VSC Interjú Markovits László elnök úrral, újraválasztása alkalmából

-Elnök úr, engedje meg, hogy Akadémiánk nevében gratulációnkat fejezzük ki azon alkalomból, hogy néhány nappal ezelőtt a közgyűlés továbbra is Önt támogatja elnöki tisztségében! Nem is akárhogyan, hiszen a klub történetében első alkalommal fordul elő, hogy a negyedik ciklusban folytatódjon a munka. Ez a támogatás óriási bizalmat feltételez, a bizalom pedig az eddigi sikeres együttműködés gyümölcse. Milyen érzés Elnök Úrnak ez a több irányból érkező feltétlen bizalom és támogatás?

Köszönöm a gratulációt, természetesen nagyon jó érzés, hogy ilyen széleskörű támogatással választottak újra. Ahogy a labdarúgóknál is van csapatkapitány, úgy egy klubnak is van vezetője, de alapvetően csapatmunkáról beszélünk. Nagyon jó és képzett munkatársakkal vagyok körülvéve, sokakkal már az első évek óta együtt dolgozom, összességében tehát a most kapott bizalom nem csak nekem szól.

-Az elkövetkezendő munka egyik része az a nagyszabású felújítás és átalakítás, melyben a Fáy utcai létesítmények is érintettek, ezen keresztül pedig a Vasas Kubala Akadémia ifjú labdarúgói is. Milyen infrastrukturális változások várhatóak a következő időszakban?

Komoly beruházásokat tervezünk, amelyek valamennyi létesítményünket érintik, így több sportágunknál jelentősen javulni fognak a körülmények. Az utánpótlás ifjú labdarúgóit elsősorban két konkrét fejlesztés érinti. Az egyik ilyen a jelenlegi két élőfüves pálya összenyitása, amelynek köszönhetően létrejön egy szabványméretű füves pálya, amelyet hosszú távon kizárólagos használatra adunk majd át az Akadémiának.  A másik pedig a labdarúgóközpont, ahol a felnőtt és utánpótláscsapatok méltó otthont kapnak majd az összes szükséges kiszolgálóegységgel.

-Ezeken a pályákon pallérozódnak a fiatal tehetségek nap mint nap, a felmutatott eredmények és mutatók alapján pedig sikeres szakmai munka folyik a labdarúgó utánpótlásban. Akadémiai korosztályaink az ősz folyamán nyújtott teljesítményükkel kivívták azt a jogot, hogy tavasszal a felsőházban játsszanak, vagyis az ország 8 legjobb csapata között szerepeljenek. A csapatok tagjai pedig kivétel nélkül minden korosztályban képviselik a piros-kék színt az utánpótlás válogatottakban. Elnök úr büszke a fiatal játékosokra?

Természetesen büszke vagyok rájuk, ahogy az összes vasasos sportág utánpótlás eredményeire, hiszen évről évre számtalan sikert érnek el a tehetségeink. A többségi tulajdonos, György Tamás, valamint Rabatin József tulajdonos, valamint a korábbi és jelenlegi vezetés sokat tett és tesz annak érdekében, hogy magas nívón működjön a Vasas Kubala Akadémia. Azt hiszem, ennek kapcsán önmagáért beszél az akadémiákat minősítő belga Double Pass cég felmérésének eddig megismert eredménye.

-Elnök úr miért érzi fontosnak, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal bíró klub utánpótlásában ilyen kimagasló és minőségi munka folyjon?

A mai profi labdarúgásban nyilvánvalóan irreális cél, hogy egy NB I-es csapat kizárólag saját nevelésű játékosokra támaszkodjon, de az a törekvés nagyon fontos, hogy a felnőtt keret folyamatosan rendelkezzen a saját Akadémiánkon nevelkedett játékosokkal. Az utóbbi évek tényszerűen igazolják, hogy ebben is jól teljesít az Akadémia, idén az NB I-es bennmaradást kiharcoló felnőtt csapatban több egykori akadémista is fontos láncszem volt.

-A Vasas Kubala Akadémia nem csupán a pályán, hanem a háttérben is a profizmusra törekszik. A nemrég megújult honlapunk látogatottsága és a közölt információ valamint képi anyag mennyisége és minősége egyedülálló az ország utánpótlás weboldalai között, sőt a pozitív visszajelzések alapján sok felnőtt csapatét is lekörözi. Tavasszal kiadtuk első akadémiai kiadványunkat, a Vasas Kubala Akadémia Sportmagazint, melynek immáron 3. száma kerül az olvasók kezébe, benne sok-sok érdekes és mély interjúval, köztük példaképeinkkel, a felnőtt csapat játékosaival. Elnök úr figyelemmel kíséri-e a háttérben folyó munkát?

Az anyaegyesület mint kisebbségi tulajdonos természetesen figyelemmel kíséri az Akadémia életét. Mi az Akadémia tulajdonosaival egyeztetve elsősorban a létesítményüzemeltetést, fejlesztéseket koordináljuk, de fontos szerepet vállalunk például a Kubala-családdal való kapcsolattartásban is. Tehát ha napi, operatív kapcsolat nincs is, ez egy szoros együttműködés, a fentieken túlmenően egyfajta „stabilizáló híd” funkciót töltünk be a felnőtt csapat és az Akadémia között. Mindannyian azért dolgozunk, hogy minél jobb feltételeket teremtsünk, az Akadémia pedig minél sikeresebb lehessen.

 

2016.06.02. 13:24

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu