VKLA Kubala Illovszky ellen

A magyar csapat edzőmeccsnek gondolt, de végül hivatalos mérkőzést játszott a spanyolokkal 1972. január 12-én. A küldöttség vezetői már kint, Madridban értesültek arról, hogy a spanyolok hivatalos A-válogatott meccsként hirdették meg a találkozót.

A szokatlan időben – és szokatlanul szerény publikum, mindössze 25 000 néző előtt játszott találkozón jól helyt állt a magyar csapat, csak a 83. percben szerzett góllal tudott nyerni a Kubala László által dirigált spanyol együttes. A két szövetségi kapitányt, Illovszky Rudolfot és Kubala Lászlót akkor már közel negyedszázados barátság kötötte össze. A mérkőzésen nem játszhatott Páncsics Miklós, a kor legjobb magyar középső védője, aki (az egyébként magyar edző, Tóth József által irányított) Pegaso elleni edzőmérkőzésen eltörte az arccsontját.

A magyar együttesnek (Géczi – Fábián, Kovács J., Vidáts, Juhász P. – Juhász I., majd Szalay, Szűcs – Fazekas, Bene, Dunai II, majd Szőke, Zámbó) nem sikerült gólt szereznie, pedig nem volt rossz passzban: 1971 nyarától 1972 márciusáig csak egy vereséget szenvedett, a spanyolok elleni találkozót bukta el 1-0-ra.

forrás: mlsz.hu

2013.01.17. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu