VKLA Légy Profi!

A Vasas Kubala Akadémia a futballszakmai felkészítés fontos elemének tartja a sporton belüli és az azon kívüli életpályára való nevelést, amely során feladatunk, hogy egészséges szemléletet és értékrendet kölcsönözzünk növendékeinknek.

A ma elindult „Légy Profi!” elnevezésű program ami, reális önértékelés mentén megfelelő jövőkép alkotására, a rendelkezésre álló képességek és tehetség futballpályán kívüli kamatoztatására oktatja fiatal labdarúgóinkat, hasznos praktikus tanácsokkal látja el őket és útmutatóul szolgál a személyiségfejlesztés, a pályaválasztás, a labdarúgáshoz kapcsolódó speciális – mint például gazdasági, marketing – ismeretek megszerzése terén.

A klubvezetés megbízásából az országban elsőként nálunk megvalósuló képzés célja tehát, hogy hosszú távon, négy témaegység segítségével interaktív előadások keretein belül, értékes gyakorlati tudásbázist adjunk a 16-19 éves korosztály tagjainak a profivá váláshoz. A „Légy Profi!” új megközelítésbe helyezi a profizmus fogalmát, egyáltalán nem a labdarúgó hivatásos státuszra utal, hanem szakszerű hozzáállásra, körültekintésre és igényességre tanítja akadémistáinkat.

Papp Bence, a program gazdája, akit az Év Fiatal Sportmenedzser Hallgatójává választottak, elmondta:

„Hasonlóan a Kubalás játékosokhoz, 17 éven keresztül én is mindent feláldoztam azért, hogy a világ legcsodálatosabb sportágának a részese lehessek. Utánpótlás éveim során számos hasznos tapasztalattal gazdagodtam, hiszen első osztályú bajnokcsapatban futballozhattam. Hosszú időn át úgy hittem, hogy felnőtt profi labdarúgó válhat belőlem, vagyis abból fogok megélni, amit a legjobban szeretek csinálni. Azonban 21 éves koromra be kellett látnom a negyedik térdműtétem után, hogy nem vagyok képes megvalósítani az álmom. Szerencsémre, köszönhetően szüleimnek, a tanulásban is megálltam a helyemet és diplomás emberként most én szeretnék segíteni az utánpótlás labdarúgókon azáltal, hogy a profivá válás jóságos és árny oldalait is jól szemléltetően bemutatom. Fel kívánom hívni ezzel fiatal társaim figyelmét a tudatos karrierépítésben rejlő lehetőségekre, a hozzátartozó módszerekre, valamint a fejlődés esetleges buktatóira, továbbá arra, hogy miként viseljék el a kudarcokat és éljék meg a sikereket. Az általam kidolgozott képzéssel kapaszkodót adok a beválás előtt álló korosztályoknak, hogy ne vesszenek el a globális labdarúgás útvesztőjében.”

Hiszünk abban, hogy ez a projekt jelentősen hozzájárul majd a Kubalás játékosok szellemi épüléséhez, valamint szakmai célkitűzéseink sikeres megvalósításához.

2013.03.06. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu