VFC Interjú Kleisz Márkkal, aki a felnőtt kerettel készül az új szezonra

 
Június elején a Vasas FC elkezdte felkészülését a 2016/17-es idényre, a keretben pedig U19-es korosztályunk oszlopos tagja, a '98-as születésű Kleisz Márk neve is szerepelt.
 
-Nagyon örültem a lehetőségnek, hiszen még sosem készültem felnőtt csapattal egy bajnokságra, pláne nem egy NBI-es, nagy múlttal rendelkező klubbal.
 
Sűrű volt a program, több helyszínen - több feladattal kellett megbirkóznod.
 
-Az első héten a felnőtt csapattal azonnal elutaztunk Mátraházára. Az edzőtáborban természetesen az erőnléten volt a hangsúly, viszont számomra az U19-es bajnokságból még hátravolt egy mérkőzés, nem is akármilyen. Az utolsó, Debrecen elleni mérkőzés döntött arról, hogy 4. lesz-e a csapat a tabellán, vagy éppen az aktuális ellenfél megelőz-e minket, így az 5. helyre visszalökve csapatunkat. A szakmai stáb közös döntése alapján a mérkőzés napján hazautaztam, hogy játszani tudjak U19-es csapatommal. Kiélezett meccsen végül a 92. percben, Horváth Patrik révén sikerült megszerezni a győzelmet!
 
A Vasas Kubala Akadémia U19-es korosztálya ezzel a győzelemmel 4. helyen végzett a tabellán. Hétvégente hol libabőrös győzelemmel, hol mélyponton állva hagytátok el a pályákat, mégis így év végére kimondható: rendkívül szép eredmény ez számotokra!
 
-Úgy érzem, hogy a körülményekhez képest nagyszerű eredményt értünk el a szezon végére. Szerintem rengeteget fejlődtünk az egy év alatt, ez pedig köszönhető a sok munkának, amit mi játékosok és az edzőink beletettek.
 
Csapatod nyári pihenőre ment, te viszont visszautaztál a megkezdett felnőtt edzőtáborba. Hogyan folytatódott a munka?
 
-Csatlakoztam a felnőtt csapathoz és együtt fejeztük be a mátraházi edzőtábort. Az utána következő egy-két hétben itthon folyt a felkészülés, majd június végén elutaztunk Ausztriába. Az újabb edzőtábor egy nyugodt kis faluban zajlott, ahol a pálya 5 percnyi sétára volt a hotelünktől. A körülmények nagyon kedvezőek voltak: a szállás, a pálya minősége, és a környezet és a körülöttünk lévő emberek kedvessége is kiemelkedő volt. Itt már inkább a taktikai elemekre helyeztük a hangsúlyt és kevésbé az erőnlétre. Ennek okán természetesen több labdás gyakorlat volt: labdatartások, passz-koordináció, egymás közti játék, stb.. 
 
Az edzőtáborban lehetőségetek nyílt több élvonalbeli, nemzetközi csapat ellen is pályára lépni, ez pedig neked megfelelő alkalom volt a megmérettetésre.
 
-Hétfőn játszottunk egy barátságos mérkőzést az Amkar Perm ellen. Ez egy orosz, első osztályú csapat, ellenük egy 1:1-es döntetlent értünk el. Ezen a meccsen én nem játszottam, mivel volt egy kisebb sérülésem, ami miatt a hét elején csak külön munkát tudtam végezni. Csütörtökön egy újabb edzőmérkőzés várt ránk, a román másodosztályú Clinceni ellen, itt már 60 percet kaptam a bizonyításra a vezetőedzőtől.
 
Nem először látott téged játszani Michael Oenning vezetőedző, ezúttal is sikerült meggyőznöd őt a játékoddal?
 
-Voltak hibák természetesen, de összességében úgy érzem, jól teljesítettem. Meg kell tanulnom, hogy a felnőtt foci sokkal másabb, mint az ifi, épp ezért sokkal gyorsabban kell tovább passzolni a labdát, többet kell kommunikálni és odafigyelni, hogy ne legyenek kikényszerítetlen taktikai vagy épp technikai  hibák. Persze az viszont nagy segítség, hogy rengeteg rutinos játékos is van, akik egyfolytában segítenek és biztatnak, tanácsokkal látnak el.
 
Nem csupán segítik a fejlődésedet, de egy nagyszerű közösség részese lettél, amit a napokban be is bizonyítottak neked a fiúk!
 
-Szombaton a reggeli után elmentünk egy közös sétára a fiúkkal, és amikor leértem a találkozóhelyre, akkor nagyon nagy meglepetés ért, ugyanis a születésnapom alkalmából a csapat minden tagja az edzőkkel együtt énekelt nekem egy születésnapi dalt. Mondanom sem kell, mennyire meghatódtam!
 
A hazautazás előtti utolsó programotok az a hagyományos Király Kupa volt, melyre címvédőként érkeztetek Szombathelyre.
 
-Két meccsünk volt, mindkettőn a második félidőt játszhattam végig. Az első meccsen volt egy nagy hibám, de végül nem változtatta meg az eredményt, ebből is tanulnom kell. A második meccsen már egy jobb teljesítményt nyújtottam, végül pedig megnyertük az egész tornát és mindenki nagyon boldog és felszabadult volt!
 
Telnek a felkészülés napjai, ti pedig elérkeztetek a rajt előtti utolsó két munkájához. Ezen időszakban mely feladatokat tartod a legfontosabbnak?
 
-Most jött el az az időszak, amikor mindenkinek fel kell ismernie a fennmaradó hiányosságait és fejlesztenie kell azokat, hogy minél jobb állapotban legyünk már az első meccsre. Én is így teszek, gondosan átbeszéljük majd az edzőkkel, hogy ők mit látnak, miben kell fejlődjek és az elkövetkezendő időszakomban azon leszek, hogy ezeket javítsam és, hogy minél több tapasztalatot szerezzek. Remélem egy új szakasz kezdődik most az életemben és a pályafutásomban!
 

2016.07.06. 15:03

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu