VKLA Magyarok a Barcáért - filmvetítés Barcelonában

Barcelonában bemutatták Kocsis Tibor "Magyarok a Barcáért" című filmjét. Az FC Barcelona csapatát vagy akár Lionel Messi játékát ki ne ismerné a világon... Azt viszont csak kevesen tudják hazánkban, hogy az ötvenes évek spanyol csapatának legendás ikonját Kubala Lászlónak hívták. A nagyszerű játékos miatt építették fel a Camp Nou stadiont is. Később csatlakozott Kubalához Kocsis és Czibor, a három magyar labdarúgó pedig hőssé vált Barcelonában és meghódította a spanyolokat és a katalánokat. A "rongylábú" Czibort " bolond madárka" néven hívták, míg a visszafogott Kocsist fantasztikus fejjátéka miatt "Aranyfejként" ismerték. Kocsis Tibor archív felvételein eddig sosem látott gólok, először hallott megindító történeteket láthatunk. Aki megnézi a dokumentumfilmet, azonnal meg fogja érteni, hogyan létezhet, hogy a spanyol iskolákban kötelező tananyag lett egy magyar kapusról szóló vers, vagy Európa legnagyobb stadionjának bejáratánál miért láthatunk magyar játékos két méteres bronzszobrát..

A hétfői filmvetítés és az ünnepélyes ceremónia az FC Barcelona dísztermében zajlott le. A filmbemutató szervezője az FC Barcelona mellett Magyarország Barcelonai Főkonzulátusa volt, így természetes volt, hogy a magyar sportvezetés és diplomácia egyaránt részt vett az eseményen: Dr. Szabó László külügyminiszter-helyettes (a Vasas Sport Club korábbi elnökségi tagja), Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár, Győri Enikő madridi nagykövet, Dr. Kovács Barnabás barcelonai magyar főkonzul, a MOB és az MLSZ képviseletében pedig Dunai Antal, egykori kiváló labdarúgó is megjelentek a nagyszabású rendezvényen.

A házigazdák részéről Carles Vilarrubí, a klub második alelnöke nyitotta az eseményt, a programon pedig a legendás futballisták leszármazottjai is szóltak a közönséghez. A filmrendező saját érzéseiben megfogalmazta, hogy számára ez az esemény felér egy Oscar-díj átadásával.

A Vasas Sport Club is természetesen képviselve volt az eseményen, Markovits László klubelnök így ismét találkozhatott a Kubala-családdal. A Vasas Kubala Akadémia elindítása óta nagyon szoros, és azóta már barátinak mondható az anyaegyesület és a család kapcsolata, ennek köszönhetően Kubala László fia, Carlos Kubala is rendszeres vendég hazánkban.

2016.03.09. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu