VKLA Vasas Kubala Akadémia - Fluminense FC

A Fluminense elleni második mérkőzésünkön ugyanaz a végeredmény született, mint az első találkozón. Alább Tóth Csaba vezetőedző beszámolóját olvashatjuk mindkét mérkőzésről:

U19

Vasas Kubala Akadémia – Fluminense 1:4 (1:2)

Telki, center füves pálya, 2013.05.16. csütörtök 14:00 óra

Összeállítás:

1. félidő:

Kovács – Fazekas, Tóth, Tihanyi, Szemerédi – Nagyházi, Marcsek, El-Sherif – Thoma, Szénási, Jákó.

2. félidő:

Lékai – Kiss, Kis, Tihanyi, Szemes – Nagyházi, Nagy, El-Sherif – Jákó, Márton, Szénási.

Csere:

Szemerédi – Tihanyi és Primus – Szénási és Kollár – El-Sherif helyett a 68’percben.

Gól:

Thoma Krisztián a 28’ percben.

Tóth Csaba, vezetőedző:

A keddi mérkőzés tapasztalatit összegyűjtve a Fluminense csapatából tudatosan készültünk fel. Míg két nappal ezelőtt a felnőtt csapattal kiegészülve, ma az U18-al közösen léptünk pályára. A két csapat szinte ugyanúgy teljesített, mint kedden. Az eredmény is hasonlóan alakult, hiszen 2-0-nál szépítettünk és szintén azonos végeredmény született. A braziloktól a második mérkőzésen is azt kaptuk, amit vártunk és sajnos hasonló hibákat elkövetve játszottunk. Az első félidőben a mi játékunk sem vallott kudarcot, hiszen bátran felvállalva a lehetőségeinkhez mérten játszottunk. Ma egy kicsivel kevesebbszer keltettünk zavart a vendégek kapuja előtt, de a labdát bátran birtokoltuk egészen a támadó zónáig. Védekezésben a területeket jól lezártuk és a funkciókat is sok esetben betöltöttük, melyekből labdákat tudtunk szerezni. Majd egy visszatámadásból szerzett labdát Thoma Krisztián, akinek egyéni akcióját szabálytalanul állították meg a büntető területen belül, és a megadott 11-est a sértett magabiztosan értékesítette. A szépítés után a szünetből visszatérve gyengébb 15 percet produkáltunk, melyet csak egy kapott góllal úsztunk meg. Majd ebből felállva kezdtük el bátrabban játszani a játékunkat. Sőt többször is eljutottunk lövésig és beadásig, az ellenfél kapujáig. Sajnos még egy 100%-os helyzetet is kihagytunk. Az utolsó negyedórára már inkább a dél-amerikaiak játszottak, míg mi néha csak asszisztáltunk hozzá. Összességében a mai mérkőzésen is bebizonyosodott, hogy a két futballkultúra között minden szinten és korosztályban ennyi különbség van. Azonban, aki kint volt akár az egyik mérkőzésen is vagy akár mindkettőn az láthatta, hogy a Vasas Kubala Akadémia U19-es és U18-as csapata bátor, olykor stílusos játékával a megfelelő úton halad a kitűzött cél felé. Az eredmény ellenére gratulálok minden Akadémistának, aki pályára lépett a Fluminense ellen és köszönjük a felejthetetlen lehetőséget a vezetőségnek.

 
 

U19

Vasas Kubala Akadémia – Fluminense 1:4 (0:2)

Telki, center füves pálya, 2013.05.14. kedd 16:00 óra

Összeállítás:

1. félidő:

Kovács – Marcsek, Lucas, Rőthy, Füredi – Kollár, Ferkó, Vida – Primus, Katona, Deyvison.

2. félidő:

Kovács – Tóth, Lucas, Rőthy, Lesták – Kiss, Venczel, Pisanjuk – Popovics, Katona, Füredi.

Csere:

Marcsek – Rőthy és Vida – Katona helyett a 68’percben.

Gól:

Popovics a 64’ percben.

Tóth Csaba, vezetőedző:

Remek talajú pályán fogadta az U19-es együttes a felnőtt csapat pár játékosával kiegészítve az U20-as korosztályú Fluminense csapatát. Hazai pályához méltó hangulatot varázsoltak az összes korosztállyal kilátogató Vasas Kubala Akadémisták. Az első félidőt bátran kezdtük. A labdakihozatalaink sok esetben sikerültek Rőthy Martin és Lucas vezérletével. Szemre való játékkal jutottunk el a középső zónába, ahol a labdabirtoklási arány szinte kiegyenlített volt.  Támadásainkat legtöbbször a jobb oldalon tudtuk kibontakoztatni a jó fizikai paraméterekkel rendelkező brazil védőkkel szemben. Marcsek Ákosnak volt lehetősége párszor a szélen belépni a játékba Primus Renátó és Vida Máté kombinatív játékának köszönhetően, melyekből egy két gólszerzési lehetőségünk volt. Az első játékrészben sajnos kétszer szereztek gólt, két beadásból a vendégek, akik remek ritmusváltással és technikailag kiváló képességgel játszottak. A második félidőt még agilisabban kezdtük többet birtokoltuk az ellenfél térfelén a játékszert. Mindkét oldalunk aktívabbak lettünk és többször kerültünk a szélen mögéjük. Az eredménye is meglett a támadóbb szellemnek és egy szép beadásból Popovics gólt szerzett. A rúgott gól motiválta a csapatot és mentünk előre az egyenlítés érdekében. Így kevésbé kontrolláltuk a védő zónát és egy elveszített labda után kontrából ziccerbe kerültek, melyből gólt kaptunk. Röviddel később megismételtük a hibánkat és egy távoli bombagólt ragasztottak be. A mérkőzés hajrájában többet támadtunk és az újabb gól benne volt a mérkőzésben, de sajnos benne is maradt. Összességében a világhírű és jó játékerőt képviselő Fluminense ellen bátran és olykor jól játszottunk. Ha kicsit koncentráltabbak és fegyelmezettebbek vagyunk védekezésben és technikailag kevesebb hibát vétünk akkor reálisabb eredmény született volna a két csapat között.

2013.05.17. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu