezebb dolgunk. Labdakihozatalunk jól funkcionált és jól tudtunk területet váltani. Az első nagy lehetőség Thoma Krisztián előtt adódott, de a védők még menteni tudtak, majd Lesták Milán adott remek passzt Katona Bencének, aki a védők gyűrűjéből nem tudott gólt szerezni. Érett a gól. Szénási Zoltán jó játékát egy bombagóllal fejelte meg, ballal 20 méterről jobbkötőből a rövid felsőbe ragasztotta 0-1. Dominanciánkat tovább érzékeltettük, de a fölényes labdabirtoklásunkon kívül csak pár kapu felé tartó lövéssel veszélyeztettünk. A szünet után tovább tartott a bátor sokpasszos játékunk. Nem szórtuk el a labdáinkat, jól tartottuk meg. Majd az első kapura lövésből gólt is szereztünk. Vida Máté mélységi passzából Katona Bence lefordulva védőjével a hátán átlós labdavezetésből 18 méterről laposan visszarúgta a hosszúba 0-2. Gólra gól. Rövidre rá a semmiből, a Diósgyőr szögletből, váratlanul, fejjel szépített 1-2. A kétgólos előnyt egyre csökkentve szép lassan magunkra húztuk a vérszemet kapó diósgyőrieket. A támadó zónába nem tudtunk labdát birtokolni, gyorsan elveszettük és a borsodiak egyből hosszú indítással próbáltak nyomást gyakorolni. Minden pozícióból a kapunk előterébe küldték a labdát, ahol csúsztatásból vagy lepattanóból próbáltak veszélyt kelteni. A számtalan pontrúgásukból folyamatos veszélyt jelentettek, azonban mi kivédekeztük az utolsó pillanatig és nagy küzdelemben megnyertük a mérkőzést. 60 percnyi jó játékkal a hazaiak fölé nőttünk és szép gólokat is lőttünk. Azonban érthető módon az utolsó negyedórára elfáradtunk. Az ellenfél térfelén elveszítettük a párharcokat és ez okozta a visszaesésünket. Most bebizonyította a csapat a küzdeni tudását, erejét és győzni akarását, egy olyan csapat ellen, amely az NB1-es tagságáért harcolt. Gratulálok a nehezen megszerzett, de megérdemelt győzelemhez!

 

 

U17

2013.05.18. Miskolc műfű, 13:00

Diósgyőr - Vasas Kubala Akadémia 0:3 (0:3)

Összeállítás:

Major - Kubicza, Hesz, Orosz, Busa - Simon, Tóth, Dorogi - Forgács, Szilágyi, Gálfi

Csere:

Kubicza h. Béres (60.p.), Hesz h. Dinka (60.p.), Dorogi h. Weiland (65.p.), Busa h. Szabó (65.p.), Szilágyi h. Vogel (65.p.)

Gólszerző: Szilágyi, Simon, Kubicza

Domján Norbert: Szenzációsan kezdtük a mérkőzést, a 10. percben egy gyönyörű Gálfi - Forgács kényszerítő után Szilágyi Mátéra jött ki a játék, aki átvétel nélkül 18 méterről hatalmas gólt "akasztott" a bal felső sarokba. A vezető találat után is lendületbe maradtunk és szebbnél szebb támadásokat vezetve nyomás alatt tartottuk a hazai csapatot. Örömteli volt látni, hogy a stílusjegyeink mennyire "vissza köszönnek", nagyszerű mélységi váltások után többször is csak a hazai hálóőr bravúrjai miatt nem született meg az újabb találatunk. A srácok élvezték a játékot és Simon Márk a 20. percben egy bomba szabadrúgás góllal már megduplázta előnyünket. A 32. percben egy pontrúgás után Tóth Csaba visszafejelt labdáját Kubicza Patrik juttatta a hálóba. A szezon egyik legjobb játékát hozta az első játékrész. A második félidőben már nem sikerült megismételni ugyanezt a teljesítményt, a nagy meleg és az utazás fáradalmai is közre játszhattak abban, hogy vissza vettünk a tempóból és több hibával játszottuk le a 90 perc végét. A hátsó stabilitás végig megmaradt így újabb bajnokit hoztunk le kapott gól nélkül, amiért külön dicséretet érdemel a CSAPAT!! Gratulálok a győzelemhez és a mutatott játékhoz, az utolsó 3 mérkőzésünkön is igyekszünk majd ehhez hasonló teljesítményt nyújtani!

U16

Vasas Kubala Akadémia - UTE 2:0 (2:0)

Fáy utca, műfüves pálya - 2013.05.17

Összeállítás:

Paulovicz D. – Kerék A., Molnár E., Toberny M.,Fazekas M.,–László B.,Radics Zs., Marton Sz..– Oláh R., Nagy R., Kovács D

Cserék: Bujbáczi R., Tímár G., Tajti K., Garda G., Tóth Zs.Á.,Csősz R.

Gól: Nagy R., Kovács D.

Vezetőedző: Késedi Gábor

Késedi Gábor, vezetőedző:

Az első pár perc tapogatózása után határozottan és megfontoltan kezdtük építeni a támadásainkat. Egy nagyon szépen felépített akcióból tudtunk eredményesek lenni rögtön az első negyedóra végén. Az akció zárásaként Kovács Dávid tört be a 16-oson belülre, majd Nagy Richárd érkezett a centerezésre és fejezte be góllal a támadást. Nem sokkal később tovább növelte a csapat az előnyét. Oláh Rajmi ellenállhatatlanul tört be a támadózónába, bepasszolt labdáját Radics Zsolti szelídítette meg. Zsolti egy ügyes ütempasszal kiugratta Kovács Dávidot, aki magabiztosan helyezett a hálóba egy jó csel után. Továbbra is domináltunk. Az első félidő rólunk szólt egyértelműen. Rövidpasszos kombinációk, agresszív játék, szép támadás felépítések jellemezték a focinkat, amibe itt-ott elhelyeztek a srácok trükköket és ravasz megoldásokat is. Több átlag feletti teljesítmény is volt. A szünetben 5 játékost cseréltünk. A második félidőben is sokat birtokoltuk a labdát, de sokkal több hiba csúszott az akciók felépítésébe. Több érintéssel, több csellel, nem hasznosan és egyértelműen játszottunk. Sok támadással próbálkoztunk, de ezekből kevés volt az igazán gólveszélyes szituáció. Hiányoltam az igazi határozott, koncentrált támadójátékot a csapatból. A védekezésünk szinte végig stabil volt. Két komoly egyéni hiba így is nehezítette a dolgunkat, de szerencsére a kapus munkánk nagyon magabiztos volt. Összességében megérdemelten nyert a csapat egy átlag feletti első félidő és egy unalmas, halovány második félidő után. László Bencének szeretnénk jobbulást kivánni, a mérkőzés után derült ki, hogy az egyik lábujja eltörött.

Gratulálunk srácok!

Hajrá Vasas! Hajrá Kubala!

2013.05.20. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu