MLSZ Megérdemelt győzelmet aratott U17-es válogatottunk Olaszországban

Az Európa-bajnoki selejtezők elitkörére készülő U17-es válogatott - tehetséges akadémistáinkkal, Opavszky Balázzsal és Arday Dominikkal a keretben - Cerviában lépett pályára felkészülési mérkőzésen a korosztályos olasz válogatott ellen. Ezúttal Opavszky Balázzsal beszélgettünk, aki állandó, stabil tagja a keretnek.

-Vasárnap volt a találkozó délután, aznap nem is edzettünk, egyből mentünk a reptérre és utaztunk Bolognába. Hétfő délelőtt egy regenerációs edzéssel kezdtünk, majd délután a labdabirtoklás játszotta a főszerepet. Kedden délelőtt kicsit pihentünk, meglátogattuk Cervia központját. A délutáni edzésen már a taktika volt az elsődleges.

Szélesi Zoltán szövetségi edző a mérkőzés utáni interjújában kitért arra, mennyire lehetett látni már az edzésen is a játékosok motiváltságát, s végül ez a hozzáállás meghozta a várt sikert.

-Szerdán 14:30-kor kezdtük meg a találkozót az olasz válogatott ellen. Jól kezdtük a mérkőzést, nagyon sok helyzetet, ziccert sikerült kialakítanunk, illetve az olasz kontra támadásokat is eredményesen hárítottuk.

Fegyelmezettség  és rettentő koncentráltság jellemezte a csapatot, ennek köszönhetően 0-2-es állással fújta le a játékvezető az első félidőt. A második játékrészt az olaszok kezdték jobban, sikerült is az elején szerezniük egy gólt. Azonban a csapatunk nem tört meg, újból mi lettünk azok, akik dominálni tudtak. Kialakítottunk még helyzeteket, viszont az állás már nem változott, így 1-2-re megvertük az olaszokat.

Kivétel minden játékosát dicsérettel illette a szövetségi edző, hiszen idegenben különösen értékesnek számít ez a győzelem, ezt pedig Balázs sem gondolja másképp.

-Szép lezárása volt ez az évnek. Gratulálok a srácoknak és a stábnak az elért sikerekért. Azonban nincs megállás, jövőre még nagyobb feladatok várnak ránk!

2016.12.16. 10:16

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu