VKLA Hétvégi mérkőzések összefoglalói

U19

Vasas Kubala Akadémia – MTK 0:1 (0:1)

Fáy utca műfüves pálya, 2013.04.27. 11:00 óra

Összeállítás:

Kovács – Tóth, Rőthy, Turi, Lesták – Vida, Nagyházi, Berecz – Primus, Katona, Szénási.

Cserék:

El-Sherif – Nagyházi helyett és Thoma – Szénási helyett a 69. percben és Kollár – Primus helyett a 84. percben.

Lékai (kapus) és Kiss.

Tóth Csaba, vezetőedző:

Jól kezdtük a mérkőzést. Gyorsan eljutottunk a közép harmadig, ahol labdát tudtuk birtokolni. A támadó szekcióba kerülve viszont az 1:1 elleni párharcokat többségében elvesztettük, ezért nem voltunk veszélyesek a kapura, csak pár szögletből. Az idő múlásával labdaszerzésünk nem volt elég agilis az ellenfél térfelén. A sok passzra építő MTK könnyedén és többet birtokolta a játékszert. A megbeszéltekkel ellentétben hagytuk őket futballozni. Nem vállaltuk fel a játékot, csak pár alkalommal. Viszont abban az esetben látványos és stílusos támadásokat vezettünk. A védelmi zónában a nehezen megszerzett labdákat nem tudtuk már bátor játékkal birtokolni és tőlünk szokatlan módon hamar elvesztettük. Így állandósult a játék a térfelünkön. Majd egy gólpasszal is segítettük a vendégeket és a szünet előtt pár perccel kapott góllal mentünk be az öltözőbe. A második játékrészben másabb felfogásban léptünk pályára és kiegyenlítettebb lett a játék képe. Sokkal többet vállalkoztak a játékosok szinte minden pozícióban. Kellő átütő erő nem volt bennünk, nem diktáltuk azt az iramot, amire képesek vagyunk. Ezért nehezebben kerültünk helyzet vagy lehetőségek elé. Kevés alkalommal késztettük a kék-fehéreket a védelemi zónájukban gondolkodásra támadómozgás hiány miatt. Fegyelmezett és masszív védekezésük miatt nehezen tudtuk megbontani az ellenfél védelmét. Majd jött a meccse helyzete, amit sajnos mi hagytunk ki. A rendes játékidő utolsó percében Tóth Tamás remek centerezését követően Katona Bence kapura fordulás után 6 méterről a felső lécet találta telibe, így maradt a 0-1-es vereség. Újra egy félidőnyi előnyt adtunk ellenfelünknek és elsősorban mentális oldal miatt vagyok csalódott. Először tapasztaltam a játékosokon a ránk eddig sohasem jellemző lélektelen hozzáállást. Látván a bajnokesélyes játékát a mérkőzésben hagytunk egy pontot. 

U18

Pénzügyőr - Vasas Kubala Akadémia 1:0 (0:0)

Csatorna pálya

Összeállítás:

Lékai - Fazekas, Túri, Tóth, Szemes- Kiss G. El-Sherif, Kollár – Jákó, Thoma, Szénási.

Csere:

Túri helyett Rőthy, Tóth helyett Nagy L. és Szénási helyett Márton mind a szünetben, Szemes helyett Baglyas a 60. percben

Isa Gábor, vezetőedző:

Ezen a mérkőzésen csak a labdabirtoklás aránya volt megfelelő. Az ellenfél berendezkedett a védekezésre, mi pedig túl lassan játszottunk ahhoz, hogy ezt a masszív védekezést fel tudjuk törni. Az 1:1-es párharcokban rendre alulmaradtunk, így egyszerűen nem tudtuk megbontani a hazai csapat védekezését. A mérkőzésen két-két nagy helyzet adódott a csapatok előtt, ők egyet berúgtak, mi mind a kettőt elpuskáztuk. Összességében gyenge volt a teljesítmény, de így sem érdemeltünk vereséget. Igaz a győzelmünk jogossága is túlzó lenne.

U17

2013.04.27. Fáy utca, 13:00

Vasas Kubala Akadémia - MTK 0:0 (0:0)

Összeállítás:

Jeszenszky - Kubicza, Hesz, Orosz, Busa - Dinka B., Dorogi, Gálfi - Forgács, Szilágyi, Weiland

Csere:

Weiland h. Simon (45.p.), Forgács h. Vogel (65.p), Gálfi h. Csősz (65.p.), Szilágyi h. Nagy (73.p.)

Gólszerző: - 

Domján Norbert, vezetőedző:

A nagy meleg hatására gyengébb színvonalú mérkőzést játszottunk az MTK csapatával, mint ősszel. A játékunk végig nagyon szervezett és stabil volt, főleg a védekező feladatokat látták el hiba nélkül a játékosok. Közelebb álltunk a győzelem megszerzéséhez, de Forgács Bence helyzetét a gólvonalról mentették a vendégvédők, majd Simon Márk szabadrúgása centikkel suhant el a kapufa mellett. A második játékrész elején irányítottuk a játékot és úgy tűnt a mérkőzés ezen szakaszában, hogy erőben jobban bírjuk majd a hajrát ellenfelünknél. Sajnos az utolsó 15 percet emberhátrányban kellett játszanunk, miután - az addig jó teljesítményt nyújtó - Dinka Boldizsár megkapta a második sárga lapját. A védelem és az egész csapat védekezése fegyelmezett és hiba nélküli volt, a vendégek nem tudtak komoly helyzetet kialakítani, így maradt a gól nélküli döntetlen. Összességében egy erős és jó csapattal játszottunk döntetlent úgy, hogy közelebb álltunk a győzelemhez, de ezeket a rangadókat csak koncentrált és magabiztos helyzetkihasználással lehet megnyerni. A taktikai fegyelmezettség és a győzni akarás mindenképp dicséretes volta a 90 perc folyamán.ű

U16

Pénzügyőr - Vasas Kubala Akadémia 0-2 (0-0)

Csatornázás, füves pálya - 2013.04.29

Összeállítás:

Paulovicz D. – Tóth O., Molnár E., Fazekas M., Tóth Zs.Á. – László B.,Csősz R., Tajti K. – Garda G., Nagy R., Kovács D

Cserék: Toberny M., Oláh R., Bujbáczi R., Tímár G., Major B., Kerék A., Marton Sz.

Gól: Nagy R., Kovács D.

   

Késedi Gábor, vezetőedző:

Egy masszívan védekező ellenfél otthonában léptünk pályára vasárnap délben. Kicsit tompán, de abszolút támadó szellemben játszott a csapat. Az előző két héthez képest, most végre nagyobb létszámban voltunk jelen a mérkőzésen. Az első játékrész sok Vasas helyzetet és egy veszélyes Pénzügyőr kontrát hozott. Rengeteget birtokoltuk a labdát, de a mindent elsöprő lendület hiányzott a társaságból. Egyértelműen tompának és kicsit fáradtnak tűnt több játékos is. Többeknél komoly koncentrációs hibákat lehetett észrevenni. 3-4 nagy lehetőségünk volt, de a befejezés sehogy se stimmelt. A második félidőre felpörgették a támadásokat a fiúk. Nagyobb erőket mozgósított az egész csapat az első gól megszerzése érdekében.  A hazaiak nagyon keményen védekeztek, őrizték a gól nélküli döntetlent, és igyekeztek ellencsapásokat is vezetni. A gólcsendet végül Nagy Ricsinek sikerült megtörnie. Kovács Dávid kavargatott a baloldalon majd hirtelen a tengely felé bemozgó Nagy Ricsi lábára lőtte a labdát, aki egy átvétel után majd szétszakította a hálót. Kapkodó és ideges maradt a játékunk és a pontos és eredményes befejezések továbbra is hiányoztak a repertoárunkból. Ellenfelünk minden mindegy alapon átállt két ékes játékra az utolsó 15 percre. Próbáltak ránk nyomást helyezni, de a védelem stabilan állta a sarat. Több gyors támadást tudtunk vezetni ebben a szakaszban, de a második, minden eldöntő gól csak a vége előtt kevéssel született meg. Kovács Dávid egy jó ütemű indítást emelt nagyon okosan a kapus felett a kapuba. Összességében megérdemelten nyert a csapat néhány jó egyéni teljesítménynek köszönhetően. A védelmet Molnár Erik jól irányította, László Bence sokat dolgozott a középpályán, Kovács Dávid folyamatos gólveszélyt jelentett. A mutatott mérkőzés teljesítmény a nagy többség esetében az elvártnál halványabb volt ezen a bajnoki találkozón.

Gratulálunk srácok! Csak így tovább!

Hajrá Vasas! Hajrá Kubala! 

   

U15/B

KISE - Vasas Kubala Akadémia  1:12 (0:6)

Gyakorló u sporttelep, 2013.04.27. 14.30.h

Összeállítás:

Ruzicska- Varga, Kuru, Szalai, Bánáti - Garai, Horváth B, Domokos – Jándék, Rozgonyi, Tóth

Cserék:

Mohamed, Kovács, Bánáti, Sári, Varjú.

Tóth Keve, vezetőedző:

Be kell vallanom, hogy egy hónappal ezelőtti hazai mérkőzésünkön (őszi elmaradott bajnoki), nagyon harcos mérkőzésen vertük meg a KISE csapatát 3:1-re. A KISE fiúk meglepetés eredményeket is tudtak produkálni a bajnokságban, így nem számíthattunk könnyű mérkőzésre.

Kicsit feszült állapotban, de nagy elszántsággal mentünk a pályára. A mérkőzés előtt (most nem volt szent beszéd), csak annyit mondtam a fiúknak, ha most nyerünk, semmiképpen nem előzhetnek meg bennünket a dobogóra feljutáshoz. Akkor már a bronzot minimum a zsebünkben érezhetjük.

Fülledt és szeles időben kezdtük a mérkőzést, mégis már az első másodpercektől neki ugrottunk az ellenfelünknek. Talán, először éreztem azt, hogy a srácok felfogták! Egy bajnoki mérkőzés, sosem játék, hanem harc magunk ellen (amit az ellenfelünk nem könnyít meg), a győzelmünk elérésében. Minden poszton minden másodpercben a pályán harcolni kell, és nem a meccset kell megnyerni, hanem a mérkőzés minden pillanatának minden csatáját.

Tudtuk, hogy az ellenfelünk szélsői gyors és erőszakos játékosok, ezért a védelmünket innen szeretnék megbontani. Erre felkészülve is edzettünk a héten, ugyanakkor a középpályásainktól kértem szinte minden esetben támogassa a védelmet, az összeszűkítésekkel. Ez be is jött, hiszen az első félidőben alig, kaptak labdát a szélsők. Illetve ezekből a labdaszerzésekből azonnal indítottuk a támadásainkat. Ennek hamar meg lett az eredménye, hiszen elkezdődött a gólgyártásunk. Szinte folyamatos nyomás alatt tartottuk az ellenfél védelmét, amiből óriási helyzeteket teremtettünk. A kapusuk előre rúgott labdáira, a védelmünk szinte tökéletesen együttműködve a középpályásokkal összezártak, így megszereztük a labdát, amiből azonnali lehetőséget kerestek az támadásra.

0-6-os félidei eredménnyel zártuk az első menetet.

A második félidő:

Már az első támadásunkból gól született, és ekkor az ellenfelünk láthatóan megadta magát. A nyomásunk olyan erős volt, hogy csak néhány kontrára tudtak időnként összpontosítani. A becserélt játékosaink megértették, hogy az Ő játékuk ugyanolyan fontos a győzelem elérésében, mint kezdő társaiké.

Tulajdonképpen csak egy árnyéka volt a mérkőzésnek, amikor az egyik szélső KISE játékos berontott a büntető területünkre, ahol feleslegesen szabálytalankodtunk, aminek egy kiállítás és egy büntető lett az eredménye. Ezt a 11-est kihasználta, így a becsület gólját szerezte meg a hazai csapat.

Minden edző kollégának kívánok olyan keretet, amely egymásért úgy harcol, mint a mai napon tette az én kedvenc csapatom az U-15/B…

Hajrá Csapat!

2013.04.29. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu