VKLA Major Barna a válogatottban

Major Barna március elején az U16-os válogatott tagjaként egy hetet töltött Spanyolországban, ahol a mieink két felkészülési mérkőzést is játszottak a spanyol válogatott korosztályos csapatával. A Kubalás játékos az első mérkőzésen védett, ahol egy bravúros védést is bemutatott, többek között erről is mesélt honlapunknak:

„Remek körülmények fogadtak minket Spanyolországban, ugyanis a Világ és Európa-bajnok válogatott edzőközpontjában lakhattunk, edzhettünk. Pálya, szállás, étkezés, minden egy helyen volt.

Itt találkoztunk Ángel María Villarral, a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnökével, aki körbevezetett minket a válogatott múzeumában. Itt a több teremnyi állandó kiállítás mellett, megtekinthető volt a világ és Európa-bajnoki trófea is. Az egyik teremben Kubala László életnagyságú viaszfiguráját is megtaláltam, amint Alfredo di Stefanoval egy sportkocsiban ülnek.

 

A látogatás végén Villar Úr néhány jótanáccsal látott el minket, és elmondta, hogy a legfontosabb, hogy szeressük a futballt, de a jó mentalitás, gyorsaság, tehetség, technika, valamint az, hogy tudjunk szenvedni a sikerért szintén elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeres labdarúgók lehessünk.

Egyik nap a Real Madrid stadionjához is elutaztunk, ahol szintén volt múzeum, többek között a BL-trófeát és Cristiano Ronaldo aranylabdáját is megtekinthettük. Ezen kívül bementünk az öltözőkbe, valamint a kispadokhoz is lemehettünk. A stadion maga hatalmas volt, életemben nem láttam még ilyen nagy és profi létesítményt.

     

Két alkalommal Madrid belvárosába is bementünk körülnézni. A belváros nagyon szép, hangulatos, de azon meglepődtem, hogy nem túl nagy.

A spanyolok ellen két felkészülési mérkőzést játszottunk, én az elsőn végig védhettem, ennek a bizalomnak pedig nagyon örültem, igyekeztem is meghálálni. Az ellenfél játékosai nagyon gyorsak, technikásak voltak, vizes pályán is tökéletesen kezelték a labdát. A mérkőzésen volt egy szabadrúgása az ellenfél Villarealos játékosának, ami jobb fölső sarokba tartott, de bravúrral ki tudtam tolni szögletre. Bár 2:0-ra kikaptunk, összességében hasznos mérkőzést játszottunk, sokat tanultunk belőle, minél több ilyen mérkőzésre lenne szükségünk.

Az utolsó két nap a Real Murcia is ott edzett, ahol mi szálltunk meg, ki is mentem megnézni az edzéseiket. Elvileg ez egy másodosztályú csapat volt, éppen ezért meglepett, hogy milyen magas technikai tudással rendelkeztek a játékosaik.

A helyi 6 évesek edzését is néztük egy kis ideig, hihetetlen volt, hogy jobbal-ballal tudtak már passzolni, és remekül lőttek kapura.

Az egy hét alatt Dunai Anti bácsi is ott volt velünk, sokat segített nekünk, az utolsó nap még egy trükköt is mutatott: cukrot öntött a kezébe, de mikor kinyitotta nem volt benne semmi, majd összezárta, ismét kinyitotta és kifolyt belőle a cukor. Senki nem értette, hogyan csinálta, sajnos nem is mondta el utána a megoldást.

Nagyon örülök, hogy részese lehettem a válogatott Spanyolországi útjának, óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy ott edzhettem, készülhettem, ahol a világ és Európa-bajnok csapat spanyol válogatott is.”

 

2013.03.11. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu