U14 Holland első osztályú klubokkal mértük össze tudásunkat az Edel Grass Cup-on

 
U14-es csapatunk a Vitesse meghívására 4 napra Hollandiába utazott, ahol részt vettünk egy 16 csapatos nemzetközi tornán. A 4 nap alatt kivételes vendéglátásban lehetett részünk, ahol a Vitesse állandó odafigyelése mellett, színvonalas és hasznos programokon vehettünk részt. Az első nap a Vitesse edzőbázisát és a felnőtt csapat stadionját mutatták be nekünk, majd edzés következett. A második napon került sor az Edel Grass Cup-ra, melyen csapatunk holland első osztályú csapatokkal mérhette össze a tudását.
 
Csoportmérkőzések
 
Vasas Kubala Akadémia – De Graafschap 1-0
Gól: Komódi
 
Egy fizikálisan erős ellenféllel találkoztunk, ahol végig kézben tudtuk tartani a mérkőzést. A végén egy fejes góllal megérdemelten nyertük meg a találkozót.
 
Vasas Kubala Akadémia – Vitesse 1-1
Gól: Burzi
 
Az egész tornát egybevéve talán itt nyújtottuk a legjobb teljesítmény, ahol Kubalás stílusunkat felmutatva, folyamatosan nyomás alatt tudtuk tartani a Vitesse csapatát. A mérkőzés vége felé a Vitesse egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést, de Burzi szépségdíjas találatával egyenlítettünk. A gól talán a torna legszebb találata volt, mely félpályáról, középkezdés utáni lövésből született.
 
Vasas Kubala Akadémia – Excelsior ’31 0-0
 
Csoportbeli ellenfeleink közül a leggyengébb csapattal találkoztunk, ahol 30 fokos hőségben 0-0- s döntetlent értünk el.
 
Negyeddöntő
 
Vasas Kubala Akadémia – Volendam 1-3
Gól: Zaka
 
A négy közé jutásért a Volendam csapatával találkoztunk, ahol nagyon kijött a fizikális különbség. Az első 10 percet leszámítva nagyszerűen futballoztunk, ahol a támadásokat felvállalva egy viszonylag szoros meccset játszottunk a Volendam csapatával. Ami a jövőre nézve tanulságos és építő jellegű lehet, az az, hogy minden mérkőzést 100%-os koncentrációval és hozzáállással kell elkezdeni.
 
5-8. helyért
 
Vasas Kubala Akadémia – d’ Olde Veste 0-3
 
A tornának ebben a szakaszában már nagyon látszott, hogy fáradtak a játékosok, ráadásul 1 évvel idősebb társaság ellen játszottunk, ahol nem tudtuk eltüntetni a fizikális különbséget.
 
7. helyért
 
Vasas Kubala Akadémia – PEC Zwolle 1-2
Gól: Burzi
 
Ebben a mérkőzésben jóval több volt, mint amit számszerűen elértünk, de sajnos mentálisan teljesen elfáradtunk és 2-1- es vereséget szenvedtünk.
 
Vezetőedző:
 
„Mindent egybevetve gratulálok a játékosaimnak, mert a torna minden mérkőzésén odatették magukat. 16 csapatból 8. helyen végeztünk, magunk mögött hagyva komoly nemzetközi csapatokat (De Graafschap, Groningen, Viborg). Ami még érdekessége a tornának, hogy ezt a tornát is úgy szervezték, hogy a játékosok három különböző felületű pályán játszanak (füves, kétfajta műfüves), hogy ezzel is alkalmazkodjanak mindenfajta játéktérhez. Hasznos tornán vagyunk túl, profi rendezésben, profi csapatokkal találkoztunk és úgy gondolom, hogy talán, ha egy kicsit szerencsésebbek lettünk volna, végezhettünk volna előrébb is. Köszönjük a Vitesse-nek a négynapos vendéglátást és reméljük, hogy a közeljövőben mi is viszonozni tudjuk nekik a szíves vendéglátást.”
 
Hajrá Vasas Kubala!

2016.05.30. 12:03

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu