VKLA Képzett fiatal szakemberrel bővült pasaréti bázisunk szakmai stábja

Kalmár Bálint az önkéntes program keretében tűnt fel először a Vasas Kubala Akadémiánál, s az együttműködés olyan sikeresnek tűnt, hogy a fiatal egyetemi hallgató nyártól koordinációs, erőnléti, és rehabilitációs edzői feladatokat lát el a pasaréti bázison.

-2016. júniusában végeztem el a Testnevelő-Edző alapszakot a Testnevelési Egyetemen, és jelenleg is itt folytatom tovább a tanulmányaimat Testnevelő-Gyógytestnevelő mester szakon. Gyermekkorom óta nagyon közel áll hozzám a sport, ezen belül is a labdarúgás, amit a mai napig aktívan űzök. Nagy örömömre szolgál, hogy az idei idény óta már mint edző is aktív részese lehetek a sportágnak. Kapcsolatom az Akadémiával a tavalyi idényben kezdődött, amikor is részt vettem a klub gyakornoki, önkéntes programjában. Így a teljes múlt szezont a Fáy utcában töltöttem, mint segédedző az U10-es és U11-es csapat mellett, heti két alkalommal. Nagyon élveztem ezt az időszakot és az edzőkkel folytatott közös munkát. Úgy gondolom, ez a program szuper lehetőséget biztosított számomra, hogy a jövőben jól hasznosítható, edzői tapasztalatokat szerezzek. Hatalmas elismerést és megtiszteltetés jelent számomra, hogy a megszerzett tapasztalatokat idén szeptembertől főfoglalkozású edzőként kamatoztathatom a klubnál.

Természetesen a fiatal szakember élete ezáltal megváltozott, hiszen az önkéntes programban való részvétel után a szakmai stáb tagjaként egészen más irányú felelősség és munkakör hárul Bálintra, viszont szakmai múltja és jelenlegi tanulmányai miatt mindez nagyszerűen összeegyeztethető a mindennapokban.

-Jelenleg a munkámat a Vasas Pasaréti Sportcentrumában végzem, ahol az U10, U11, és az U12-es korosztály koordinációs edzője vagyok. Ez számomra most a legmegfelelőbb feladat, ugyanis a későbbiekben is a játékosok fizikai és koordinációs felkészítésében szeretnék részt venni. Munkámat nagyban segíti, hogy az egyetemen atlétikából szakedzői képesítést szereztem, valamint öt éves verseny atléta múltra is visszatekinthetek.

Szerencsére az edzői életet jól össze tudom egyeztetni az iskolával, így mindkét oldalon helyt tudok állni.

Kalmár Bálintban elhivatott és motivált fiatal szakembert ismerhettünk meg eddig is, azonban munkája során folyamatosan bizonyítja rátermettségét és határozott elképzelésekkel, célokkal halad a jövő felé.

-Nagyon fontosnak tartom, hogy már a kis korosztályoknál jelen legyen a koordinációs és atletikus képzés, hiszen sok mindent már ebben az időszakban meg kell alapozni a későbbi hiányosságok elkerülése érdekében, hogy ezeket a képességeket tovább lehessen majd fejleszteni és építeni.

Legjobb tudásom szerint igyekszem végezni a munkám, szeretném, ha a kezem alatt dolgozó gyerekek profitálni tudnának az itt megszerzett tudásból, és sikeresek lennének úgy a labdarúgás, mint az élet minden területén is.

Célom a folyamatos fejlődés, a szakmának az alaposabb megismerése, amiben az itteni kollégák is nagy segítségemre vannak. Szeretnék a Vasas Család fontos tagjává válni, hogy a teljesítményem alapján elismerést vívjak ki magamnak. Hajrá Vasas, hajrá Vasas Kubala Akadémia!

2016.10.20. 10:05

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu