U19 Küzdelmes meccsen, megérdemelt győzelem

Vasas Kubala Akadémia - Győr 1-0 (0-0)

Fáy utca, műfüves pálya 2016.08.27. 10 óra

Lőrincz P. -  Kiss B., Pápai M., Takács Zs., Csibra D. - Rákos B., Kleisz M., Rabatin R., Dolhai G. - Erdélyi Zs., Gergye D.

Cserék: Borvető Á. - Dolhai G. helyett a 46. percben, Kovács M. - Rákos B. helyett 46. perc, Filipovic M. - Gergye D. helyett a 61. perc, Szabó B. - Erdélyi Zs. helyett 71. perc és Gál M. - Rabatin R. helyett a 73. perc

Gólszerző: Gál M. 90. perc

Schindler Szabolcs, vezetőedző

A idei nyáron teljesen kicserélődött az U19-es keret, ami annak is köszönhető, hogy a tavalyi csapatból a 98-as születésű játékosok zöme profi szerződést kaphatott, amire nagyon büszkék vagyunk. A mostani csapat gerincét a tavalyi U17-es játékosok alkotják majd. A felnőtt csapatból két játékost kaptunk vissza erre a mérkőzésre Kleisz Márkot és Gergye Dánielt.

Az idei nyáron másodszor mérhettük össze tudásunkat a Győrrel, sajnos Prágában egy góllal jobbnak bizonyultak nálunk. Támadó szellemben kezdtük a mérkőzést, az első helyzet előttünk adódott, de Erdélyi remek labdáját Gergye a kapu fölé emelte. A jó kezdés után kicsit visszaestünk, mert nem tudtunk elég labdát szerezni a pálya középső harmadában. Mindkét oldalon voltak lehetőségek, nálunk Erdélyi Zsolt lőtte telibe a kapufát. Mentünk előre becsülettel, de nem voltunk elég hatékonyak, mert indokolatlanul sokat passzoltunk vissza és a támadó harmadban nem mertük felvállalni a párharcokat.

A félidőben változtattunk a rendszeren, egy centert és egy labdaszerző játékost küldtünk a pályára, ami láthatóan megváltozatta a játék képét. Feljebb kezdtük a védekezésünket és sikerült megfelelően megakadályozni a vendégek labdakihozatalát, amire az egész játékuk épült. Sok labdát szereztünk a pálya középső harmadában, amiből sikerült azonnal megjátszanunk az agilisan játszó támadóinkat. Sorra vezettük a támadásokat, de gólt nem sikerült szereznünk, a vendégek viszont ebben az időszakban nagyon jól és veszélyesen kontráztak. Az utolsó húsz perc a miénk volt, mert győzelemre játszottunk, és jól láthatóan fizikálisan sokkal jobban bírtunk a tempót, mint a vendégek. Csapatként sokat tettünk a sikerért, Borvető Áron kapufája és Gál Márk remek gólja átlendítette fiatal csapatunkat a tűzkeresztségen. Testközelből tapasztalhatták a fiatalok, hogy ebben a mezőnyben fizikálisan, és taktikailag tökéletes állapotban kell lennünk, ha sikeresek akarunk lenni.

Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

Hajrá Vasas Kubala!

2016.08.29. 13:30

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu