VKLA HIVATALOS: Együttműködési megállapodást írtunk alá a Vitesse csapatával

fotó: vitesse.nl

A Vasas Kubala Akadémia múlt héten aláírta 3 éves együttműködési megállapodását a holland élvonalban szereplő Vitesse együttesével, melyről a holland klub is honlapján számolt be (itt).

Csúri Csaba ügyvezetőnket kérdeztük a megállapodásról.

-3 évvel ezelőtt Barthos Zoltán hozta a kapcsolatot, aki az Akadémia nemzetközi kapcsolatainak építéséért felel. Kezdeti ismerkedési szakasz után az elmúlt évben már konkrét munka kezdődött el, amely lerakta ennek a 3 éves együttműködési megállapodásnak az alapjait, melyet a múlt héten a Vitesse arnhemi központjában írtunk alá.

Nagyon fontos lépés ez számunkra, egyrészről nagy elismerés, hogy egy nagy múltú holland klub alkalmasnak találta Akadémiánkat, hogy együttműködjön vele, másrészről pedig rengeteget tanulhatunk is ebből a kapcsolatból. Mindkét fél fontosnak tartja, hogy ezt az együttműködést megtöltsük tartalommal, ezért is készült már el párhuzamosan a szerződéskötés előkészületeivel a következő évre vonatkozó munkaprogram is. Ez a program nagyon sok prezentációt, bemutatót, oktatást, konferenciát tartalmaz és nem utolsó sorban játékosainknak is lehetőséget nyújt, hogy felkeltsék a Vitesse szakmai stábjának figyelmét. Hét elején a Fáy utcába érkezett a Vitesse 5 szakembere, valamint a szakmai igazgatója, továbbá hétvégén érkezik a holland klub komplett U14-es csapata is.

Miért fontos a Vitesse vezetésének, hogy együttműködjön Akadémiánkkal?

-Gerry Hamstra a Vitesse szakmai igazgatója többször hangsúlyozta, nagyon fontos számukra, hogy nyissanak a régiónk felé és erre maximálisan megfelelőnek tartják Akadémiánkat. Fontos, hogy ők is belelássanak az itteni futballkultúrába és nem utolsó sorban, képbe kerüljenek az itteni játékosokkal kapcsolatban is.

Mivel lenne elégedett a 3. év végén?

-Ha mindkét fél szakmailag profitálna az együttműködéssel és mindkét klub úgy érezné, érdemes tovább folytatni a megkezdett közös munkát.

2016.05.18. 17:36

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu