VKLA Idén ismét Karitatív program!

Karácsonykor a Vasas Kubala Akadémia korosztályai mindig segíteni szeretnének azoknak, akik sajnos nem bővelkednek a javakban. Az elmúlt években gyermekotthonokat és intézményeket kerestek fel a Vasas Kubala Akadémia utánpótlás csapatai karácsony előtt, hogy megismerkedjenek az ott tartózkodók életével, és maguk gyűjtötte apró ajándékokkal kedveskedjenek nekik. Akadémiánk vezetői fontosnak tartják, hogy az egész éves fegyelmezett munka mellett játékosaink gondolkodása, látóköre és lelke is fejlődjön. Lényegesnek tartjuk, hogy akadémistáink már egészen fiatal korban megtapasztalják és megértsék a társadalmi felelősségvállalás fontosságát.

Korosztályaink az évek alatt felkeresték a Pető Intézetet, a fóti Károlyi István Gyermekközpontot, ellátogattak a Madarász utcai Heim Pál Gyermekkórházba, a Bethesda Gyermekkórházba, a Hűvösvölgyi Gyermekotthonba, valamint a Cseppkő Gyermekotthonba is, de sor került közös ételosztásra is a Máltai Szeretetszolgálat segédletével. A látogatásokhoz a gyerekek három hétig gyűjtötték az ajándéktárgyakat, labdákat, mezeket, ruhákat és játékokat, az otthonok nevelőitől pedig sajnos megtudtuk, ha nincs a látogatásunk, akkor néhány gyerek ajándék nélkül marad azon a karácsonyon. Sokan emlékezhetünk azokra a pillanatokra, amikor a Teleki téren található szociális otthont látogattuk meg az U17-es csapattal, hiszen azok a gyerekek, akik az iskola után, illetve az iskola helyett az utcán töltik napjaikat magányban és nélkülözésben, ott egy kicsit melegedni tudnak, és a nevelők, felügyelők által tanítva, szeretetet kapva töltődhetnek fel. A gyerekek nagyon aranyosan és szeretettel fogadtak minket, ismét bizonyítva azt, hogy az adományozás nem pénzfüggő, hanem szeretet kérdése. A Vasas indulója várt minket és a gyerekek által készített ajándékok átadásával indult az este, ami nagyon jó érzés volt nekünk is, pedig mi akartunk ajándékozni...

Az idősebb korosztályok karácsonyi karitatív látogatása a Kossuth Lajos Gyermekotthonban is sokak számára emlékezetes marad. A srácok megkértek minket, hogy játsszunk ellenük egy meccset, akadémistáink örömmel tettek eleget a kérésnek, a hazai csapat pedig meg is nyerte a mérkőzést. Nagyon sok tanulsággal és látnivalóval lettünk gazdagabbak, míg a vendéglátók élményként könyvelték el a látogatásunkat. Fiatalabb csapataink a Bóbita Óvodában ajándékozták meg a 3-6 éves gyerekeket, és mondhatni nagyszerűen sikerült a program. Amellett, hogy nagyon aranyosak voltak a kis ovis gyerekek, még karácsonyi dalokkal, kis előadással és kedves foci iránt érdeklődő kérdésekkel is kedveskedtek nekünk. Egy alkalommal U17-es csapatunk az Esze Tamás Gyermekotthonban töltötte karitatív programját.

Lehetőségünk volt bepillantást nyerni a gyerekek lakhelyére és életterébe, mely során vendéglátóink nem hétköznapi történetekről és életviteli lehetőségeikről számoltak be. Örülünk, hogy adhattunk és segíthettünk nekik, hiszen a látogatás nagyon hasznos és értékes volt számunkra, ezáltal a játékosok értékrendje és szemlélete megváltozott. Bízunk benne, hogy akárcsak tavaly és az előző években, idén is szebbé tehetjük néhány gyermek karácsonyát, játékosaink pedig ismét megtapasztalhatják azt a rengeteg őszinte mosolyt, örömöt és szeretetet, amit az elmúlt években kaptak a gyermekektől! Növendékeink a szívet melengető programok kapcsán megértették a karácsony egyik lényeges üzenetét, s az adakozás jelentőségét. Minden játékosunknak örök élmény maradt az a sok-sok pillanat, amikor megtapasztalták a beteg, a sérült vagy az árva társaik szemében a törődés őszinte örömét.

Az idei évben is a már korábban meglátogatott intézményeket és helyszíneket tervezzük felkeresni. Többek között továbbra is szorosan együttműködünk a Máltai Szeretetszolgálattal, a Nemzetközi Pető Intézettel, és van, ahol ajándékokkal, lesz, ahol kétkezi munkával segítjük szebbé tenni a rászorulók ünnepét, ehhez pedig szívesen fogadunk minden szívből jövő felajánlást!

Felajánlásokat az info@vkla.hu címen, illetve személyesen a Fáy utcai szertárnál vagy Hajdú utcai irodánk titkárságán lehet megtenni.

2016.11.17. 14:32

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu