VKLA Indul a bajnokság az U21-es csapatnak

 

Idén először kerül megrendezésre az U21-es korosztály számára a bajnokság, éppen ezért nehéz megmondani, hogy mely csapatok, milyen összeállításban lépnek majd pályára, vagyis megjósolhatatlanok az erőviszonyok. Most szombaton a Puskás Ferenc Akadémiával találkozunk idegenben. A felkészülés kezdetén nehezen indult be a csapat játéka, hiszen 3-4 korosztály gyűjtőtégelye az U21-es keret. Itt vannak 97-es születésű srácok, nálunk vannak a legjobb 96-os fiatalok, csatlakoztak a 95-ös kiemeltek is, de még vannak 94-esek is, vagyis nehéz ennyi korosztályt és ennyi egyéniséget összekovácsolni. Sokan már felnőtt csapat tagjai. Ha jól számolom heten tagjai a felnőtt csapatnak és az U21-es keretnek is. Közülük többen meghatározó szerepet kapnak a Vasas FC-nél – mondta Késedi Gábor vezetőedző. Talán éppen ez okozza a nehézséget. Aki „fent játszik”, az nincs velünk, aki pedig nálunk edz, játszani akar. Ha valaki éppen nem kap lehetőséget a felnőttek között, szeretne az U21-ben kezdőként pályára lépni. Ezt a sokrétűséget nem könnyű összefésülni, de meg fogjuk oldani, hiszen minden korosztály legjobbjaival dolgozhatok – folytatta Késedi.
„Mi pont a felnőtt labdarúgás és az akadémiai képzés határán mozgunk, éppen ezért mindig az előtérben vagyunk. Ennek a magas elvárásnak kell megfelelnünk. A megtehető út 30-40%-nál vagyunk, vagyis még sok feladat van előttünk, napról-napra közelebb vagyunk a kitűzött célokhoz.

Egy kicsit a bajnoki rajtról és az esélyekről is beszéljünk. Nagyon fontos az első találkozó, nem kell mondanom, hogy a Puskás Akadémia legyőzése mennyit lendítene a fiúkon. Ha a felnőtt csapattól nem kapjuk vissza a hétvégére a Bercit, a Martint vagy a Zolikát, akkor támadógondokkal kell megküzdenünk. Szervező játékosom van, de befejező emberem kevesebb. Ezzel együtt a kitűzött célt, hogy a bajnokság végén a legjobbak között végezzünk majd, szerintem teljesíteni tudjuk, sőt halkan mondom, hogy kevesen hallják, de még a dobogót sem tartom elérhetetlennek” - zárta a beszélgetést Késedi Gábor.

 

2013.08.16. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu