VKLA Kubala Kupa: bemutatjuk a román ellenfelet

Győzni jönnek a II. Kubala Kupára az Alba megyeiek – méghozzá minőségi, látványos futballt játszva. A nagy tradíciókkal rendelkező román csapat egyik fő célkitűzése a magyarországi szerepléssel, hogy jó képet alakítsanak ki a román labdarúgásról. „Többek között azért veszünk részt a tornán, hogy a fiatal játékosaink nemzetközi rutint szerezzenek” – mondta el megkeresésünkre Florian Brumaru, az FC Alba Iulia U16-os csapatának vezetőedzője, a híres román csapat, a Dinamo Bucharest korábbi, ünnepelt játékosa. – „Minden áldott nap a győztes mentalitást, illetve a futball örömét próbálom átadni a fiaimnak” – jellemezte a klubnál folyó munkát az 54 esztendős tréner.

A román klub nagy hagyományokkal rendelkezik az utánpótlás-nevelés terén. A 2013-as Kubala Kupa egy kiváló lehetőség a csapat fiatal játékosai számára, hogy jó benyomást keltsenek magukról a játékos-megfigyelők és ügynökök körében. Florian Brumaru elmondása szerint csapata játékosainak többsége később nagy európai klubokhoz szeretne szerződni. (Ilyen ambíciókkal felvértezve valóban nehéz párharcra van kilátás saját csapatunk szempontjából. – a szerk.)

A románok gyengepontja – amelyet érdemes megfogni –, hogy nagyon intenzíven készültek az elmúlt egy hónapban, hiszen háromnaponta tétmérkőzéseket játszanak. „Tartok tőle, hogy a játékosaim fáradtak. A legutóbbi, Viitorul Cluj Napoca (Kolozsvár) ellen 2-0-ára megnyert bajnoki meccsünk sokat kivett a fiúkból. A magyarországi túra előtt ráadásul még két mérkőzés is vár ránk” – terítette ki a kártyákat a románok vezetőedzője.

Számos remek képességű játékos alkotja FC Alba Iulia U16-os csapatát. Közülük két emberre érdemes jobban odafigyelni; az egyik Morar Filip irányító középpályás, a másik Cioplanta Ionut (képünkön) középső védő. Mindketten oszlopos tagjai ugyanis a román U16-os válogatottnak.

Képünkön: Cioplanta Ionut

2013.06.02. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu