VKLA Ismét pályán a londoni hősök

Nem maradt sok ideje a „FOCI a barátságért” Nemzetközi Gyermekfórumon résztvevő U14-es csapatunknak a háromnapos londoni kirándulás élményeit emésztgetni. A vasárnapi hazaérkezést követően másnap ugyanis már a bajnoki hajrára készült gőzerővel Komódi László alakulata.

A fiatal generáció jövőbe vetett bizalmát erősíteni hivatott – városnézéssel, a BL-döntő helyszíni megtekintésével és a konferencián való aktív részvétellel dúsított – program mindenesetre nagy lökést adhat a tavalyi U13-as bajnokcsapatnak az idei pontvadászat szép befejezéséhez. (Szükség is van a plusz löketre, ugyanis a londoni delegáció a tavalyi diadalittas meneteléshez képest idén kevésbé eredményes szezont fut. A csapat mellett szól természetesen, hogy a saját korosztályukhoz képest náluk idősebbek ellen kell hétről hétre bizonyítaniuk. – a szerk.)

Valódi prémium futballközeg fogadta a Magyarországot képviselő gárdát az angol fővárosban. Nyolc ország egy-egy utánpótláskorú csapata vett részt a rendezvényen. Összesen több mint 700 gyerek ismerkedhetett meg egymással, és fejleszthette idegennyelvi kommunikációs képességeit. Az Akadémia részéről a csapat egyik játékosa, Kovács Marcell mutatta be angolul klubját és mesélhetett az ott zajló munkáról a konferencia résztvevőinek. Az esemény házigazdája Franz Beckenbauer volt, aki az U14-esek elmondása szerint nagyon kedves volt velük, és mindenben állt rendelkezésükre.

A szigetországi „ajándék-túra” egyébiránt nem csak a tavalyi sikerekért járó jutalom volt a fiúknak, hanem egyben a Vasas Kubala Akadémia vezetősége által nyújtott lelki fröccs is a bajnokság eredményes befejezéséhez. „Fantasztikus hétvégét éltünk át a csapattal Londonban. Véleményem szerint nem most rögtön fog leülepedni a srácokban a sok-sok feldolgozandó élmény. Inkább a későbbiekben jelenthet számukra komoly motivációt, hogy a lelátó után egyszer majd a pályán is átélhessék egy Bajnokok Ligája mérkőzés hangulatát, legyen szó döntőről, csoportmérkőzésről, vagy akár egy szimpla selejtezőről” – mondta Komódi László, az U14-esek vezetőedzője.

A Digi Sport interjúja Kovács Norbert, ügyvezetővel és Komódi László, vezetőedzővel:

http://www.digisport.hu/video/14644

2013.05.29. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu