MLSZ Kleisz Márk is bekerült Bernd Storck keretébe

 
A Vasas Kubala Akadémiát büszkeséggel tölti el, hogy egykori akadémistánk, a tavaly nyáron profi szerződést aláíró Kleisz Márk tagja lett a felnőtt magyar válogatott csapatnak. Márk az Akadémia U19-es korosztálya után oszlopos tagja lett a Vasas FC keretének, nem egyszer láthattuk őt korosztályos válogatott játékosként pályára lépni, most pedig itt az alkalom, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány csapatában is letegye a névjegyét.
 
Június 5-én Oroszországot fogadja a magyar válogatott a Groupama Arénában, ezt követően június 9-én Andorrában játszanak vb-selejtezőt a magyar játékosok. A felkészülés 24 játékossal kezdődik meg, a keretben pedig ezúttal Kleisz Márk neve is szerepel. Gratulálunk Márk!
 
- Az előttünk álló két mérkőzésre kialakított keret kitűnő perspektívát jelent a jövőre nézve - nyilatkozott az mlsz.hu-nak Bernd Storck. - Néhány olyan játékos is bekerült a keretbe, aki minden bizonnyal ott lesz az európai kupasorozatokban, miután az érintett NB I-es klubok vezetőedzőivel, sikeres egyeztetéseink során, egyetértettünk abban, hogy mindegyik fél hasznára válik, ha ezek a játékosok lehetőséget kapnak a válogatottban az összetartás során. A meghívottak nagyszerű teljesítményt nyújtottak klubjaikban, így most itt az idő, hogy a nemzeti csapat edzésein is bizonyíthassák tehetségüket. Azon fiatal játékosok közül, akik a legjobban dolgoznak majd, páran akár szerepet is kaphatnak az Oroszország elleni barátságos mérkőzésen, amennyiben pedig tehetségük kemény munkával párosul, a jövőben akár a válogatott alapembereivé is kinőhetik magukat. A jelenlegi keret egy kicsit bővebb a megszokottnál, mert a tapasztaltabb labdarúgóink közül néhányan az oroszok elleni mérkőzésen nem tudnak még pályára lépni, ez persze még több fiatalnak jelent lehetőséget.
 
A válogatott kerete: 
 
Kapusok: 
 
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Megyeri Balázs (Greuther Fürth)
Gróf Dávid (Budapest Honvéd) 
 
Védők: 
 
Bese Barnabás (Le Havre)
Kleisz Márk (Vasas)
Lang Ádám (Dijon)
Kocsis Gergő (DAC)
Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
Vinicius Paulo (Videoton FC)
Hangya Szilveszter (Vasas)
Tóth Bence (Puskás Akadémia)
 
Középpályások:
 
Nagy Ádám (Bologna)
Elek Ákos (FK Almaty)
Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)
Dzsudzsák Balázs (Al-Wahda)
Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia)
Nagy Dominik (Legia Warszawa)
Sallai Roland (Palermo)
Gyurcsó Ádám (Pogon Szczesin)
Kalmár Zsolt (Bröndby)
Stieber Zoltán (Kaiserslautern)
 
Támadók:
 
Szalai Ádám (Hoffenheim)
Priskin Tamás (Slovan Bratislava)
Eppel Márton (Budapest Honvéd)
 

2017.05.24. 16:30

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu