U16 Interjú Halmai Ádámmal az elmúlt időszakról

U16-os korosztályunk nagyarányú, 4-1-es győzelmet aratott szombaton a Ferencváros együttese ellen. A mesterhármast produkáló Halmai Ádámmal beszélgettünk, s arra kértük játékosunkat, hogy röviden értékelje a nyár óta tartó időszakot, őszi teljesítményüket.

-Kíváncsian vártuk, mit hoz a szűkített nyolc csapatos kiemelt bajnokság.

Tavalyi teljesítményünkhöz képest idén elmaradtunk az elvárásainktól. Hátralévő őszi mérkőzéseinken szeretnénk előrébb lépni, mind játékban, mind eredményességben. Az edzéseken tanultakat próbáljuk átültetni a mérkőzésekre is, ami eddig önkritikusan elismerve csak többé-kevésbé sikerült. Vannak játékosok, akik hosszú ideje sérültek már, az ő játékuk is hiányzik a csapatnak.

Ádám kitért arra, miszerint a szezon elején megfogalmazott elvárások közül nem mindent sikerült eddig megvalósítani. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mi az, amin még mindenképpen dolgoznia kell a csapatnak a siker érdekében, illetve mi az, amiben viszont egyre erősebb ez a korosztály?

-A csapat együttmozgásában kellene javulnunk, illetve a rövid, kis passzos játékot kell még fejlesztenünk, amiben korábban is sikeresek voltunk.

Erőnléti gondjai nincsenek a csapatnak, végig tudjuk hajtani, küzdeni a teljes mérkőzést, emellett a küzdőszellem is a helyén van. Érkeztek új játékosok a csapatba, de az, hogy mennyire számítanak erősítésnek, illetve milyen területen tudott ezáltal fejlődni a csapat játéka, Ádám válaszából kiderül.

-Minden új játékos beépüléséhez idő kell, a nyáron érkezettek meghatározó játékossá nőhetik ki magukat. Fizikálisan és fejjátékban sokat léptünk előre általuk.

Halmai Ádám posztja némileg változott a tavalyihoz képest, de a gólerős labdarúgó örül, hogy újra sikeres tudott lenni.

-A tavaly elért 13 gólomat többnyire szélső támadó pozícióból szereztem, az idén viszont legtöbbször középpályán kaptam szerepet, és onnan kevesebbet tudtam a kapu elé érkezni. Az utolsó mérkőzésen a Fradi csapata ellen ismét a régi helyemen játszhattam, ahonnan sikerült háromszor is betalálnom. Úgy érzem, ezen a poszton tudok legjobban teljesíteni.

2016.11.11. 09:27

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu